Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    722

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.784
33.893
roka.mk
Можете ко за промена помалце да хејтате и да размислите дека сепак има луѓе таму што си ја работата работат како што треба и ранат фамилии. Тоа што оние кои управуваат со установите се неранимајковци не значи дека сите таму се....
Некој ти одговорил на мејлот, па тоа нели е напредок за нас? До пред некоја година не ни отвараа меил, а камоли да вратат.

aleks989

hello world
19 ноември 2016
270
520
Битола
Можете ко за промена помалце да хејтате и да размислите дека сепак има луѓе таму што си ја работата работат како што треба и ранат фамилии. Тоа што оние кои управуваат со установите се неранимајковци не значи дека сите таму се....
Некој ти одговорил на мејлот, па тоа нели е напредок за нас? До пред некоја година не ни отвараа меил, а камоли да вратат.
Не беше целта да се хејта, мал хумор во самата порака, на тоа ми заличе искрено, инаку сум изненаден колку брзо ми се врати, пораката ја испратив вчера вечерта и денес добив одговор, очекував барем 4-5 дена за reply, ама ова е супер. Досега сум немал проблеми со Мак. пошти, се надевам и нема да имам натака.

dangthe

user
5 септември 2008
1.223
1.641
Скопје
Како самите се издаваат...
"надградба на софтвер"
"ќе се реши"

Што да се реши? Каква е таа надградба на софтвер што трае веќе 10ти ден, за која нема најавено временска рамка во која би се завршила и вработените таму кога ќе отидеш во било кој оддел појма немаат дека се случува? Кузнае каква колосална глупост имаат напраено

thrw

lurker
3 декември 2021
706
578
Не дека не се согласувам за ова, но кога ќе ти изгубат(односно ќе те окриват тебе) пратка во вредност од 7000 долари што си ги платил а не си ја добил робата, дури и со служење на правно-административните норми од поплака до тужба со завршница дека ти си виновен поради тоа што ненавремено си пријавил губење(читај станува збор за 2 дена по исток на роковите) ќе размислиш колку имаш оправдување да се освернеш и гледаш немило кон Македонска Пошта, така да зборовите дека ти одговориле на некое прашање е сосема ништожно со каква штета направиле на граѓани во овие години.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.290
5.269
Скопје
hackitfree.github.io
Море да знаш што банда мрзливковци се... Не сакам да објаснувам точно како се криеа цел ден у канцелариски простор у ГТЦ (кој бај д веј не го платија - останаа должни) и играа шах - цела година заеднички канцеларии делеа со нас на име (Работничка партија) ама ај да не зборам :ROFLMAO:
97ма ова - и тогаш беа на штрајк ;)

Chiller

user
8 март 2012
1.552
1.159
Скопје Аеродром
Порано на поштарот ми беше ќеиф да го почастам нешто кога ќе ми дојде на врата, сега препорачано писмо од владина институција (мора потпис да ставам) ми го остава во сандуче а е доверлив и важен документ. На тракинг стои "испорачано".
Како да не се хејта све отишло по ѓаволите во врска со пошта.

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.828

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.784
33.893
roka.mk
1. Свесни сте дека нема ништо да промените ако хејтате на форуми така? Систем се менува со револуција, со жртви, а не позади тастатура. Со ова само си олеснувате себеси со што ќе се изнаплукате,а ќе набиете негативна енергија на оние што несакаеќи ќе ве прочитаат.
2. Проблемот има длабоки корени, не е површен. Вие го гледате само тоа што вам ви одговора т.е она што сакате да го прифатите.
3. Таму има луѓе кои работат за минимална или средна плата која им касни, немаат никакви услови за работа, времето е застанато во 1992 година и покрај сето тоа има такви кои сакааат да ти завршат работа. Дали вие би биле мотивирани за работа да ги имате тие услови?
4. Проблемот во пошта е ист како и во сите други државни установи.. непотизам, корупција кој е до тој степен јак што оние што се дојдени да најлегален начин да работат не можат да дојдат до израз од оние кои се дојдени само да крадат.
5. Поради се ова погоре наведено, можеме да заклучиме дека проблемот никогаш нема да се реши (знаејќи дека деновите и се одбројани на земјава) никој не сака да се потруди да направи нешто за општо добру туку само за себеси и своите најблиски.
6. Свесни сте дека нема соодвете кадар кој ќе го направи тој упдејт на софтвер?

Така да или профатете го системот каков што е и прилагодете се на него или одете си...
Одете во гермаија земети си амазон прајм и пратките ќе ви стигаат за еден ден без да го мднете газот од фотељата.

Не! не ми се допаѓа ова што се дешава, ама не ми се допаѓа ни да го читам вашите коментари кои ме пунат со негативна енергија.

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.828
1. Свесни сте дека нема ништо да промените ако хејтате на форуми така? Систем се менува со револуција, со жртви, а не позади тастатура. Со ова само си олеснувате себеси со што ќе се изнаплукате,а ќе набиете негативна енергија на оние што несакаеќи ќе ве прочитаат.
2. Проблемот има длабоки корени, не е површен. Вие го гледате само тоа што вам ви одговора т.е она што сакате да го прифатите.
3. Таму има луѓе кои работат за минимална или средна плата која им касни, немаат никакви услови за работа, времето е застанато во 1992 година и покрај сето тоа има такви кои сакааат да ти завршат работа. Дали вие би биле мотивирани за работа да ги имате тие услови?
4. Проблемот во пошта е ист како и во сите други државни установи.. непотизам, корупција кој е до тој степен јак што оние што се дојдени да најлегален начин да работат не можат да дојдат до израз од оние кои се дојдени само да крадат.
5. Поради се ова погоре наведено, можеме да заклучиме дека проблемот никогаш нема да се реши (знаејќи дека деновите и се одбројани на земјава) никој не сака да се потруди да направи нешто за општо добру туку само за себеси и своите најблиски.

Така да или профатете го системот каков што е и прилагодете се на него или одете си...
Одете во гермаија земети си амазон прајм и пратките ќе ви стигаат за еден ден без да го мднете газот од фотељата.

Не! не ми се допаѓа ова што се дешава, ама не ми се допаѓа ни да го читам вашите коментари кои ме пунат со негативна енергија.

Или прифати нѐ какви што сме и прилагоди се на мрчењето или стави нѐ на игнор ;)

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.290
5.269
Скопје
hackitfree.github.io
4. Проблемот во пошта е ист како и во сите други државни установи.. непотизам, корупција
Затоа и немаме разбирање и почит спрема вакви фирми . Башка постирав како бев во состојба да следам цела година 8 души што „работеа„ во чес-клубот наречен Работничка партија...Екипа вработени во Пошта BTW

Chiller

user
8 март 2012
1.552
1.159
Скопје Аеродром

Со огромна почит кон тебе и како личност и админ, но форумов служи за споделување на информации кои би биле од корист за новинари или вработени во институции како би реагирале за позитивно да се реши сево ова.
Ова се класични подмолни игри наместо штрајк го саботираат целиот компјутерски систем и секој од нив се правда со "надоградба на системот".

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.784
33.893
roka.mk
Затоа и немаме разбирање и почит спрема вакви фирми . Башка постирав како бев во состојба да следам цела година 8 души што „работеа„ во чес-клубот наречен Работничка партија...Екипа вработени во Пошта BTW
Имиј почит према оние кои не се дел од механизмот.
Излези на улица имаш 50и кусуср години, имаш деца смени го системот, биди жртва за твоите и нашите деца им биде поубааво... а не да мрсите муда овде како ништо нечини...

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.784
33.893
roka.mk
Со огромна почит кон тебе и како личност и админ, но форумов служи за споделување на информации кои би биле од корист за новинари или вработени во институции како би реагирале за позитивно да се реши сево ова.
Ова се класични подмолни игри наместо штрајк го саботираат целиот компјутерски систем и секој од нив се правда со "надоградба на системот".
Освен што ќе споделиме исксутво кое може на некој да му биде од користи и во иднина да го имам на ум кога ќе треба да ги користи поштите ништо друго нема да се промени и ти самиот го знаеш тоа....
Во 2023 да нема способен да направи таков апдејт ?
Имам ама не работи во пошта туку за аутсорсинг фирма која му дава 2-3000е плата.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.290
5.269
Скопје
hackitfree.github.io
Имиј почит према оние кои не се дел од механизмот.
Излези на улица имаш 50и кусуср години, имаш деца смени го системот, биди жртва за твоите и нашите деца им биде поубааво... а не да мрсите муда овде како ништо нечини...
Јас што можам правам. Толку ми дозволува општествово . Не останува работно место за мене - многу места сум пробал - викаат - Стар си ! А под прозор на улица секој втор автомобил е Мерцедес или БМВ овде у Центар. Е не останува пари за мене . Граба мафија..

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.479
7.743
Скопје
www.facebook.com
Јас што можам правам. Толку ми дозволува општествово . Не останува работно место за мене - многу места сум пробал - викаат - Стар си ! А под прозор на улица секој втор автомобил е Мерцедес или БМВ овде у Центар. Е не останува пари за мене . Граба мафија..
Пакувај графики за мене и биди ми возач. Ем ке придонесеш така за општеството ем плата ке имаш :D

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.290
5.269
Скопје
hackitfree.github.io
Пакувај графики за мене и биди ми возач. Ем ке придонесеш така за општеството ем плата ке имаш :D
Ако си сериозен - нема проблем Пане - Шкодата на плин - Сакаш до Битола, Штип -Ресен - ма до Косово ќе тера нема гајле. За пакување ако неможам јас да постигнам - дознав Тошето @toshex добро пакувал па ќе се организираме - нема проблем ;)

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.784
33.893
roka.mk
Ај кога ќе можеш да дојдеш кај мене да ми нацрташ една графика, сакам во станчето на ѕидчето позади телевизорот да ми ги нацрташ johnny sins, kim jong un и freddie mercury

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.479
7.743
Скопје
www.facebook.com
Ај кога ќе можеш да дојдеш кај мене да ми нацрташ една графика, сакам во станчето на ѕидчето позади телевизорот да ми ги нацрташ johnny sins, kim jong un и freddie mercury
Абе јас доста е да ти се нацртам таму, не ти треба ни фреди ни џони.

supergamer

hello world
1 октомври 2022
166
201
Свестете се, ни ги крадат пратките. Сите се седнати на под во пошта ги отвараат пакетите како мало дете за нова година.
Каков штрајк какви глупости, за пратките е сето ова.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.784
33.893
roka.mk
Стварно свестете се, ви ги крадат lgbt sata кабелчињата од алиекспрес кои коштаат 1евро, со тие пари си можел да купиш 55ml Крстал зејтин!!

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.290
5.269
Скопје
hackitfree.github.io
Свестете се, ни ги крадат пратките. Сите се седнати на под во пошта ги отвараат пакетите како мало дете за нова година.
Каков штрајк какви глупости, за пратките е сето ова.
xmas-christmas-gift.gif

А на шалтер вака ти прават
sky-up-new-year.gif

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно