уште на ХП работат изгледаПораката шо ми ја врати во Word 98-ка ја има пишано со Times New Roman.
Не беше целта да се хејта, мал хумор во самата порака, на тоа ми заличе искрено, инаку сум изненаден колку брзо ми се врати, пораката ја испратив вчера вечерта и денес добив одговор, очекував барем 4-5 дена за reply, ама ова е супер. Досега сум немал проблеми со Мак. пошти, се надевам и нема да имам натака.Можете ко за промена помалце да хејтате и да размислите дека сепак има луѓе таму што си ја работата работат како што треба и ранат фамилии. Тоа што оние кои управуваат со установите се неранимајковци не значи дека сите таму се....
Некој ти одговорил на мејлот, па тоа нели е напредок за нас? До пред некоја година не ни отвараа меил, а камоли да вратат.
Како самите се издаваат...
Не дека не се согласувам за ова, но кога ќе ти изгубат(односно ќе те окриват тебе) пратка во вредност од 7000 долари што си ги платил а не си ја добил робата, дури и со служење на правно-административните норми од поплака до тужба со завршница дека ти си виновен поради тоа што ненавремено си пријавил губење(читај станува збор за 2 дена по исток на роковите) ќе размислиш колку имаш оправдување да се освернеш и гледаш немило кон Македонска Пошта, така да зборовите дека ти одговориле на некое прашање е сосема ништожно со каква штета направиле на граѓани во овие години.Можете ко за промена помалце да хејтате и да размислите дека сепак има луѓе таму што си ја работата работат како што треба и ранат фамилии. Тоа што оние кои управуваат со установите се неранимајковци не значи дека сите таму се....
Некој ти одговорил на мејлот, па тоа нели е напредок за нас? До пред некоја година не ни отвараа меил, а камоли да вратат.
Море да знаш што банда мрзливковци се... Не сакам да објаснувам точно како се криеа цел ден у канцелариски простор у ГТЦ (кој бај д веј не го платија - останаа должни) и играа шах - цела година заеднички канцеларии делеа со нас на име (Работничка партија) ама ај да не зборамМожете ко за промена помалце да хејтате и да размислите дека сепак има луѓе таму што си ја работата работат како што треба и ранат фамилии. Тоа што оние кои управуваат со установите се неранимајковци не значи дека сите таму се....
Правиш надградба на софтвер, демек да го унапредиш и се надеваш дека ќе проработи. Ако не по едно шише зејтин во црква да однесеме за сигурно...
1. Свесни сте дека нема ништо да промените ако хејтате на форуми така? Систем се менува со револуција, со жртви, а не позади тастатура. Со ова само си олеснувате себеси со што ќе се изнаплукате,а ќе набиете негативна енергија на оние што несакаеќи ќе ве прочитаат.
2. Проблемот има длабоки корени, не е површен. Вие го гледате само тоа што вам ви одговора т.е она што сакате да го прифатите.
3. Таму има луѓе кои работат за минимална или средна плата која им касни, немаат никакви услови за работа, времето е застанато во 1992 година и покрај сето тоа има такви кои сакааат да ти завршат работа. Дали вие би биле мотивирани за работа да ги имате тие услови?
4. Проблемот во пошта е ист како и во сите други државни установи.. непотизам, корупција кој е до тој степен јак што оние што се дојдени да најлегален начин да работат не можат да дојдат до израз од оние кои се дојдени само да крадат.
5. Поради се ова погоре наведено, можеме да заклучиме дека проблемот никогаш нема да се реши (знаејќи дека деновите и се одбројани на земјава) никој не сака да се потруди да направи нешто за општо добру туку само за себеси и своите најблиски.
6. Свесни сте дека нема соодвете кадар кој ќе го направи тој упдејт на софтвер?
Така да или профатете го системот каков што е и прилагодете се на него или одете си...
Одете во гермаија земети си амазон прајм и пратките ќе ви стигаат за еден ден без да го мднете газот од фотељата.
Не! не ми се допаѓа ова што се дешава, ама не ми се допаѓа ни да го читам вашите коментари кои ме пунат со негативна енергија.
Затоа и немаме разбирање и почит спрема вакви фирми . Башка постирав како бев во состојба да следам цела година 8 души што „работеа„ во чес-клубот наречен Работничка партија...Екипа вработени во Пошта BTW4. Проблемот во пошта е ист како и во сите други државни установи.. непотизам, корупција
Со огромна почит кон тебе и како личност и админ, но форумов служи за споделување на информации кои би биле од корист за новинари или вработени во институции како би реагирале за позитивно да се реши сево ова.1. Свесни сте дека нема ништо да промените ако хејтате на форуми така? Систем се менува со револуција, со жртви, а не позади тастатура. Со ова само си олеснувате себеси со што ќе се изнаплукате,а ќе набиете негативна енергија на оние што несакаеќи ќе ве прочитаат.
2. Проблемот има длабоки корени, не е површен. Вие го гледате само тоа што вам ви одговора т.е она што сакате да го прифатите.
3. Таму има луѓе кои работат за минимална или средна плата која им касни, немаат никакви услови за работа, времето е застанато во 1992 година и покрај сето тоа има такви кои сакааат да ти завршат работа. Дали вие би биле мотивирани за работа да ги имате тие услови?
4. Проблемот во пошта е ист како и во сите други државни установи.. непотизам, корупција кој е до тој степен јак што оние што се дојдени да најлегален начин да работат не можат да дојдат до израз од оние кои се дојдени само да крадат.
5. Поради се ова погоре наведено, можеме да заклучиме дека проблемот никогаш нема да се реши (знаејќи дека деновите и се одбројани на земјава) никој не сака да се потруди да направи нешто за општо добру туку само за себеси и своите најблиски.
6. Свесни сте дека нема соодвете кадар кој ќе го направи тој упдејт на софтвер?
Така да или профатете го системот каков што е и прилагодете се на него или одете си...
Одете во гермаија земети си амазон прајм и пратките ќе ви стигаат за еден ден без да го мднете газот од фотељата.
Не! не ми се допаѓа ова што се дешава, ама не ми се допаѓа ни да го читам вашите коментари кои ме пунат со негативна енергија.
Имиј почит према оние кои не се дел од механизмот.Затоа и немаме разбирање и почит спрема вакви фирми . Башка постирав како бев во состојба да следам цела година 8 души што „работеа„ во чес-клубот наречен Работничка партија...Екипа вработени во Пошта BTW
Во 2023 да нема способен да направи таков апдејт ?6. Свесни сте дека нема соодвете кадар кој ќе го направи тој упдејт на софтвер?
Освен што ќе споделиме исксутво кое може на некој да му биде од користи и во иднина да го имам на ум кога ќе треба да ги користи поштите ништо друго нема да се промени и ти самиот го знаеш тоа....Со огромна почит кон тебе и како личност и админ, но форумов служи за споделување на информации кои би биле од корист за новинари или вработени во институции како би реагирале за позитивно да се реши сево ова.
Ова се класични подмолни игри наместо штрајк го саботираат целиот компјутерски систем и секој од нив се правда со "надоградба на системот".
Имам ама не работи во пошта туку за аутсорсинг фирма која му дава 2-3000е плата.Во 2023 да нема способен да направи таков апдејт ?
Јас што можам правам. Толку ми дозволува општествово . Не останува работно место за мене - многу места сум пробал - викаат - Стар си ! А под прозор на улица секој втор автомобил е Мерцедес или БМВ овде у Центар. Е не останува пари за мене . Граба мафија..Имиј почит према оние кои не се дел од механизмот.
Излези на улица имаш 50и кусуср години, имаш деца смени го системот, биди жртва за твоите и нашите деца им биде поубааво... а не да мрсите муда овде како ништо нечини...
Пакувај графики за мене и биди ми возач. Ем ке придонесеш така за општеството ем плата ке имашЈас што можам правам. Толку ми дозволува општествово . Не останува работно место за мене - многу места сум пробал - викаат - Стар си ! А под прозор на улица секој втор автомобил е Мерцедес или БМВ овде у Центар. Е не останува пари за мене . Граба мафија..
Ако си сериозен - нема проблем Пане - Шкодата на плин - Сакаш до Битола, Штип -Ресен - ма до Косово ќе тера нема гајле. За пакување ако неможам јас да постигнам - дознав Тошето @toshex добро пакувал па ќе се организираме - нема проблемПакувај графики за мене и биди ми возач. Ем ке придонесеш така за општеството ем плата ке имаш![]()
Ај кога ќе можеш да дојдеш кај мене да ми нацрташ една графика, сакам во станчето на ѕидчето позади телевизорот да ми ги нацрташ johnny sins, kim jong un и freddie mercuryПакувај графики за мене и биди ми возач. Ем ке придонесеш така за општеството ем плата ке имаш![]()
Абе јас доста е да ти се нацртам таму, не ти треба ни фреди ни џони.Ај кога ќе можеш да дојдеш кај мене да ми нацрташ една графика, сакам во станчето на ѕидчето позади телевизорот да ми ги нацрташ johnny sins, kim jong un и freddie mercury
Ама понеси напонско, слаба ми е струјата во станотАбе јас доста е да ти се нацртам таму, не ти треба ни фреди ни џони.
Свестете се, ни ги крадат пратките. Сите се седнати на под во пошта ги отвараат пакетите како мало дете за нова година.
Каков штрајк какви глупости, за пратките е сето ова.
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset HS55 Wired w/microphone, PC/PS5/PS4/MAC, Carbon, CA-9011260-EU
4.710,00 ден
CASE KOLINK ATX OBSERVATORY HF Mesh, 3x120mm fan, Black, PGW-CH-KOL-128
3.450,00 ден
CONVERTOR EXTENSION/SPLITTER CABLE FOR 5V 3-pin ARGB ACCESSORIES 1-3 (30cm) KOLINK BLACK, ZUAD-1473
410,00 ден
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL CORSAIR K65 PLUS RGB LED 75% NLX RED (Wired+2.4GHz+Bluetooth), Black, CH-91D401L-NA
9.230,00 ден
CASE KOLINK ATX Inspire X3 Glass ARGB w/Tempered glass, 1x120mm A-RGB fan, Black, GEKL-072A
2.750,00 ден
MOUSE WIRELESS CORSAIR SABRE V2 PRO RGB, Ultralight Gaming Mouse, 36g, MARKSMAN S 33000 DPI, 2.4Ghz/Bluetooth, Black, CH-931G000-WW
6.750,00 ден