Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Избор на клима уред (линк со резултати од мерења има во првиот пост)

klima fan

lurker
14 јуни 2021
621
344
Според спецификации мислам дека фуего 7/8 се базирани на овој модел на ТЦЛ, само овој има АИ за заштеда за енергија.

Да тој модел е

Кога ќе ја купиш сподели фотографии од внатрешната надворешната единица и далечинското

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.564
19.249
Во каква состојба на умот треба да бидеш за да умаш дилема дали да купиш VIVAX Pro something за 33.000 денари или Mitsubishi Electric за 40.000
(Mitsubishi MSZ-DW35VF)

Згора на се, ананас постојано има купони и шотијазнам акции.

И не може некој да ми рече "хејташ бренд" кога самиот имам 4 Vivax AERI клими.

Разликата е во тоа што јас кога земав немаше Midea, Haier, Hisense туку Gree, Tosot и останати клонови на овој шугав бренд.

Плус, дали е дилема да купиш клон или оригинал.
Овде цело време се турка лажна дилема "Супер е Midea ама Сетек се ѓубриња"

Како останативе да мочаат колонска вода.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.250
2.686
Во каква состојба на умот треба да бидеш за да умаш дилема дали да купиш VIVAX Pro something за 33.000 денари или Mitsubishi Electric за 40.000
(Mitsubishi MSZ-DW35VF)

Згора на се, ананас постојано има купони и шотијазнам акции.

И не може некој да ми рече "хејташ бренд" кога самиот имам 4 Vivax AERI клими.

Разликата е во тоа што јас кога земав немаше Midea, Haier, Hisense туку Gree, Tosot и останати клонови на овој шугав бренд.

Плус, дали е дилема да купиш клон или оригинал.
Овде цело време се турка лажна дилема "Супер е Midea ама Сетек се ѓубриња"

Како останативе да мочаат колонска вода.

цената ти кажува дека јапанот го изедоа кинезите :ROFLMAO:

klima fan

lurker
14 јуни 2021
621
344
Секој со свој буџет нека купи што сака има Toshiba Panasonic Fujitsu Samsung Daikin Mitsubishi Hitachi

Кој нема толкав буџет има Haier Vivax Aux Midea TCL Carrier Beko Bosch секој бренд си вреди за цената

Yoss

read-only
13 октомври 2024
24
24
Скопје
Здраво на сите, разгледувам некои опции за разладување на две простории од околу 15 квадрати вкупно со добра изолација и како најевтина опција што најдов е следнава клима, дали имал искуство некој со конкретнава килма и би ве замолил за совет или предлог за друга доколку оваа не е добра. И дали некој нарачувал преку Ананас клима и како оди цела таа процедура околу местење и тие работи, бидејќи во техномаркет е истата цена вероватно е подобро да ја земам преку нив директно? Ви благодарам однапред.

Goran333

hello world
19 август 2022
98
107
Ова ми излезе на фејсбук...
Не знам што им правите реклама на идиотине од Гри?
Ете некој на нивнион форум ги прашува не може климата да ја поврзе на ВиФи и "стручњакон" Стрелец му вика до рутерот ти е, не можи на 5ghz. Секој Wifi рутер од 5GHz e dual bend значи 2.4 и 5
ама тие продавачите од Гри нема да речат до климата е. Секогаш ќе биде нешто друго проблемот.
Оној другар му Свб прашува некој зимата Гри не грее и овој му вика "нашите клими се за во куќи не за колиби. Изолација ти треба за да те грее."

Е со нив ќе си имаш работа ако купиш Гри или Митсубиши од нивната фирма Енерџи Нет.
Една година гаранција па после ќе си доплаќаш.

Ете ти ја истата кај битолчанецон Бител.
Ако е кај нив 37000 денари кај него е 40000 ама сигурен сум ќе добиеш попуст.
Исто оваа е vfk понов модел со WiFi вградено подобро дајлинско...
Тој ги внесува од Грција колку што знам. Гаранција 3 години без услови.
Исто можиш било кој монтер да го ангажираш ти самиот, само да има фирма да пополни гаранција и да стави печат.

Screenshot_20260624_173619_Chrome.jpg

klima fan

lurker
14 јуни 2021
621
344
Здраво на сите, разгледувам некои опции за разладување на две простории од околу 15 квадрати вкупно со добра изолација и како најевтина опција што најдов е следнава клима, дали имал искуство некој со конкретнава килма и би ве замолил за совет или предлог за друга доколку оваа не е добра. И дали некој нарачувал преку Ананас клима и како оди цела таа процедура околу местење и тие работи, бидејќи во техномаркет е истата цена вероватно е подобро да ја земам преку нив директно? Ви благодарам однапред.

За 15m2 ќе врши работа купи ја Фаворит-от ако ја купиш преку Ананас они ти даваат листа со овластени монтери додека Техномаркет ти ангажираат нивни монтери

Од каде ти одговара од таму земи ја

• ми се допаѓа
Реакции: Yoss

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.250
2.686
тоа Мицубиши е најосновен модел некој иначе. Јакиот модел 3.5 им е 100к.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.736
3.884
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Не знам што им правите реклама на идиотине од Гри?
Ете некој на нивнион форум ги прашува не може климата да ја поврзе на ВиФи и "стручњакон" Стрелец му вика до рутерот ти е, не можи на 5ghz. Секој Wifi рутер од 5GHz e dual bend значи 2.4 и 5
ама тие продавачите од Гри нема да речат до климата е. Секогаш ќе биде нешто друго проблемот.
Оној другар му Свб прашува некој зимата Гри не грее и овој му вика "нашите клими се за во куќи не за колиби. Изолација ти треба за да те грее."

Е со нив ќе си имаш работа ако купиш Гри или Митсубиши од нивната фирма Енерџи Нет.
Една година гаранција па после ќе си доплаќаш.

Ете ти ја истата кај битолчанецон Бител.
Ако е кај нив 37000 денари кај него е 40000 ама сигурен сум ќе добиеш попуст.
Исто оваа е vfk понов модел со WiFi вградено подобро дајлинско...
Тој ги внесува од Грција колку што знам. Гаранција 3 години без услови.
Исто можиш било кој монтер да го ангажираш ти самиот, само да има фирма да пополни гаранција и да стави печат.

Погледнете го атачментот 162639
Во ред ама само ја споделив сликата бидејќи видов митсубиши за мали пари а каква е климата во перфоманси незнам. На другиот форум очигледно има многу "Експерти" за се и сешто па и за клими :))))

GligorGigs

read-only
1 март 2015
44
11
Kumanovo
GligorGigs's setup  
Processor & Cooler
I7 3770K 4.5ghz CM 212 evo
Motherboard
asus p67
Storage
Kingston SSD 64gb + 1TB HDD
PSU
620w CM silent
RAM
16GB DDR3
Video card
Sapphire radeon r9 270x 2GB
Case
zalman z11
Mouse
Steel Series rival 100
Keyboard
Cooler master devastator
Audio
Razer Kraken 7.1 chroma
Monitor
BenQ Zowie 24" 60hz 1ms
OS
win 10
Да тој модел е

Кога ќе ја купиш сподели фотографии од внатрешната надворешната единица и далечинското
да, само да видам дали фуего има АИ функција како ТЦЛ, никаде нема инфо за фуего пошто е нели нептун бренд и дали вреди за 4000 повеќе денари да се земе ТЦЛ моделот со АИ..

klima fan

lurker
14 јуни 2021
621
344
да, само да видам дали фуего има АИ функција како ТЦЛ, никаде нема инфо за фуего пошто е нели нептун бренд и дали вреди за 4000 повеќе денари да се земе ТЦЛ моделот со АИ..

Појди до Нептун прашај лично ако ома AN земи го Фуего-то

Ако не тогаш појди во Техномаркет и земи го TCL-от и сподели инфо и слики кога ќе го монтираат клима уредот

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.564
19.249
Mitsubishi не ја врзуваат гаранцијата со монтер.
И јас кога ја земав од Енергосистеми ми беше кажано истото.
Парафразирано "Поради грешка на монтер никој нема да ти признае гаранција. Поради струен удар исто така."

Не знам како е сега но тогаш даваа три години. Без оној годишен рекет.

28 јануари 2017
2.065
4.727
Ресен
Шта че ти АИ болан?

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно