Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Искуства со Gjirafa50 / ZirafaMall.mk

Steam.

user
31 мај 2011
1.099
1.025
Чаир
Steam.'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5700X3D w/ Thermalright Peerless Assassin 120 Digital ARGB White
Motherboard
ASUS TUF B550M-PLUS
Storage
Samsung 970 EVO PLUS 1TB + 2TB WD20EZRX x2 + WD SN770 1TB
PSU
Corsair RM1000e
RAM
32GB DDR4@2666MHz
Video card
Gigabyte RTX 5070 Ti WINDFORCE OC SFF
Case
LIAN LI Lancool 206 White
Mouse
Darmoshark M2
Keyboard
Epomaker HE80
Audio
JCally JM20 MAX w/ Sennheiser HD 599
Monitor
AOC Q27G4ZR + ASUS ROG XG27ACS
OS
Windows 11
едитнав линкот со страната директ од нив. искрено побрзи беа и не се маткаа толку долго со пратката откако им беше предадена, што не беше случајот со елс кај што се имам бркано со шоферите и со тие во дирекција што беа.

Boyan Orion

read-only
15 јули 2014
33
29
Boyan Orion's setup  
Processor & Cooler
Generic x86/64 multicore processing device
едитнав линкот со страната директ од нив. искрено побрзи беа и не се маткаа толку долго со пратката откако им беше предадена, што не беше случајот со елс кај што се имам бркано со шоферите и со тие во дирекција што беа.
На мејл уште во четвртокот (09 Фев) добив потврда дека нарачката ми е испратена, а во статусот се појави дека е испорачана.
Ги прашав, ми одговорија дека би требало во Сабота да ја добијам пратката. Ништо од тоа, после пак прашав и ми рекоа дека е во карго и било потврдено да се достави во Понеделник (денес).

Веќе почна да ме фаќа нервоза.

Steam.

user
31 мај 2011
1.099
1.025
Чаир
Steam.'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5700X3D w/ Thermalright Peerless Assassin 120 Digital ARGB White
Motherboard
ASUS TUF B550M-PLUS
Storage
Samsung 970 EVO PLUS 1TB + 2TB WD20EZRX x2 + WD SN770 1TB
PSU
Corsair RM1000e
RAM
32GB DDR4@2666MHz
Video card
Gigabyte RTX 5070 Ti WINDFORCE OC SFF
Case
LIAN LI Lancool 206 White
Mouse
Darmoshark M2
Keyboard
Epomaker HE80
Audio
JCally JM20 MAX w/ Sennheiser HD 599
Monitor
AOC Q27G4ZR + ASUS ROG XG27ACS
OS
Windows 11
На мејл уште во четвртокот (09 Фев) добив потврда дека нарачката ми е испратена, а во статусот се појави дека е испорачана.
Ги прашав, ми одговорија дека би требало во Сабота да ја добијам пратката. Ништо од тоа, после пак прашав и ми рекоа дека е во карго и било потврдено да се достави во Понеделник (денес).

скоро никогаш немам добиено пратка од gjirafa викендашки, така да не му ја мисли многу и ќе стигне евентуално. ја наредниот ден од мејлот(минатиот понеделник) ми пристигна. Скоро секогаш ми стигнувале вторник/петок пратките, дали така се погодувало со кога сум нарачувал или слично не знам, ама секогаш така некако испаѓало.

Boyan Orion

read-only
15 јули 2014
33
29
Boyan Orion's setup  
Processor & Cooler
скоро никогаш немам добиено пратка од gjirafa викендашки, така да не му ја мисли многу и ќе стигне евентуално. ја наредниот ден од мејлот(минатиот понеделник) ми пристигна. Скоро секогаш ми стигнувале вторник/петок пратките, дали така се погодувало со кога сум нарачувал или слично не знам, ама секогаш така некако испаѓало.
Ок, фала ти уште еднаш и за споделување на искуството.

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје

До петок ке ти ја достават,само незнам точно до кој петок,ама некој ке биде.

Ја 2 месеца чекав за едно усб,имам пишано во темава,искрено скроз изумив дека имав усб нарачано,чисто да видам како ке биде со жираФава,ама слаби се со достава,повеќе се исплати да отидеш до Косова,да јадеш еден амбургер,да ја земеш нарачката и да се вратиш.

Boyan Orion

read-only
15 јули 2014
33
29
Boyan Orion's setup  
Processor & Cooler

Ја 2 месеца чекав за едно усб,имам пишано во темава,искрено скроз изумив дека имав усб нарачано,чисто да видам како ке биде со жираФава,ама слаби се со достава,повеќе се исплати да отидеш до Косова,да јадеш еден амбургер,да ја земеш нарачката и да се вратиш.
Страшно. Ако испадне да почекам многу повеќе тогаш ова ќе ми биде прв и последен пат да нарачувам од кај нив. 2 недели се маткам и склапам конфигурација, ми фалеа две компоненти па морав од Жирафа50 зашто моментално лагеров кај нас е факинг тапа.

goce03

user
20 јануари 2015
1.600
3.212
Skopje
goce03's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-10500
Motherboard
ASUS PRIME B460M-A
Storage
SSD Kingston NVMe A2000 1TB /HDD Toshiba P300 2 TB
PSU
Cooler Master MWE 600W White
RAM
2x8 DDR4 Kingston HyperX Predator
Video card
INNO3D RTX 2060 SUPER
Case
CoolerMaster Case K350
Monitor
HP EliteDisplay e232
OS
Win 10

Од досегашните искуства на форумов, можам да заклучам дека се случуваат вакви работи, сепак во најголем дел, испораката е во рок од 2 недели. Според моето искуство нарачките (3 од 3) биле во назначениот период (од 10 до 14 дена).

Rejzerot

Баниран/a
19 мај 2022
692
1.237
Скопје
Страшно. Ако испадне да почекам многу повеќе тогаш ова ќе ми биде прв и последен пат да нарачувам од кај нив. 2 недели се маткам и склапам конфигурација, ми фалеа две компоненти па морав од Жирафа50 зашто моментално лагеров кај нас е факинг тапа.
Те разбирам потполно,јас дадов една шанса,чисто да пробам нели усб едно,и гледам дека абер немаа ни да се јават,ни да известат дека имаат некој проблем со достава,ми се јавија после 2 месеци,и ми вика дечкото,извини менувавме фирма за достава па заглави доставата,викам дечко врв сте со достава,фала ти не ми треба усб повеќе поздрав.По желка да го пратеа ке стигнеше побрзо,ама тоа е,кај секој различно,ете кај некој членови па брзо стигаат пратките.

Boyan Orion

read-only
15 јули 2014
33
29
Boyan Orion's setup  
Processor & Cooler
Ми стигна пратката, се беше регуларно и во ред.

Малку ме загрижи моментот што компонентите беа испратени уште во Четвртокот, си ги платив онлајн, но сепак немаше никаков проблем.
Дури се јавив и во МК представништвото на МикМик, дечките беа културни, услужливи и ми ја потврдија пратката.

thrw

lurker
3 декември 2021
711
582
Македонија

Нарачано на 20-ти Јануари (Четврток)
Дојдено на 29-ти Јануари (Сабота) <9 дена, 6 работни денови>

Нарачано на 12-ти Март (Сабота)
Дојдено 23-ти Март (Среда) <11 дена, 8 работни денови>

Нарачено на 31-ви Март (Четврток)
Дојдено на 6-ти Април (Среда) <6 дена, 3 работни денови>

Нарачено на 29-ти Април (Четврток)
Дојдено на 9-ти Мај(Понеделник) <9 дена, 6 работни денови>

Нарачено на 8-ми Јуни (Среда)
Дојдено на 15-ти Јуни (Среда) <7 дена, 5 работни денови>

Нарачено на 21-ви Октомври (Петок)
Дојдено на 7-ми Ноември (Понеделник) <17 дена, 11 работни денови>, бев известен за доцнењето зошто едниот дел бил во Чешка

Нарачено на 27-ми Ноември (Недела)
Дојдено на 14-ти Декември (Среда) <17 дена, 12 работни денови>, не бев известен за доцнењето ама по повик добив одговор дека го чекаа делот од Чешка да дојде.

Исто така ќе може во приватна порака или тука да го оставиш бројот од МикМик зошто кога го барав само наидував на Косовски броеви.

Пак порачав нешто и овој пат ниту телефонски повик добив за потврда, ама добив порака дека е испратен кон Македонија.

Boyan Orion

read-only
15 јули 2014
33
29
Boyan Orion's setup  
Processor & Cooler
MikMik Македонија:

Скролнете надоле, на секоја реклама го има телефонскиот број за контакт.
Кога се јавив иако беше македонски број, сепак морав на англиски да се разберам. Човекот ме најде по име и презиме и ми го даде контакт телефонот од доставувачот што беше одговорен за мојата пратка.

Со доставувачот нормално се разбравме на македонски.

thrw

lurker
3 декември 2021
711
582
Македонија
Не баш најдобро искуство овој пат, ама со МикМик, прв пат вакво искуство со нив.
Добивам потврдна порака на 13-ти Февруари дека е пратен од Косово кон Македонија.
Се јавив во средата(15-ти) на бројот благодарение на @Boyan Orion почнав македонски и сред реченица ме префрли на Англиски да збориме. Вика ќе пробал да направи да биде доставен во текот на денот. Ништо од тоа.
Се јавив во четвртокот, овој пат женски глас и пред да зборам почнав на Англиски па ме префрли на Македонски да продолжиме. Не можеше да ми го најде името, се оправда дека требало да бара на латиница, иста приказна ќе проба денеска да ја достават, ништо од тоа.
Се јавив во петокот, истиот женски глас и ми вика ако не можело денес во сабота. Ја потсетувам дека сабота е задушница и ќе имам обврски од утро ама ќе имам некој да го прими. После повикот се јавува еден дечко, му објаснувам како да дојде и за 15 минути од тој повик се појави и ми го даде делот. За една м2 меморија беше целава работа.

Порачано на 7-ми Февруари, дојдено на 17-ти Февруари.
Поарни од Екологистик ама ако вака продолжат пак се враќаме на нула.

Boyan Orion

read-only
15 јули 2014
33
29
Boyan Orion's setup  
Processor & Cooler
Не баш најдобро искуство овој пат, ама со МикМик, прв пат вакво искуство со нив.
Добивам потврдна порака на 13-ти Февруари дека е пратен од Косово кон Македонија.
Се јавив во средата(15-ти) на бројот благодарение на @Boyan Orion почнав македонски и сред реченица ме префрли на Англиски да збориме. Вика ќе пробал да направи да биде доставен во текот на денот. Ништо од тоа.
Се јавив во четвртокот, овој пат женски глас и пред да зборам почнав на Англиски па ме префрли на Македонски да продолжиме. Не можеше да ми го најде името, се оправда дека требало да бара на латиница, иста приказна ќе проба денеска да ја достават, ништо од тоа.
Се јавив во петокот, истиот женски глас и ми вика ако не можело денес во сабота. Ја потсетувам дека сабота е задушница и ќе имам обврски од утро ама ќе имам некој да го прими. После повикот се јавува еден дечко, му објаснувам како да дојде и за 15 минути од тој повик се појави и ми го даде делот. За една м2 меморија беше целава работа.

Порачано на 7-ми Февруари, дојдено на 17-ти Февруари.
Поарни од Екологистик ама ако вака продолжат пак се враќаме на нула.

Да така е со новава нивна пошта Мик Мик. Се чека за достава одприлика 10 дена без разлика што многу порано ќе ти пратат потврда за испорачана роба од Косово и секогаш доставата се паѓа да биде некој вторник или петок.

23 мај 2012
1.504
3.449
The_Witch_Hunter's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 9 7950X3D Gaming Processor | ROG Ryuo IV SLC 360 ARGB
Motherboard
ROG Crosshair X670E Hero
Storage
Kingston FURY™ Renegade PCIe 4.0 NVMe® M.2 SSD 2TB | Samsung 970 EVO PCIe 3.0 NVMe® M.2 SSD 1TB
PSU
ASUS TUF Gaming 1200W Gold ATX 3.1
RAM
Kingston FURY™ Beast DDR5 32GB (2x16GB) 6000MT/s CL30
Video card
ROG Astral GeForce RTX™ 5090 32GB GDDR7 OC Edition
Case
be quiet! Dark Base Pro 901
Mouse
Razer Basilisk V3 Pro White Edition
Keyboard
ROG Claymore Gaming Keyboard
Audio
Creative A250 2.1 Speaker System | ROG Strix GO Core Gaming Headset | Samsung HW-Q800C 5.1.2 Ch. Dolby Atmos
Monitor
Alienware AW3821DW 3840x1600 144Hz G-SYNC® ULTIMATE | LG OLED55G42LW 4K Ultra HD 144Hz NVIDIA® G-SYNC®
OS
Windows® 11 Pro 64-bit 25H2
Последнава пратка екологистик ми ја донесоа, не беа тие микмик што ги спомињате. Нарачано 8-ми, стигна 18-ти сабота (во рок, последен ден беше тоа).

dasi4

read-only
14 август 2018
40
35
Дечки може да ми каже некој кај им е точно седиштето на Жирафата у ск? Јадранска Магистрала 86- оваа адреса ми ја дава ама не можам точно на мапс да ги најдам, ако знае некој подетално да ми објасни, да можам да се ориентирам по нешто? Треба да вратам слушалки, едната нема никаков звук, а сензорите си работаат фул.

eX3v1l

user
2 мај 2011
1.367
1.232
eX3v1l's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X
Motherboard
ASRock Fatal1ty X470 Gaming K4
Storage
Samsung 970 EVO 500GB
PSU
Cooler Master MWE 750w
RAM
32GB 3200MHz G.Skill Trident Z
Video card
RTX 3070 EAGLE
Case
Cooler Master K380
Mouse
G502
Keyboard
RIPJAWS KM570 MX-Brown
Monitor
Dell S2721DGF
OS
Windows 10
Дечки може да ми каже некој кај им е точно седиштето на Жирафата у ск? Јадранска Магистрала 86- оваа адреса ми ја дава ама не можам точно на мапс да ги најдам, ако знае некој подетално да ми објасни, да можам да се ориентирам по нешто? Треба да вратам слушалки, едната нема никаков звук, а сензорите си работаат фул.

Контактирај преку сајтот, одговараат одма и ке ти дадат инструкции.

Kpakep4e

hello world
18 јули 2020
99
196
Јадранска магистрала не постои веќе, сега е Качанички пат, индустриска зона Визбегово. Ако идеш по обиколница ја поминуваш Еуро Актива бензиската па доаѓаш до друга нова бензиска во дворот на БИБАЈ ГРОУП, кој се уствари групацијата зад Џирафа и уште којзнае колку фирми, странски ,,инвестиции,,.

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.854
6.405
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 9950x + Arctic Liquid Freezer ||| 360
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
Samsung NVME 980 Pro, Synology DS 920+
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
EVGA RTX 3080Ti FTW3 Ultra
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Razer Basilisk v3 Pro, Logitech Master MX 3
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Presonus Eris 3.5, Mackie CR8S
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
Исто, еве само што ми стигна гејмпадот, и имаше сметка внатре. И се скенираше!

Snaga

hello world
2 јануари 2015
72
71
Има некој искуство со враќање на производ во жирафа и рефунд? Ме мафтаат веќе 2 недели

Burazer

Баниран/a
29 јануари 2023
267
180
Тука
Има некој искуство со враќање на производ во жирафа и рефунд? Ме мафтаат веќе 2 недели
Ваљда оти празници, велигдени па бајрами. Верувам дека ќе ти рефундираат не за друго,
оти сеуште се пробиваат. Гледаш веќе и фискални почнале да даваат.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно