Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Искуства со Gjirafa50 / ZirafaMall.mk

zemakius

hello world
17 октомври 2020
279
286
Се што имам купено до сега без проблем поминало, истото неможам да го речам за нашиве македонски продавници.

Како за плус, еден пример: од анхоч купив ram за лаптоп, ми дадоа отпатуван.. прашувам што е ми викаат ништо само го тестирале или нешто слично.

Некни на овај форумот видов дека истото го прават и во Сетек, продаваат отворени производи како нови.
Би препорачал да купувате од кај што има нај ефтино, и секако отпакувани нешта не купувајте. Испаѓа како ѓубрето нивно ние да му го чистиме.

9 јуни 2015
1.388
2.199
Скопје
Се што имам купено до сега без проблем поминало, истото неможам да го речам за нашиве македонски продавници.

Како за плус, еден пример: од анхоч купив ram за лаптоп, ми дадоа отпатуван.. прашувам што е ми викаат ништо само го тестирале или нешто слично.

Некни на овај форумот видов дека истото го прават и во Сетек, продаваат отворени производи како нови.
Би препорачал да купувате од кај што има нај ефтино, и секако отпакувани нешта не купувајте. Испаѓа како ѓубрето нивно ние да му го чистиме.

RAM-овите најчесто ги отвараат за да се внесе серискиот број, бидејќи го нема на амбалажата. Нема врска со тестирање, биди спокоен.

OneTwo

read-only
29 август 2019
23
33
Mожда глупо прашање ама како викаат: „два пати Мери“... Имено, ова производиве каде што не е наведено дека има 1 година гаранција (како кај сите други), имаат ли гаранција? Со други зборови, дали само забораиле да внесат или е без гаранција? Сум сретнал производи на кои пишува „нема“, не зборам за тие.

Пример:

Атачменти

• nema.jpg
    nema.jpg
    182,8 KB · Прегледи: 161

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.789
5.509
Mожда глупо прашање ама како викаат: „два пати Мери“... Имено, ова производиве каде што не е наведено дека има 1 година гаранција (како кај сите други), имаат ли гаранција? Со други зборови, дали само забораиле да внесат или е без гаранција? Сум сретнал производи на кои пишува „нема“, не зборам за тие.

Пример:
Прашај на чет.

Sent from my TELEFON using Tapatalk

OneTwo

read-only
29 август 2019
23
33
Посигурно ми беше да прашам некој од лично искуство да не знае. Како и да е, ги прашав у чет (на македонски) и експресно ми одговорија дека:

„Дотичниот производ има гаранција од 1 година, но доколку е преоптоварен со податоци, гаранцијата е ништовна“

Додуша ги прашав општо за таквите производи, како што пишав и овде, а нивниов одговор се однесува за линкот што им го пуштив како пример. Во секој случај, заклучокот ми е дека да, имаат гаранција и на тие производи иако не е наведено. Споделувам во случај и некој друг да ја има истата дилема во иднина.

Mercilesss

hello world
20 февруари 2023
396
299
Посигурно ми беше да прашам некој од лично искуство да не знае. Како и да е, ги прашав у чет (на македонски) и експресно ми одговорија дека:

Додуша ги прашав општо за таквите производи, како што пишав и овде, а нивниов одговор се однесува за линкот што им го пуштив како пример. Во секој случај, заклучокот ми е дека да, имаат гаранција и на тие производи иако не е наведено. Споделувам во случај и некој друг да ја има истата дилема во иднина.
Зборуваат македонски на повисок стил него 90% од нас ;) ... ништовна

OneTwo

read-only
29 август 2019
23
33
Зборуваат македонски на повисок стил него 90% од нас ;) ... ништовна
Па, debatable... „Ви благодариме од ваша страна“ :D

Искрено, може и да е бот.
Во секој случај беа брзи и љубезни, така да и на клингонски да ми одговорат не би им замерил.

Атачменти

• од ваша страна.jpg
    од ваша страна.jpg
    19,7 KB · Прегледи: 148

Rilind

professional curtain replacer
26 февруари 2019
577
896
Имав проблем со Xbox controller, имено левиот стик имаше дрифт нагоре, направив видео за доказ, го пратив во канцелариите контролерот. Процедурата почната на 14.07.2023, денес го добив новиот контролер. Се на се океј време на средување, земајќи во предвид дека 2 недели обично се чека за испорака на нов производ. Не им пратив ни оригинално пакување, ни контролерот беше комплетен (сменет капак на батеријата со капак од rechargeable батерија).

За капакот малце беа збунети и прво беа напорни да им пратам оригиналниот кој јас го немав, но фино и арно им објаснив дека не е никаков проблем да ми го пратат новиот контролер без кутија и капак, тие ги задржуват за RMA, мене ми го праќат само контролерот и капакот со батеријата, и се договаравме вака. Ми стигна на обична картонска кутија со најлони за пакување. Прво искуство моја со сервис и беше супер. Многу голем плус e што сите контролери имат по една година гаранција (не е случај кај сите продавачи).

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.765
4.484
Неготино

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.632
Скопје / Автокоманда
Лапајте дур има залиха поефтино од сите продавници кај нас.
Дури и од computeruniverse

Pane24

Mariovec
31 октомври 2012
6.479
7.738
Скопје
www.facebook.com
Лапајте дур има залиха поефтино од сите продавници кај нас.
Дури и од computeruniverse

Шо ќе ти е.
Сите се преполнавме со ссд и нвме...

DemoUser

Баниран/a
27 април 2010
1.457
1.632
Скопје / Автокоманда
Шо ќе ти е.
Сите се преполнавме со ссд и нвме...
Склапам нов build така да јас нарачав едно за мене гледам секаде цените се движат од 11000 12000 и ги нема на залиха.

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Уште едно одлично искуство со Gjirafa50. На 14ти септември направена нарачка од кај нив бидејќи имаше убав попуст, и ги замолив на Messenger ако не е проблем да ја испорачаат после 1ви октомври бидејќи не бев во МК а требаше да се плати во готово. 1ви беше недела, вчера ја испратија, пред 10 минути ја подигнав. 10/10 искуство.

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Да си се надоврзам на претходното мислење ... знам дека имаше жестока дискусија околу муабетов. Денес ја прибирав кутијата од правосмукалката, најдов надвор залепено плико што не сум го приметил претходно. Во пликото имаше фискална сметка од датумот на нарачка.

kirev

senior
31 мај 2010
9.034
7.705
Знаеме. Долго време немаа фискални (и тука линч се спремаше зошто воопшто се збори дека тоа е голем проблем) ама се оправија. Сега се таман. Ама попустите се поретки...

Последна промена:

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Знаеме. Долго време немаа фискални (и тука линч се спремаше зошто се збори дека тоа е голем проблем) ама се оправија. Сега се таман. Ама попустите се поретки...
Јас не знаев, можда подолго немав нарачано од кај нив. Ама убаво во секој случај. А за попусти, се наоѓаат, ама не се толку чести колку што беа на почетокот.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096
Знаеме. Долго време немаа фискални (и тука линч се спремаше зошто воопшто се збори дека тоа е голем проблем) ама се оправија. Сега се таман. Ама попустите се поретки...
Сеа сакаш попусти или фискални? Реши се!

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно