Spodeli
read-only
- 5 октомври 2009
- 48
- 23
И другар го мафтаа 3 недели, не му креваа на тел, но на крај се ок испадна...Има некој искуство со враќање на производ во жирафа и рефунд? Ме мафтаат веќе 2 недели
Sent from my SM-A725F using Tapatalk
И другар го мафтаа 3 недели, не му креваа на тел, но на крај се ок испадна...Има некој искуство со враќање на производ во жирафа и рефунд? Ме мафтаат веќе 2 недели
Се што имам купено до сега без проблем поминало, истото неможам да го речам за нашиве македонски продавници.
Како за плус, еден пример: од анхоч купив ram за лаптоп, ми дадоа отпатуван.. прашувам што е ми викаат ништо само го тестирале или нешто слично.
Некни на овај форумот видов дека истото го прават и во Сетек, продаваат отворени производи како нови.
Би препорачал да купувате од кај што има нај ефтино, и секако отпакувани нешта не купувајте. Испаѓа како ѓубрето нивно ние да му го чистиме.
Така нешто ко да ми рече, благодарам што ме потсети.RAM-овите најчесто ги отвараат за да се внесе серискиот број, бидејќи го нема на амбалажата. Нема врска со тестирање, биди спокоен.
Честито.Gi vratija parite za laptopot koj saka neka chestita!!!
Прашај на чет.Mожда глупо прашање ама како викаат: „два пати Мери“... Имено, ова производиве каде што не е наведено дека има 1 година гаранција (како кај сите други), имаат ли гаранција? Со други зборови, дали само забораиле да внесат или е без гаранција? Сум сретнал производи на кои пишува „нема“, не зборам за тие.
Пример:
„Дотичниот производ има гаранција од 1 година, но доколку е преоптоварен со податоци, гаранцијата е ништовна“
Зборуваат македонски на повисок стил него 90% од насПосигурно ми беше да прашам некој од лично искуство да не знае. Како и да е, ги прашав у чет (на македонски) и експресно ми одговорија дека:
Додуша ги прашав општо за таквите производи, како што пишав и овде, а нивниов одговор се однесува за линкот што им го пуштив како пример. Во секој случај, заклучокот ми е дека да, имаат гаранција и на тие производи иако не е наведено. Споделувам во случај и некој друг да ја има истата дилема во иднина.
Јас би го земал без размислување.![]()
Компјутер Gjirafa50 Moon Series 1, Intel Core i5, 16GB RAM, 1TB
Компјутер Gjirafa50 Moon Series 1, Intel Core i5, 16GB nа продажба! Купувајте онлајн по супер понуди и цени. Нарачка низ цела Македонија - Zirafa50.mkgjirafa50.mk
Ova e komplet pc so graficka?
Vredi li za parive?
Шо ќе ти е.Лапајте дур има залиха поефтино од сите продавници кај нас.
Дури и од computeruniverse
![]()
Хард диск Samsung SSD 990 PRO, M.2 - 2TB
Хард диск Samsung SSD 990 PRO, M.2 - 2TB nа продажба! Купувајте онлајн по супер понуди и цени. Нарачка низ цела Македонија - Zirafa50.mkgjirafa50.mk
Склапам нов build така да јас нарачав едно за мене гледам секаде цените се движат од 11000 12000 и ги нема на залиха.Шо ќе ти е.
Сите се преполнавме со ссд и нвме...
Јас не знаев, можда подолго немав нарачано од кај нив. Ама убаво во секој случај. А за попусти, се наоѓаат, ама не се толку чести колку што беа на почетокот.Знаеме. Долго време немаа фискални (и тука линч се спремаше зошто се збори дека тоа е голем проблем) ама се оправија. Сега се таман. Ама попустите се поретки...
Сеа сакаш попусти или фискални? Реши се!Знаеме. Долго време немаа фискални (и тука линч се спремаше зошто воопшто се збори дека тоа е голем проблем) ама се оправија. Сега се таман. Ама попустите се поретки...
Ти ќе ми кажеш. Не се решавам.Сеа сакаш попусти или фискални? Реши се!
KEYBOARD WIRED USB GEMBIRD SLIM LED backlight, Black, KB-UML-04
650,00 ден
HEADPHONES LOGITECH Gaming-Headset G325 Lightspeed Wireless, Lilac, w/microphone, BT/USB, PC/PS5/PS5, 981-001538
6.610,00 ден
CONVERTOR FAN SPLITER PWM KOLINK 35cm, 4-pin PWM female to 4x male, White, ZUAD-1633
380,00 ден
SSD M.2 2TB Lexar NM790 NVMe PCI Express 4.0 x4, 7400/6500 MB/s LNM790X002T-RNNNG
17.900,00 ден
GAMING WHEEL MONITOR STAND ROUND TUBE FREESTANDING SINGLE NEXT LEVEL RACING, 21"-65", 24kg MAX, NLR-R010
14.880,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SLIM PRO, White, KBS-WPS-01-W
940,00 ден