Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Интернет Надвор Од Населено Место

Laze

hello world
4 декември 2008
233
1
Дали знае некој, некој оператор што нуди интернет надвор од населено место, а да не е ONE?

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com
Мислиш преку воздух или? Ако е преку воздух тогаш само 3G или евентуално ако Neotel има покриеност преку WiMax мада не верувам некако слабо им е тоа распространето.

Laze

hello world
4 декември 2008
233
1
Прашував во Neotel и ми кажаа дека немало, иако на нивната страна пишува дека имаат покриеност во руралните средини, и кога им го кажав тоа ми кажаа епа да имаме во Скопје :) (Скопје е рурална средина?).
На самото место има "пошта", и може да се приклучи интернет од ONE или T-Home, но нивните понуди за мене се неприфатливи, па затоа барам некој друг, ваљда бежичен некој...

Ако понудите на T-Home и ONE (двата имаат бакар до кај тебе) не ти одговараат тогаш.......чорба македонче. Може да почекаш до јануари евентуално, некој во друга тема спомна дека ќе има апдејт на пакетите на T-Home.

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.573
3G интернет од ВИП, поевтина цена, а инфраструктура на Т-Мобајл, односно добра покриеност.

Laze

hello world
4 декември 2008
233
1
Не се прифатливи и T-Home и Оne, зашо морам да имам и телефон и да го плаќам не потребно, а мене ми треба само некои си интернет, од 10 -тина гига. Попрецизно ми треба за видео надзор.

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.573
Значи 3G интернетот ќе ти заврши работа. Сега се наоѓаат и рутери на кој можеш да ги користиш стиковите,

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.573
Да ти кажам право јас користам службено од T-Mobile 3G и е доста квалитетно, одлична покриеност, брзина скоро максимална за тој стандард.
Вчера конкретно бев поврзан кај Табановце и симнуваше без проблем со 4 мегабита.

Да ти кажам право јас користам службено од T-Mobile 3G и е доста квалитетно, одлична покриеност, брзина скоро максимална за тој стандард.
Вчера конкретно бев поврзан кај Табановце и симнуваше без проблем со 4 мегабита.

А си пробал да стримуваш видео?

AtOm

hello world
4 октомври 2011
51
30
Едно е да спушташ друго да процесираш директно.
Никаде,ама баш никаде каде што сме инсталирале видео надзор или каде веке некој инсталирал а се користи 3G-to како основно за пренос на податоците не ме сретнало а да нема проблеми.И тоа сериозни.Според мене не е препорачлив освен ако е неопходен или нема трето кое ке го замени.

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.573
Ако може нека проба нека види, мислам дека ако е за повремено гледање за една камера не би требало да има проблем. Ако е за нешто посериозно тогаш ќе стави сериозен интернет пристап.

Laze

hello world
4 декември 2008
233
1
Па ми треба, чат пат да погледнувам и од дома што се случува на самото место, надзорот е со 4 камери...

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно