Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Инсталација на Joomla

misovski

hello world
3 мај 2007
59
0
сакам да инсталирам joomla локално на мојот компјутер со помош на wamp server. симнав се од интернет, и сега кога дојде време за инсталација на joomla на wamp server ми прави проблеми односно не ми дава опција за избор на joomla. дали е од тоа што на компјутерот имам windows 7 или е нешто друго проблемот не знам. ако има некој слично искуство нека каже како да решам проблемот.

B^nDIT

user
6 февруари 2010
1.124
315
сакам да инсталирам joomla локално на мојот компјутер со помош на wamp server. симнав се од интернет, и сега кога дојде време за инсталација на joomla на wamp server ми прави проблеми односно не ми дава опција за избор на joomla. дали е од тоа што на компјутерот имам windows 7 или е нешто друго проблемот не знам. ако има некој слично искуство нека каже како да решам проблемот.
WAMP серверот не доаѓа со Joomla :)

Треба да ја симнеш Joomla-та од официјалната страна , да ја префрлиш во htdocs , да одбереш база и да ја инсталираш.

Поздрав,Филип.

ThundeR

hello world
7 октомври 2009
240
54
Скопје
еве ти Joomla Quick Start
тука ќе најдеш се како да инсталираш - само да знаеш дека е за хамп но за вамп само различно е што ја копираш јумлата во www фолдерот и натака се е исто

misovski

hello world
3 мај 2007
59
0
проблемот е кога ке отворам localhost тогаш ми излегува празна страна во mozilla на екран нема ништо

misovski

hello world
3 мај 2007
59
0
не бива и така не знам што му е
некогаш сака некогаш несака
да не зафркава windows 7?

FiC DoGG

user
17 април 2007
1.046
1.111
www.behance.net
FiC DoGG's setup  
Processor & Cooler
i7 2600k Noctua NH D14
Motherboard
Asus Sabertooth P67
Storage
840 pro 128GB + 500GB HDD + 1000GB HDD
PSU
CM Real Power 550W
RAM
2x4GB DDR3 1333
Video card
Gigabyte GTX 760 2GB
Case
CM Centurion 5
Mouse
A4tech X7
Monitor
2x Dell U2412m
OS
Windows 8.1 Pro
Ти ја зафркаваш работата некаде, јас имам XAMPP инсталирано и едно 5-6 Joomla тест инсталации на Win 7 x64.

Пробај симни XAMPP, ја до сега не сум имал проблеми, само инсталираш и толку нема ништо за подесување. Со phpmyadmin правиш бази, ја ставаш joomla инсталацијата во фолдер во httdocs и пристапуваш преку localhosт/фолдер или 127.0.0.1/фолдер во browser-от.

Не ја распакувај Joomla инсталација директно во httdocs, туку направи нов фолдер па таму распакувај ја. Ем поорганизирано ќе ти биде, ем ќе имаш полесен пристап до xampp cpanel-от.

cobanin

read-only
2 февруари 2010
35
4
Ај провери ги следните 2 работи:
- дали имаш пуштено Skype истовремено, на иста порта се по default.
- дали имаш стиснато Put Online на Wamp Server-от.
п.с WampServer2.0f работи ОК
поздрав

cobanin

read-only
2 февруари 2010
35
4
ако имаш пуштено Skype кога ке пуштиш Wamp сервер Apache-то прави проблеми, користат иста порта. Решение ти е во Connection на Skype-от во Options да отштиклираш едно делче use prot 80 ... нешто така.
Wamp-от секогаш треба да ти биде Online за да ти работи, ама ова со Skype-от ти прави проблеми. Ако не се среди а би требало да се среди првин пуштај Wamp па Skype .

поздрав

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно