Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Гејмерски столици во мк?

Fredy

Ербап
12 октомври 2014
1.223
3.271
Skopje
Fredy's setup  
Processor & Cooler
AMD 7800x3d/Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte B850 DDR 5
Storage
970 evo plus 500gb + Kingston A2000 NvMe 1Tb + SSD Samsung 850 pro 256gb
PSU
EVGA SuperNova 750 G3
RAM
2x16GB DDR5 Kingston Fury Beast @6000Mhz
Video card
Gigabyte 5070ti windforce
Case
Thermaltake View 380 TG rgb black
Mouse
Logitech G502 X Lightspeed wireless
Keyboard
G.Skill Ripjaws KM780 RGB cherry mx brown
Audio
Sennheiser HD 518 + Kurzweil KS40A
Monitor
Asus RoG PG279Q 1440p 165Hz IPS + MSI Mag 273QP OLED 1440p 240hz
OS
Windows 11 Pro
Како за мене и за него е океј, а за луѓе што се над 100 кила би му пепорачал да одат во авто-отпад и да си земат едно седиште од кола и да заварат ногарки на него. Али се надевам дека ке издржи неколку години..
Добра идеја ако компјутерот ти е во гаража или шупа.
Таква гнасотија во стан/куќа не би прибрал пари да ми даваат.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

borceg

read-only
27 април 2010
14
0
Малку ми е оффтопик, но каде да најдам основа (долниот ротирачки дел) за канцелариски/гејминг стол ?

borceg

read-only
27 април 2010
14
0
Фала на инфо, пратив барање па ке видам што ке испадне.

Заборавив да напоменам, може и од било каков стол/половен/неисправен итн.. ако на некој му се наоѓа по дома.

nikolarjk91

hello world
4 март 2018
86
62
После обемно истражување за добра ергономска столица ја нарачав Leap od steelcase. Се мислев помеѓу Amia, Leap и Gesture секоја си има свои pros and cons. Амиа според повеќето reviews и видеа е најдобра за комфорт и долготрајно седење. Leap е повеќе ергономска поради агресивната лумбална подршка а Gesture повеќе ми е се по нешто, добрата работа е фенси изгледот, највеќе функционалности но немаше подобри reviews од Leap. Цената ја оправдувам со гаранцијата од 12 години, квалитетот и тоа што најголем дел од денот го поминувам на столица. Амиа е малку поевтина, за Leap и Gesture иста беше цената во понудата. Фул опрема се доплаќа како headrest и некои дополнителни работи, одредени бои, материјал, различни тркалца, дали да биде алуминиумска итн.

Ме интересира дали некој има искуство со steelcase или друга high end столица, pros - cons, како е задоволен и слично?

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.034
1.845
Скопје
После обемно истражување за добра ергономска столица ја нарачав Leap od steelcase. Се мислев помеѓу Amia, Leap и Gesture секоја си има свои pros and cons. Амиа според повеќето reviews и видеа е најдобра за комфорт и долготрајно седење. Leap е повеќе ергономска поради агресивната лумбална подршка а Gesture повеќе ми е се по нешто, добрата работа е фенси изгледот, највеќе функционалности но немаше подобри reviews од Leap. Цената ја оправдувам со гаранцијата од 12 години, квалитетот и тоа што најголем дел од денот го поминувам на столица. Амиа е малку поевтина, за Leap и Gesture иста беше цената во понудата. Фул опрема се доплаќа како headrest и некои дополнителни работи, одредени бои, материјал, различни тркалца, дали да биде алуминиумска итн.

Ме интересира дали некој има искуство со steelcase или друга high end столица, pros - cons, како е задоволен и слично?
HermanMiller Embody ја користам веќе трета година, нема мука иста е ко првиот ден сеуште и сум немал никакви проблеми до сега.

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.662
3.257

Користев
Reply - 6 години - Reply
Please 2 - 1 година - Please

Првата беше добра, а втората одлична. Прилагодувањето и држењето на грбот - фантастични.
Мене пресудно ми е да може да се прилагодува наслонот на грбот по висина оти стандардните не ме опфаќаат мене.

Последна промена:

stefan_mkd

lurker
18 март 2015
843
669

Јас користам Steelcase Please v2 веќе некое време. Предходно имав Ikea Markus.

Освен туј тамо некое крцкање во федерите на наслонот што не сум се позамарал да ги средам, имам само пофални зборови. Далеку поудобно седло од Икеата. Со оглед на тоа што сум прилично висок, немам никакви проблеми со притисок во бутови или пак положба на грб (се ова беше проблем со Икеа).

Други модели не сум користел, али со оглед на тоа што квалитетот на изработка е сличен на сите модели, верувам ќе ти се најде од корист мислењево :)

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.662
3.257
Јас користам Steelcase Please v2 веќе некое време. Предходно имав Ikea Markus.

Освен туј тамо некое крцкање во федерите на наслонот што не сум се позамарал да ги средам, имам само пофални зборови. Далеку поудобно седло од Икеата. Со оглед на тоа што сум прилично висок, немам никакви проблеми со притисок во бутови или пак положба на грб (се ова беше проблем со Икеа).

Други модели не сум користел, али со оглед на тоа што квалитетот на изработка е сличен на сите модели, верувам ќе ти се најде од корист мислењево :)
Кога, каде и за колку ја купи?

dino

lurker
5 јули 2009
664
250

Користам Leap веќе 6 години, работам од до а, после 6 години нема никаква разлика од кога ја земав, преудобно е седлото седам со саати без никакви проблеми. Ако треба утре да купувам столица утре без размислување ќе зема Leap!

nikolarjk91

hello world
4 март 2018
86
62
Кога, каде и за колку ја купи?

Ги има во Delight има и air. Јас Leap од тука ја нарачав. Може да се видат и да се испробаат кај нив во канцеларија.
Мислењето е автоматски споено:

Користам Leap веќе 6 години, работам од до а, после 6 години нема никаква разлика од кога ја земав, преудобно е седлото седам со саати без никакви проблеми. Ако треба утре да купувам столица утре без размислување ќе зема Leap!/
Со headrest ја имаш? Ако е со тоа, како си задоволен, искуство, дали вреди и дали се наоѓа за поголем комфор?

Користев
Reply - 6 години - Reply
Please 2 - 1 година - Please

Првата беше добра, а втората одлична. Прилагодувањето и држењето на грбот - фантастични.
Мене пресудно ми е да може да се прилагодува наслонот на грбот по висина оти стандардните не ме опфаќаат мене.
Каква гаранција имаш, на кои работи колку години?

dino

lurker
5 јули 2009
664
250
Ги има во Delight има и air. Јас Leap од тука ја нарачав. Може да се видат и да се испробаат кај нив во канцеларија.

Со headrest ја имаш? Ако е со тоа, како си задоволен, искуство, дали вреди и дали се наоѓа за поголем комфор?

Без headrest, ако не се лажам 150еу беше, искрено не ми се даваа толку пари тогаш :)

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.662
3.257

Знам каде се и што се се нуди кај нас. Најголем промотор им бев на форумов (можеа една столица да дадат за реклама, а и се уште можат).

Гаранцијата се менуваше со годините (ја зголемуваа, но немало потреба од активирање)

Користев службени и знам дека цените се разликуваа за поединечни и групни/корпорациски нарачки.
Можеби може да се направи и една таква ако има заинтересираност на форумов.

dino

lurker
5 јули 2009
664
250
f525a9ff8e35fd11346cd612a34179a7.jpg

Кој е заинтересиран за столица мислам дека попустов вреди

ljupce

hello world
8 ноември 2011
191
137
ljupce's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i7-4700MQ
Storage
1TB +8GB SSD Hybrid Disk
RAM
8GB DDR3
Video card
AMD Radeon R7 M265 2 GB DDR3
OS
Microsoft Windows 10 Pro 64-bit
Дечки ми треба столица office style - за работа ми е.
Имате искуство со некоја од икеа или да барам овде нешто?
Буџет ми е 300е +- 50е
Предолози се добредојдени!

MartinK_2

hello world
8 декември 2011
88
15
Скопје
Дечки ми треба столица office style - за работа ми е.
Имате искуство со некоја од икеа или да барам овде нешто?
Буџет ми е 300е +- 50е
Предолози се добредојдени!
Барај Brado Kind 203 во Салон 29.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно