Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
Статус
Затворена за нови мислења.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Епа затоа велат 93-95% по не штетни од аналогните, инаку ќе велеа 102,5% :)
Сепак разликата е голема т.е. се далеку по нештетни што е и целта нели. Или од две зла бирај што е помало, а најарно ниедно.
Е сега кога веќе си се навлекол на аналогни.... Боље е ециг како помало зло :)
Инаку мислам дека нагло секнење(прекинување) на никотин и не е баш добро т.е. на зорт да ги оставиш цигарите не верувам дека од толку зорт нема да има последици, али сепак е тоа само мое НЕстручно мислење.

28 јануари 2017
2.070
4.745
Ресен
29543055_10151111927589949_5013983317256930243_n.jpg

Smoking E-Cigarettes Daily Doubles Risk of Heart Attacks
E-cigarettes may lead to accumulation of fat in the liver

Втората статија, исти ку*ац
- Можно е да дојди до замастен џигер а онда “However, the long-term effects of e-cigarettes on liver disease, diabetes, heart disease or stroke are unknown“
- Имало две групи на глувци, едни на кој му фали некој ген Аполи...жм, со тоа имале поголема шанса за срцеви заболувања и замастен џигер. Втората група биле нормални глувци. Двете групи биле на иста диета со повисоки вредносит на масти и холестерол. - Е ко зошто ваква диета?
- Глувците ги имале ставено во кутија со пареа која содржи никотин а то ќе му дојди адекватно на “да се собериме 4ца да играме бељот ама да не можиме да ги гледаме картите од пареа“. Колку време биле изложени на толкава количина пареа не е наведено.

Знаеме сите дека како шо кажа @gokica најубо е впланина и таму да се преселиме, ама нека не не ебат на здрав мозок, 99% читаат само наслов или можда првата реченица а тука се содржат најголемите дезинформации.

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.191
1.642
Скопје
Да баш мислев на ребилд. Овие со готови грејачи треба да ги мислам за навреме да набавувам од нет и ендурата доста ми е засега.
Што се тиче ребилдабл, на повеќето може да се добие одличен вкус(освен ако не е со некој експериментален неефективен дизајн комората), на некој од прв билд а на некој од 10ти.
Ова е спомнувано сигурно многу пати во темава , али не е лошо да се повтори материјалот.Треба да се има предвид дека има доста фактори што можат да влијаат на вкусот, тип на метал на греачот(кантал и сс како најпопуларни), тип на греач (микро/спејсд), количина и квалитет на памук, положба на греачот во однос на дупките за воздух...
Што се однесува на препораки, последно(а да не е едндура) имам пазарено пред веројатно повеќе од година. Така да покрај тоа што добар атомизер е добар атомизер и после 100 години, проблемот е со достапноста.Поактуелните, џедаиве тука подобро ги знаат.
За среќа гледам дека на фастек има еден blast from the past останато.Сабајле ко да беше ин сток колку што памтам, ама сега 7 дена стои.
Дирктна споредба со ендурата му немам правено(пошто ептен одмана имав ваков), а и реално е малку тешко да се прават споредби и бара доста време за такво нешто ради факторите што ги спомнав горе.Треба трпение за да испроба човек туце разни билдови да го најде идеалниот за одреден атомизер, па истото да го прави и со другиот, ретко кој прави вакви детални споредби па дури и јутубери со педигре.А сам кога ќе си седнеш можеш да си билдаш и билдаш и билдаш, таман сега ти е интересно и не би ти било проблем претпоставувам да експериментираш.
Добар дел од тоа што имам пробано сум имал во различен времески период, така да можно е да сум пристрастен од романтични причини према некој :).
Како и да е , тоа лемото ми има оставено одличен впечаток и мислам дека не би излажал ако речам дека ми бил највкусен од некои 10ина што сум пробал во кариера, без многу експериментирање(си го најдов вкусот од 1-2 билда).Има краток и широк оџак и греачот му доаѓа ептен блиску до дрипот.Филинг близок до дрипер.Така да би ти препорачал да го земеш, дури и јас се турив на мисла да си земам пак... "Аххх луѓе шчо напраифне", убаво ти викав не ги дружам више секташиве, скуп е престојов на оваа тема :)
Можеш да разгледаш и по некој од другиве сајтови , можда ќе го најдеш за ситниш ако имаат останато стара залиха.Едно време мислам дека го видов за 3-4$ само не ми текнува на кој сајт беше.

Како втора опција а да е достапна е овој .На овој ми требаа малку повеќе билдови за да си го погодам, и овој ми е перфектен пример како може да се дојде до погрешен заклучок дали дава добар вкус одреден атомизер.Од отприлика среден вкус со микро коил, дојде до екстра со мењање на спејсд.
Експреиментирањето вредеше пошто покрај вкусот ми правеше ептен ќеф што е меѓу најмалите по димензии и собира добра количина течност за таа големина.Може како сингл и како дуал коил да се користи, со дуал веројатно ќе дава подобар вкус(пак зависи од билдот), не сум го користел така.
Проблем му беше што се дупките за воздух одоздола и се прилично големи, така да прскање на течност на модот и честа потреба од бришење не му бега.
Имаат V3 избацено од истиот модел со помал капацитет, на кој му е решено тоа со прскањето од дупките за воздух, ама за него неможам да коментирам пошто не сум имал, веројатно е подеднакво добар и погоден за мтл.

@DeJaVu дај препорака за ребилдабл атомајзер.
Дуал коил е подобро, така?

Воедно мислење за Tesla Nano 120W VW TC APV Box Mod, моментално $32 на hotecig.com (не знам со поштарина како е таму).
Естестки гледано баш ми се допаѓа, сајберпанк и то. :)
sku_60375_2.jpg
Ко што му пишав и на колегата погоре, не сум ептен во тек.Така да од тие 2 препораки од горе нешто ако бендисаш пеки.
А за модот, ако нема друг таков а мораш да имаш таков дизајн кај ќе идеш, мора да го земеш :).
Иначе држ се до проверените варијанти што се препорачуваат на темава.Немам, ама следен мод што би земал ако ме фати бубачката пак е Invoke . Мали димензии, ептен лесен, и опција да биде повер банк за недај боже.

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
Шарло ептен стручно ги дебанкира "научните трудови", не би имал што да додадам. :)

Мојава техника со опипавање да ти била погрешна. Хотециг не ми пратиле 5 памукчиња, туку 2 гаќи за Кангер К-Box Mini. Напикале и едно постерче да попунат место у празното плико.
kbox.jpg
Од 18 нарачани производи по $0.01 + $8.07 поштарина, добив црна и бела гаќа за $8.24. Ќар до гуша... :mad:

Среќа стигнал вистински дроид ДНА250, тука не ме прелажале.
IMG_20180328_172919.jpg
И тој целиот згужван, сиромашкиот... Стаиле и една визитка, да знам со кого си имам работа.
Регулар цена му беше $53. Со користење на разни финти, купони, успеав да го земам за $45 и мислев дека сум ги прелажал. Кога ќе ги урачунам горните 8 долари што ми ги стопија, доаѓаме пата-пата. Овие не биле толку мутави.
IMG_20180328_173108.jpg

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Од ециг само една работа на светот е полоша и поопасна а тоа се вакцините!!!

28 јануари 2017
2.070
4.745
Ресен
Од ециг само една работа на светот е полоша и поопасна а тоа се вакцините!!!

А од вакцините е само една работа полоша, horse dildo!!! а од то е само една работа полоша MEGA horse dildo!!! така да ич не му е местото на вакцините овде.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.664
13.714
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
^ ама види колку е поштарина (не е преголема, но сепак...)

Лемо кец и двојка (види ривјуа во индекс) мене ми беа премногу отворени, си бараа поголема ватажа и беа почеток на преодот на атомизерите кон дробно. За такви ги сметам, мешанци.

-----

Јас не ги читам веќе тие статии, ова е смешно. На секој месец-два се јавува по некоја, колку да држат тензија (да не се заборави) и да внесат сомнеж (да не надвладеат позитивните).

Да се потсетиме кој има најголем интерес од тоа:

Тутунските компании (се разбира), профитот им опаѓа вртоглаво
Фармацевтските компании (продажба на фластерчиња, лекови и помагала за одвикнување исто така е енормно опадната)
Државата (губи даноци, акцизи, добива повеќе здрави луѓе кои ќе доживеат поголема старост и нема да умрат брзо, туку ќе земаат пензии и подолго ќе „трошат“ државно здравство)
Медицински организации (првенствено мислам на СЗО и различни министерства и државни органи) - губат контрола (сега секој може да се одвикне), со тоа и влијание врз политиките и можеби работни места
Истражувачиве (потребни се повеќе истражувања, дајте пари; ако се` е супер, и тие ќе изгубат работа)
Разни бирократи (примерот со директивата на ЕУ, колку милилитри да биде шишенце) - исто сакаат контрола, потплатени од сите погоре
„Новинариве“ - click bait

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Сите овие не се опасни колку амебите ловци по кликови и лажни вести, најголемиот канцер на 21 век, не само за ециг и за многу други работи.

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.191
1.642
Скопје
А алуминот во ваздухот :)
Него што е финтава
https://www.heavengifts.com/product/Eleaf-Lemo-Drop-Rebuildable-Atomizer-Kit.html
$2... Премногу ефтино за да биде вистинито.
На шипинг ги вадат парите, најефтиниот е 8$. Искача 9$ за еден или 12 долари 2 ако се нарачаат, што е пак екстра цена.Али пишува дека е приордер и кога ќе се избере боја, дава ова SKU:2614255610010000(Won't Restock) . Така да малку е прашално дали воопшто би пратиле или би рефундирале ако се направи нарачка.
На залиха гледам дека овде викаат дека имаат , со слична цена ко на фастек Eleaf Lemo Rebuildbale Clearomizer Black 2.7ml - Cvapor.com

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.191
1.642
Скопје
^ ама види колку е поштарина (не е преголема, но сепак...)

Лемо кец и двојка (види ривјуа во индекс) мене ми беа премногу отворени, си бараа поголема ватажа и беа почеток на преодот на атомизерите кон дробно. За такви ги сметам, мешанци.
Го користев на стандардна ватажа како и останатите околу 10-15вати , нормално со потенка жица.Најупотребувана увек ми била 30 , за тебе знам дека си повеќе по 28 и 27 , така да може од таму впечатокот за ватажата.
За воздухот не ми текнува дали можеше скроз да се затне, али бар мене ми било ок, нормално секој си има преференци.
Него кај се отвара тој индекс да се потсетам , никад не научив да го отварам освен ако не пушти некој линк :)

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.083
14.189
Lemo ќе го имам како ас во ракавот и како наредна опција по Кајфун клонот кој треба да пристигне.

Да си прашам за кајфунот и најдобар флејвор, која жица ми ја препорачувате? Шарловски ми подари 26 и 24 кантал така што сум подготвен за прва паљба. Ќе ја употребам сигурно.

Но дали да земам SS и да експериментирам со температура или кантал си е супер. Со кои карактеристики најмногу би легнала од Ваше искуство.

Bambuca

lurker
12 декември 2015
563
580
Кавадарци
Lemo ќе го имам како ас во ракавот и како наредна опција по Кајфун клонот кој треба да пристигне.

Да си прашам за кајфунот и најдобар флејвор, која жица ми ја препорачувате? Шарловски ми подари 26 и 24 кантал така што сум подготвен за прва паљба. Ќе ја употребам сигурно.

Но дали да земам SS и да експериментирам со температура или кантал си е супер. Со кои карактеристики најмногу би легнала од Ваше искуство.
незнам кој кајфун го имаш нарачано јас го имам мини в3 го терам со оваа жица
10 намотки на 2.5мм на Т.Ц мод
693b7000454985dfb6b6688a97eaff9c.jpg

Испратено Од Централна Македонија

Bambuca

lurker
12 декември 2015
563
580
Кавадарци

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.191
1.642
Скопје

За побрзо загревање/подобра респонсивност на поситни вати(10-15) 30 или 28, со 26 и 24 веќе понагоре ќе треба да тераш. Во секој случај ќе си пробаш што ќе ти одговара повеќе. Сега што се однесува на вкусот, не стигнав да го направам мојот да ми е баш по ќеф, ми улета баш во периодон пред да ми одмили експериментирање :)

Цел подфорум си имаме, хер @Metuzalem ни е модератор :)
Ајде сега следно е држава :p

Изменето од модератор:
Статус
Затворена за нови мислења.
462 членови онлајн
1.042.106мислења
51.209теми
37.452членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно