Не гледам нигде ништо@darjar
Добре дојде во македонското вејперско јато.
Како што ти имам кажано, не постои течност што ќе долови 100% вкус и арома на класична цигара.
Стојам позади листата што ти ја дадов за најтутунски готови течности. Токму Desert Ship од OLE и ден денес ја паметам како бр. 1 тутунска течност што некогаш сум ја пробал. Ја ставам на прво место пред Cuban Cigar од Liqua и RY4 од FlavourArt. Секако зборувам за готови течности што сум ги користел, а тоа било од пред 24 до пред 18 месеци гледано од сега. На пример немам ништо пробано од Dekang што исто се продаваат кај нас.
Оставам простор малку да ме лаже меморијата, но и да не е истиот состав, производ, добавувач...
Топрва влегуваш во овие води, ќе пробаш повеќе различни течности и ќе дојдеш до тие што тебе најмногу ти прават мерак.
Тоа што те гребе на грло е "нормално". Кривецот е пропилен гликолот во течноста, како што ти кажа и колегата @Sharlovski. Со поинтензивно користење на електронската цигара ќе почнат и грлото и устата да ти се сушат.
Не е ништо страшно, тоа е нормална реакција на организмот, едноставно не е навикнат на пропил гликол - тоа за него е непозната супстанца. Ќе пиеш малку повеќе вода што е добро само по себе, а и ќе му помогнеш на организмот полесно да се чисти од токсините што се акумулирале од аналогните цигари.
Тоа што ми боде очи е нешто сосема друго. Не сум убеден дека со 6мг никотин би можел да направиш комплетна транзиција од аналогни на електронски. Не му замерај на Метузалем што ти дал таков совет (јас ќе му замерам), едноставно заборавил кога тој почнувал со електроника. Ако одиме според оваа табела
Погледнете го атачментот 61995
слободно купи течности со 18мг (како што те советував). Ако ти е јака, ништо страшно. Дувај малку поретко.
Можеш да си земеш и глицерин од Амбрела и да ја разредиш малку. Така разредена со глицерин помалку ќе гребе на грло, а и ќе можеш да ја импресионираш госпожата со поголеми облачиња.
Единствен минус на оваа варијанта е што глицеринот малку ја неутрализира аромата, но овие готовиве секако имаат голем процент на арома, та не е страшно. Важно е течноста во која би ставил глицерин добро да ја промучкаш и да ја оставиш неколку дена да "зрее".
Секако купи и варијанти со 9 и 12мг, така полесно ќе дознаеш што ти одговара највеќе.
Ако истраеш, потоа се е полесно. Сам ќе си правиш течности според свои желби и потреби.
@Metuzalem
А ти друже не е лошо да го посетиш српскиот форум и да направиш memory refresh.
Тие кога почнуваа, цепаа 36мг никотин и дури малку им беше. За воља на вистината користеа "слаби" клиромајзери на мала снага и греачи од 1.6 - 2.4 оми, мада и жиците беа тенки и лесно се жареа на потребната температура.
Далеку од памет е во денешно време да се форсира толку никотин, но 18-ка ми делува како логичен избор за початник и тоа само за првиот прелазен период. Замисли почетник што појма нема што е што и почне со слаба течност <12мг. Ќе каже не бе ова врска нема (му фали никотин), ќе ја фрли електронската и ќе се врати на цигарите... Тоа не го сакаме.
Нормално е после успешната транзиција постепено да се намалува со никотин и стремежот е 0мг, или како кај најголемиот дел од нас 3 - 6 мг (колку да не сме без ич).
Dr Farsalinos и ден денес ја негува идејата за течности со 18мг никотин. Демек ќе инхалираш неколку пати, си ја добиваш дозата и забораваш на електронската цигара додека не почувствуваш криза (потреба) за никотин. Има логика и во тоа, ама дефинитивно не е за мене. :innocent:
@Angel992
iLeaf Pico има скреч код што треба да го изгребеш и да го провериш на нивната официјална страна. Ако е 'Authentic', тогаш дечкото што ти го продал не е ништо крив, едноставно таква ти била среќата. Ако е фалшива копија, ќе знаеш дека си изигран. Лично не верувам во ова второво, ама ништо не те кошта да си провериш.
Koлега мојата е иста како десната. А инаку постои мод со плочка од пико го прават Jomo ce вика 76ers. Го има на фт само со танк комплет. А и таков е околу 25-6$@Angel992
Сега ги сликнав двата пиковци што ги имам. Едниот е земен од Fasttech, другиот од Gearbest. Двата си имаат налепници (скреч код) залепени на кутијата, под целофанот. Дизајнот (штампата) малку се разликува, но купени се во размак од една година.
Погледнете го атачментот 62017
Не знам што заклучок да извлечам, а да не ти го навредам продавачот...
Пико е бестселер мод со години, не би ме изненадило да постојат шкарт копии и покрај тоа што оригиналот има доста евтина цена.
Совет до сите би бил за иста или поевтина цена да си купуваат од проверени продавници како Fasttech, Gearbest и другите. Еве сега за CNY оригиналното пико во ФТ ќе дојде околу $20, или по нашки 1000 денари.
Ако тоа не е добра зделка, не знам што е.
Што да речам освен памет за друг пат да не избрзувам и покрај тоа што предходно тука се обратив за совет за стартер кит со Пико од реклама5@Angel992
Сега ги сликнав двата пиковци што ги имам. Едниот е земен од Fasttech, другиот од Gearbest. Двата си имаат налепници (скреч код) залепени на кутијата, под целофанот. Дизајнот (штампата) малку се разликува, но купени се во размак од една година.
Погледнете го атачментот 62017
Не знам што заклучок да извлечам, а да не ти го навредам продавачот...
Пико е бестселер мод со години, не би ме изненадило да постојат шкарт копии и покрај тоа што оригиналот има доста евтина цена.
Совет до сите би бил за иста или поевтина цена да си купуваат од проверени продавници како Fasttech, Gearbest и другите. Еве сега за CNY оригиналното пико во ФТ ќе дојде околу $20, или по нашки 1000 денари.
Ако тоа не е добра зделка, не знам што е.
и имаше доста позитивни реакции и така дојдов до заклучок за зимање од тука а не да чекам од фастек.
BugarotПријатели предложете некој добар сајт со брза испорака за концентрати, вејпмолин немаат ништо на салиха веќе подолго време. ^^
Да,Какви концентрати? Да не мислеш на ароми!
Пријатели предложете некој добар сајт со брза испорака за концентрати, вејпмолин немаат ништо на салиха веќе подолго време. ^^
Сите ароми на Flavour Art имаат бан за МК, зошто!? Појма немам
Бирај од другите брендови./Aaaaa nekjemo tako ke im upatam utre protestna nota![]()
Џабе, сигурно има некој ултиматум од FA да не продава по бившите YU простори. Вероватно штитат пазар на големите играчи!Aaaaa nekjemo tako ke im upatam utre protestna nota![]()
Заради умрела...Сите ароми на Flavour Art имаат бан за МК, зошто!? Појма немам
Бирај од другите брендови.
@Bla4KRa1n
Најбрзо би требало од кај бугарчо.
@MikickoHC веќе ти одговори погоре![]()
Бугарот ги имаЗаради умрела...
Sent from my MI 5s using Tapatalk
Џабе, сигурно има некој ултиматум од FA да не продава по бившите YU простори. Вероватно штитат пазар на големите играчи!
Се се наогја.Valjda ja stitat Umrela za edina da prodava aromi ili koncentrirani aromi na FA u Mk i na Balkanov..
DIY - Е-цигари - Flavour Art - Тутунски ароми
A za ova so EU sertifikatite bas dobro da ima nekakva kontrola iako koga se golemi pari vo prasanje (a SE vo ovoj rastecki biznis) togas verba skroz na skroz nemam bas vo "celosna" vistinitost na podatocite...
Скапи се затоа што Амбрела има договор со FlavorArt за монопол на Балканот и никој друг не смее да ги увезува,
COMBO KEYBOARD MOUSE AND MOUSEPAD WIRED GEMBIRD RGB, Black, KBS-UML-01
1.000,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SLIM PRO, Black, KBS-WPS-01
850,00 ден
VGA INNO3D GT1030 2GB DDR5, LP PASSIVE, DVI-D, HDMI, N1030-1SDV-E5BL
5.520,00 ден
PHONE MOBILE PROTECTION CASE Roskilde ICON MagSafe for iPhone 17 Pro Max,ROK9ICBL6659
450,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 4000D WOOD RS, Black/Walnut, CC-9011340-WW
9.850,00 ден
COMBO KEYBOARD MOUSE MOUSEPAD HEADPHONES WIRED GEMBIRD, Black, KBS-UO4-01
900,00 ден