Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!
Статус
Затворена за нови мислења.

Angel992

read-only
26 ноември 2017
25
6
Струмица
@darjar
Добре дојде во македонското вејперско јато. :)

Како што ти имам кажано, не постои течност што ќе долови 100% вкус и арома на класична цигара.
Стојам позади листата што ти ја дадов за најтутунски готови течности. Токму Desert Ship од OLE и ден денес ја паметам како бр. 1 тутунска течност што некогаш сум ја пробал. Ја ставам на прво место пред Cuban Cigar од Liqua и RY4 од FlavourArt. Секако зборувам за готови течности што сум ги користел, а тоа било од пред 24 до пред 18 месеци гледано од сега. На пример немам ништо пробано од Dekang што исто се продаваат кај нас.
Оставам простор малку да ме лаже меморијата, но и да не е истиот состав, производ, добавувач...
Топрва влегуваш во овие води, ќе пробаш повеќе различни течности и ќе дојдеш до тие што тебе најмногу ти прават мерак.

Тоа што те гребе на грло е "нормално". Кривецот е пропилен гликолот во течноста, како што ти кажа и колегата @Sharlovski. Со поинтензивно користење на електронската цигара ќе почнат и грлото и устата да ти се сушат. :)
Не е ништо страшно, тоа е нормална реакција на организмот, едноставно не е навикнат на пропил гликол - тоа за него е непозната супстанца. Ќе пиеш малку повеќе вода што е добро само по себе, а и ќе му помогнеш на организмот полесно да се чисти од токсините што се акумулирале од аналогните цигари.

Тоа што ми боде очи е нешто сосема друго. Не сум убеден дека со 6мг никотин би можел да направиш комплетна транзиција од аналогни на електронски. Не му замерај на Метузалем што ти дал таков совет (јас ќе му замерам :)), едноставно заборавил кога тој почнувал со електроника. Ако одиме според оваа табела
Погледнете го атачментот 61995
слободно купи течности со 18мг (како што те советував). Ако ти е јака, ништо страшно. Дувај малку поретко. :)
Можеш да си земеш и глицерин од Амбрела и да ја разредиш малку. Така разредена со глицерин помалку ќе гребе на грло, а и ќе можеш да ја импресионираш госпожата со поголеми облачиња. :)
Единствен минус на оваа варијанта е што глицеринот малку ја неутрализира аромата, но овие готовиве секако имаат голем процент на арома, та не е страшно. Важно е течноста во која би ставил глицерин добро да ја промучкаш и да ја оставиш неколку дена да "зрее".
Секако купи и варијанти со 9 и 12мг, така полесно ќе дознаеш што ти одговара највеќе.
Ако истраеш, потоа се е полесно. Сам ќе си правиш течности според свои желби и потреби.

@Metuzalem
А ти друже не е лошо да го посетиш српскиот форум и да направиш memory refresh. :)
Тие кога почнуваа, цепаа 36мг никотин и дури малку им беше. За воља на вистината користеа "слаби" клиромајзери на мала снага и греачи од 1.6 - 2.4 оми, мада и жиците беа тенки и лесно се жареа на потребната температура.

Далеку од памет е во денешно време да се форсира толку никотин, но 18-ка ми делува како логичен избор за початник и тоа само за првиот прелазен период. Замисли почетник што појма нема што е што и почне со слаба течност <12мг. Ќе каже не бе ова врска нема (му фали никотин), ќе ја фрли електронската и ќе се врати на цигарите... Тоа не го сакаме.
Нормално е после успешната транзиција постепено да се намалува со никотин и стремежот е 0мг, или како кај најголемиот дел од нас 3 - 6 мг (колку да не сме без ич).

Dr Farsalinos и ден денес ја негува идејата за течности со 18мг никотин. Демек ќе инхалираш неколку пати, си ја добиваш дозата и забораваш на електронската цигара додека не почувствуваш криза (потреба) за никотин. Има логика и во тоа, ама дефинитивно не е за мене. :innocent:

@Angel992
iLeaf Pico има скреч код што треба да го изгребеш и да го провериш на нивната официјална страна. Ако е 'Authentic', тогаш дечкото што ти го продал не е ништо крив, едноставно таква ти била среќата. Ако е фалшива копија, ќе знаеш дека си изигран. Лично не верувам во ова второво, ама ништо не те кошта да си провериш.
Не гледам нигде ништо 20180206_182131.jpg

Испратено од [device_name] преку IT.mk форум апликација

Chicco69

lurker
21 април 2016
648
3.080
@Angel992
Сега ги сликнав двата пиковци што ги имам. Едниот е земен од Fasttech, другиот од Gearbest. Двата си имаат налепници (скреч код) залепени на кутијата, под целофанот. Дизајнот (штампата) малку се разликува, но купени се во размак од една година.
IMG_20180206_192030.jpg
Не знам што заклучок да извлечам, а да не ти го навредам продавачот...
Пико е бестселер мод со години, не би ме изненадило да постојат шкарт копии и покрај тоа што оригиналот има доста евтина цена.

Совет до сите би бил за иста или поевтина цена да си купуваат од проверени продавници како Fasttech, Gearbest и другите. Еве сега за CNY оригиналното пико во ФТ ќе дојде околу $20, или по нашки 1000 денари.
Ако тоа не е добра зделка, не знам што е.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
@Angel992
Сега ги сликнав двата пиковци што ги имам. Едниот е земен од Fasttech, другиот од Gearbest. Двата си имаат налепници (скреч код) залепени на кутијата, под целофанот. Дизајнот (штампата) малку се разликува, но купени се во размак од една година.
Погледнете го атачментот 62017
Пико е бестселер мод со години, не би ме изненадило да постојат шкарт копии и покрај тоа што оригиналот има доста евтина цена.

Совет до сите би бил за иста или поевтина цена да си купуваат од проверени продавници како Fasttech, Gearbest и другите. Еве сега за CNY оригиналното пико во ФТ ќе дојде околу $20, или по нашки 1000 денари.
Koлега мојата е иста како десната. А инаку постои мод со плочка од пико го прават Jomo ce вика 76ers. Го има на фт само со танк комплет. А и таков е околу 25-6$

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Angel992

read-only
26 ноември 2017
25
6
Струмица
@Angel992
Погледнете го атачментот 62017

Што да речам освен памет за друг пат да не избрзувам и покрај тоа што предходно тука се обратив за совет за стартер кит со Пико од реклама5 и имаше доста позитивни реакции и така дојдов до заклучок за зимање од тука а не да чекам од фастек.
Инаку после неполни три дена еден другар сакаше да го купи Пикото и си порачав Вапоресо Ревенгер мислејќи ќе го шитнам па ќе се наградев со друг мод аама ништо од бизнисот

Испратено од [device_name] преку IT.mk форум апликација

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром

Skopski4Ever

hello world
3 април 2017
71
130
Пријатели предложете некој добар сајт со брза испорака за концентрати, вејпмолин немаат ништо на салиха веќе подолго време. ^^

Умбрела се подновила чудо се разбудиле :).Ако ептен ти се брза можеш и од нашиве тука.Се разбира цените се повисоки DIY - Е-цигари

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација

Skopski4Ever

hello world
3 април 2017
71
130
Ете Умбрела се дистрибутери за Екс YU простори.Па сигурно за тоа не дозволуваат.Цените се двојно повисоки од Бугарчо ама тоа е.За кризни ситуации ќе замижиме.

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација

krema

OG
24 јуни 2009
15.726
15.818
youtu.be
Јбг, за зорт ќе се земат 1-2 ароми додека чекаш да ти дојде пакетот од бугарија или полска, инаку од надвор ако се пазари додај шипинг + 100че ако го отворат на царина и ко да видеш цената се приближила како во умрела, но како и да е секој со својот есап.

@darjar
Секоја база, арома или адитив мора да има сертификат и мора да биде јавно објавен, сепак станува збор за супстанци кои се инхалираат.
ЕУ стандарди :)

darjar

read-only
8 февруари 2017
16
6
Џабе, сигурно има некој ултиматум од FA да не продава по бившите YU простори. Вероватно штитат пазар на големите играчи!

Valjda ja stitat Umrela za edina da prodava aromi ili koncentrirani aromi na FA u Mk i na Balkanov..
DIY - Е-цигари - Flavour Art - Тутунски ароми

A za ova so EU sertifikatite bas dobro da ima nekakva kontrola iako koga se golemi pari vo prasanje (a SE vo ovoj rastecki biznis) togas verba skroz na skroz nemam bas vo "celosna" vistinitost na podatocite...

Edit: Ete pisal u megjuvreme i @kojoti2..

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Valjda ja stitat Umrela za edina da prodava aromi ili koncentrirani aromi na FA u Mk i na Balkanov..
DIY - Е-цигари - Flavour Art - Тутунски ароми

A za ova so EU sertifikatite bas dobro da ima nekakva kontrola iako koga se golemi pari vo prasanje (a SE vo ovoj rastecki biznis) togas verba skroz na skroz nemam bas vo "celosna" vistinitost na podatocite...
Се се наогја.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.660
13.707
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
^ За од кај Бугарот или од други места? Најчесто не се исплати, и во двата случаи, освен ако не киснеш таму секој ден. Ова сепак се релативно евтини работи и најчесто патот ќе биде поскап во однос на разликата за нарачување во МК и во БГ.

А ако прашуваш за други работи освен е-цигари, не знам.

-----

Ме изненадува што некои се изненадени од монополското однесување на Умрела. Уште на првата страница имам напишано:
Скапи се затоа што Амбрела има договор со FlavorArt за монопол на Балканот и никој друг не смее да ги увезува,

А и на друго место пишував, сега не можам да го најдам, дека на Србите, кога нарачуваа FlavorArt течности/ароми од странство, продавниците им викале дека FlavorArt им забранил да продаваат на Балканот.

Досега тоа не се спроведуваше за нас, но веројатно ги виделе бројките од продажбата или почнале да го читаат форумов. :hay:

Лекот е, ако толку многу не можете да живеете без FlavorArt, да најдете некои помали web-продавнички кои ќе ви шитнат без да пријават никому, или да им се обратите на постоечките што ги знаеме и користиме и да ги замолите да го направат истото и да не ширите многу и да не објавувате.

За една или две ФА ароми може и од тука (ако на пример требаат во микс), но како што пишав неодамна, мене ме иритира тоа што ептен ги качија цените (и тука и во Србија) за да им се продаваат нивните ароми. И второ, секој пат кога ќе поминам од кај нивен штанд, имаат ептен мал избор.

-----

За Пикото, баш ме чуди како им се исплати да фалсификуваат толку евтин мод/кит, башка и кинески (зошто Џока не им ги истегне ушите таму во Кина). Не ми е јасно дали земаат клон и само ги препечатуваат ознаките или е плод на трета смена во фабриката. Во првиот случај нема да сака да апдејтува фирмвер и ептен ќе се познава, а во вториот по мое мислење не би требало да има никакви разлики во изработката и квалитетот, па затоа ич не ми е јасно.

Статус
Затворена за нови мислења.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно