Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Дигитални крипто-валути: совети - подесувања (забранета трговија ако сте без права на огласување!)

12 април 2017
1.918
1.259
Имал некој искуство со CoinPrime? Fees реално не ми се толку битни(за мала сума сум моментално), туку генералната услуга како им е?

Lokomotiva

hello world
10 јуни 2018
212
117
Zosto ne mi ja prima karticata (NLB visa electron) na Binance?
Мислењето е автоматски споено:

@Nikola100 Sto e smesno be druze?

Атачменти

• 2022-03-31_18h31_57.png
    2022-03-31_18h31_57.png
    19,9 KB · Прегледи: 74
Последна промена:

D.P.R

Him
22 октомври 2016
748
566
Free
Zosto ne mi ja prima karticata (NLB visa electron) na Binance?

@Nikola100 Sto e smesno be druze?
Ако не грешам мислам дека пиши зошто.

EDIT: Купи си крипто од чоек, то му е првенствена цел на криптото.

D.P.R

Him
22 октомври 2016
748
566
Free
Ima lugje sto so ista kartica imaat kupeno bez problem ...
Знам, имав другар што купваше со картица од бинанс ама појќе не му работи, земи си тетер од брајќата на телеграм, поевтино ке те фати плус услуга му вршиш на некој, win win

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Без проблем купувам повеќе пати со NLB Visa јас.
@Lokomotiva Доколку ти треба пиши ми ПП, ке шитнеме нешто без провизии. :)

Lokomotiva

hello world
10 јуни 2018
212
117
Знам, имав другар што купваше со картица од бинанс ама појќе не му работи, земи си тетер од брајќата на телеграм, поевтино ке те фати плус услуга му вршиш на некој, win win
I toa sto vikas. Vo sekoj slucaj fala na odgovor.

Без проблем купувам повеќе пати со NLB Visa јас.
@Lokomotiva Доколку ти треба пиши ми ПП, ке шитнеме нешто без провизии. :)
Vazi, fala na ponuda!

Последна промена:

MacRazor

hello world
15 ноември 2017
234
149
Поддршка на Метамаск дава ли нешто при скeм и фрауд, или Столе ги бојко!

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.800
33.933
roka.mk
Некој да ми пушти $10 на coinbase ја му ги давам како сака на сметка/на рака/во кафана сеедно. За денес ми е треба да купам една скрпта и копилето само крипто прима.
Тенкс.

Cypher

hello world
29 јули 2012
291
128
Некој да ми пушти $10 на coinbase ја му ги давам како сака на сметка/на рака/во кафана сеедно. За денес ми е треба да купам една скрпта и копилето само крипто прима.
Тенкс.
можам да ти помогнам
да му префрлам директно на неговиот wallet ако не?

yasuo2211

read-only
18 ноември 2021
38
32
Dali ima nekoj sovet za vlozuvanje pogolemi sumi primer 10-15k evra ? Koj e dobar nachin da se kupi kripto ? Prefrluvanje od smetka na banka -> binance, coinbase ili nekoj drug exchange i od tamu na wallet ? Mislam deka NLB, komercijalna i sl. imaat nekoj limit za prefrluvanje pari vo stranstvo ~2-3k evra mesechno ili sl.

ImTheDude

Careful man, there’s a beverage here!
31 октомври 2011
740
1.247
ImTheDude's setup  
Processor & Cooler
i7 11700KF
Motherboard
ROG STRIX Z590-E
Storage
512GB M.2 NVMe™ PCIe® 3.0 SSD + 8TB HDD
PSU
750W 80+ Gold
RAM
2x16GB DDR4
Video card
AMD RX 6900 XT RedDevil
Case
Asus ROG GC35
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Gigabyte K83, Logitech F710, XBox 360
Audio
Focusrite Scarlett 2i2 2nd
Monitor
LG 34" UltraGear OLED WQHD 1440P 240Hz
OS
Win 11
Dali ima nekoj sovet za vlozuvanje pogolemi sumi primer 10-15k evra ? Koj e dobar nachin da se kupi kripto ? Prefrluvanje od smetka na banka -> binance, coinbase ili nekoj drug exchange i od tamu na wallet ? Mislam deka NLB, komercijalna i sl. imaat nekoj limit za prefrluvanje pari vo stranstvo ~2-3k evra mesechno ili sl.
Најдобро да си најдеш локално некој човек и без провизии ти на нему пари, он на тебе крипто. Има групи по телеграм за такви работи, јас не ги користам групите ама имам позитивни искуства со луѓе од таму.

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.489
7.758
Скопје
www.facebook.com
Ако ти е на месечно ниво за да си прикупуваш крипто можеме да ја наредеме.

Lokomotiva

hello world
10 јуни 2018
212
117
Mozes da si kupis i od lugje (ako najdes nekoj da ti prodade bez provizija, ako ne, podobro kupi si direktno od nekoja berza- binance, coinmama..). Ionaka kje moras da se registriras ako planiras i da gi trguvas, taka sto podobro kupi si od berza.

Последна промена:

Cypher

hello world
29 јули 2012
291
128
во врска со шемата, и мене многу ме интересира како они имаат пари да исплаќаат и каде е "catch"-от.
За исплаќање, исплаќаат секогаш, сега за сега е се легитимно, само ме интересира кога ќе ги снема, едноставно кова споиш 2 со 2 не иде тоа така, толку многу пари да даваат за таскови што се завршуваат за 5 мин буквално.

Инаку, ако некој го интересира, ова им е walletот TRONSCAN | TRON BlockChain Explorer
Стално допунуваат, дојде до 50к потоа пак дотурат 100к и така цело време, моментално стои на $125k .

Моја претпоставка е дека откако ќе се зачленат многу членови и купат од поскапите випови, ќе ги снема и тоа е тоа.

Од радозналост, им пишував, се испрашував кои им се клиенти, сакав јас да им бидам "клиент" за мене да ми промовираат демек мој јутуб канал, не враќаат ништо, или те мотаат само.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
На овој убав муабет мене пак не ми е јасно како не ја гледате паралелата на моменталните крипто валути со ова.

Ете пример биткоин - вредноста е колку шо некој е спремен да плати за да го купи. Играта е да се промовира наоколу за повеќе луѓе да го сакаат за да повеќе луѓе купуваат за да повеќе вредност има...

Некој ден коа поголемите играчи ќе искешираат и ко шо викате одат на некој одмор од каде ќе има пари за сите? Вредноста ќе падне нагло така? Значи прашањето е пак до кога ќе се одржува пред да пукне.

Во спротивно од кај е профитот шо ќе ги одржува заработките на сите инвестирани во Биткоин? - ко шо прашувате и за дечково во шемава шо влегол.

Ама едното ви прави red flags а другово не на повеќето тука. Не ми е јасно, слободно појаснете.

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.489
7.758
Скопје
www.facebook.com
бев решен да лупнам 10 000е за Ригови, а ова ми излезе како загревање. За 3000 usdt вложени, дневна заработувачка е 138usdt или месечно
Така викаше и мојо пријател... Зашто да фрлам 12.000е на ригови кога можам у бигкомерц да ги ставам и дупло да извадам за 1 месец. На крај јас со ригови си останав а он без ништо.

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.308
1.546
Skopje
Абе не се ни први ни последни што прават шеми со крипто. Битконект беше превара на векот, милијарди се вртеа и потона преку ноќ.

Ова реално како што кажаа погоре, единствено нешто што е поврзано со крипто е што плаќаш и те исплаќаат во него. Ако стварно добиваш назад некој денар, зимај/вади додека можеш и не купувај нови пакети пошто не е издржливо, ќе пропадне со сигурност. Т.е можеби да трае и со месеци/година, ама пак голем број ќе бидат изгорени.

goce03

user
20 јануари 2015
1.599
3.203
Skopje
goce03's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-10500
Motherboard
ASUS PRIME B460M-A
Storage
SSD Kingston NVMe A2000 1TB /HDD Toshiba P300 2 TB
PSU
Cooler Master MWE 600W White
RAM
2x8 DDR4 Kingston HyperX Predator
Video card
INNO3D RTX 2060 SUPER
Case
CoolerMaster Case K350
Monitor
HP EliteDisplay e232
OS
Win 10
Со оглед на последниов вртоглав пад на криптово, кое е вашето мислење дали сметате дека сме веќе влезени во bear market или ова е само уште една корекција на цената ?
За илустација видете ја подоле цената на Luna, пад од 97%
1652274094108.png

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно