Чисто сумљам на веб-страните ни Халк ни СТБ имаат било што поврзано со Apple Pay...Дали се спремат Халк за утре?
едит: има најава за надоградба на системот за електронско и мобилно банкарство (вечер).
Изгледа е тоа.Најверојатно за СЕПА...
И НЛБ има апдејт за mKlik апликацијата така да…Изгледа е тоа.
btw Овој квартал ќе ни се учини цела вечност.
Одговорот кој го имаме добиено повеќе луѓе во форумов е „до крај на годинава“ или „во овој квартал“ што е истиот одговор.Дали се знае кога стопанска ќе имплементира аппле пеј
Не сум видел македонски фирми овде. Ја користам само за членски картичкиЈа пробал некој https://klarna.com ? Вика работи со Apple Pay
Кларна не е достапна на нашиот пазар. Очигледно Petarys не појаснува, но не живее тука. Најверојатно Германија, со оглед дека Кларна е најраспространета таму.Со македонски документи?
Тоа ти е превара купи сега плаќај после, нашто како краткотраен кредит, за да бидеш уште повеќе задолжен во иднина.Ја пробал некој https://klarna.com ? Вика работи со Apple Pay
Мора продавницата каде купуваш да биде партнер со Кларна, пример одиш во Седмица купуваш сендвич за 300 денари и го плаќаш преку Кларна, односно не го плаќаш сега туку наредните 6 месеци плаќаш по 50денари, така функционира тоа.Значи како кредитните картички. А прашањето ми е дали работи во Македонија со Apple Pay?
Јас преку НЛБ, им пишав мејл ме контактираа и ми активираа.Сте пробале ли да додадете картичка на Apple pay wallet на Mac?
Вика верификација директно од страна на банката. Се јавувам во КБ, дечките појма немаат...
Доколку ја додаваш картичката на Mac, при верификација кога треба да се јавиш во банка - автоматски со самиот повик ја добиваш верификацијата без потреба да разговараш со агент? Дали добро разбрав?Кога ќе се појави прозорчето што ти вели дека треба да се јавиш во банка и ти го прикажува телефонскиот број, од телефонот заврти на бројот и во моментот кога ќе кренат ќе се активира картичката. Само, треба да ти е вклучено она Calls on Other Devices, за да може да регистрира Mac-от дека вртиш на бројот. Или обиди се да завртиш на бројот преку Mac-от. Јас вака ја активирав.
Исто така, тие на телефон врска немаат ништо за Apple Pay. Ако не ти успее со методов, пиши на [email protected]