На сите совети и искуства, не си доплаќате за али стандард шипинг?Погледнете го атачментот 86913
Зарем после месец дена сега ја испраќаат?!
Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација
На сите совети и искуства, не си доплаќате за али стандард шипинг?
Разбирам дека има случаеви кај шо нема опција или не се исплати, ама china air mail според мене не би требало да ја користи никој од форумов.
Инаку, да, до сега ја маткале низ кина. Можеби ова е зашто немало лет блиску до тука, па има шанси многу брзо да ја добиеш пратката.
На оние што им е пишано ќе дојдат, рестото рефунд или продолжување на рок за заштита.
Да, може и продавачот да ја продолжи заштитата.Таман да кликнам refund, ми стига порака, your protection period has been AUTOMATICALLY prolonged for 60 days. Koj ѓаол ги тераше да ми продолжат protection period не знам, можеби не сакав. Не знаев дека и тоа се случува.
Во корист на продавачот тоа е. Купувачи на кои навистина не им стигнала пратката, ќе треба да чекаат 4 месеци да си ги повратат парите (2 месеци првиот рок + 2 месеци што продавачаот продолжува контра желбите на купувачот).Да, може и продавачот да ја продолжи заштитата.
После со којни ги носат до кај нас? XDМи се има случено да дава статус ARRIVED AT DESTINATION COUNTRY а всушност пратката стигнала во Прага.
Ke skapes od cekanje za sleden statusДали ARRIVED AT DESTINATION COUNTRY е последен чекор или има уште еден после тоа? И откако ќе се добие статус ARRIVED AT DESTINATION COUNTRY колку време му треба на пратка да ти ја испорачаат?
Конечно од 23ти март се смена статусот.
Кој е следен статус?Ke skapes od cekanje za sleden status
Mi se ima sluceno mnogu pati.
Stignata e vo nekoja country ama ne nasava.
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
Можеби пешки ја носат. XDНекој со сличен статус на пратка, пратена со Singapore Post:
Information Received – Item En Route to Postal Facility
Вака стои скоро 12 дена.
Уште не е стигната до сингапурска пошта, најверојатно ја шетаат со посредници како yanwen, 4px и слично.Некој со сличен статус на пратка, пратена со Singapore Post:
Information Received – Item En Route to Postal Facility
Вака стои скоро 12 дена.
Tracking information about: RB922730275SG
15.03.2020 09:47:48
Despatched to OverSeas Postal Admin (From SG/SIN to MK/SKP)
Singapore post се изгледа дебело заглавени, ова е последен статус на слушалки од анкер. Едни други ситници што ги порачав после слушалкиве веќе се стасани, така да се е до како ќе ти се погоди.