Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Избор на клима уред (линк со резултати од мерења во прв пост)

Goran333

hello world
19 август 2022
121
138
Mitsubishi HR35/SF35, Toshiba RAS13, Daikin F35 ги разгледав климите што ми ги препорачавте но има доста сајтови што ги продаваат во Македонија вака кога напишав на гугл, дајте конкретно линкови од каде и кои се најрелевантни да се купат, бидејќи реално проклима или климаконцепт страници првпат слушам.
Кој модел е овој F35?
Да не е борбен авион F35 ;)
Најверојатно мислиш на Сенсира
Вака се точни ознаки
FTXF35F внатрешна
RXF35F надворешна

Razor-mk

hello world
7 јули 2013
150
71
Кој модел е овој F35?
Да не е борбен авион F35 ;)
Најверојатно мислиш на Сенсира
Вака се точни ознаки
FTXF35F внатрешна
RXF35F надворешна
Така ми го препорача еден член н форумов затоа така напишав....
Па што конкретно препорачува форумов за мојов случај?

Летово реновирав по дома, а до сега греење е било она традиционално на дрва, но доколку се запали огин толку е од бели зидови затоа и сакам да се префрлам на клима, наредна година ќе ставам фасада па се мислам дали зимово да го истерам со дрва па нареднава година да ставам клима, но од друга страна скриени светла кога ќе се наполнат со црнило па проблем за кречење ...

5 кв јапонски клими пак се многу скапи, а еве велите дека и не се пожелни за тој простор, секако јас ќе ставам фасада е после тоа климава ќе биде проблем.

Goran333

hello world
19 август 2022
121
138
Така ми го препорача еден член н форумов затоа така напишав....
Па што конкретно препорачува форумов за мојов случај?

Летово реновирав по дома, а до сега греење е било она традиционално на дрва, но доколку се запали огин толку е од бели зидови затоа и сакам да се префрлам на клима, наредна година ќе ставам фасада па се мислам дали зимово да го истерам со дрва па нареднава година да ставам клима, но од друга страна скриени светла кога ќе се наполнат со црнило па проблем за кречење ...

5 кв јапонски клими пак се многу скапи, а еве велите дека и не се пожелни за тој простор, секако јас ќе ставам фасада е после тоа климава ќе биде проблем.
Сега видов дека си напишал максимум буџет до 60000ден и оросторија 30м2 без изолација.
Ако си заинтересиран за Даикин само таа Сенсира FTXF35 ти е во тој буџет.

Има и една друга Сенсира со ознаки FTXC производство Малезија ама таа е послаба.
Подобра е FTXF која е производство Турција.

Јас имам три клими Даикин од кои една Комфора и две Перфера така да немам лично искуство како Сенсира работи, но од други форуми од соседството гледам ја фалат.
Screenshot_20260926_154732_Chrome.jpg
Screenshot_20260926_160323_Chrome.jpg
Значи оваа е верзија D, последната буква се гледа, па потоа излегува Е па F оваа најновата.
Има ВиФи, има подобро дајлинско и го има новиот тип на турбина и ел.мотор без лагери што Даикин започна да го става кај сите клими.

За тоа од каде да ја купиш јас две клими имам купено од тука а една од тука и би ти ги препорачал овие вторите.
Подобра цена можеш да добиеш и генерално имаат подобро однос со клиенти како и подобро ги разбираат климите.

Веб страната им е катастрофа но најди контакт од таму, телефонски број или емаил и напиши го точно моделот FTXF35F / RXF35F
Кажи им овој модел го сакам, колку е цена, дали е достапен. Ако не е треба да го порачаат и се чека месец дена можда и повеќе.
Исто ќе прашаш за попуст за плаќање во готово како и за сезонски попуст. Треба да имаат нареден месец попуст.

За монтирање колку што знам само Скопје праќаат своја екипа а за другите градови имаат соработници.
Плаќаш комплет цена + монтажа.

Среќно

Последна промена:
— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно