Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Избор на клима уред (линк со резултати од мерења во прв пост)

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.594
19.315
По буџет од ова здравје, за Јапонска правиме муабет.
Можда на други места е поевтина.

Ај се кладиме дека нема никој да ја купи туку ќе купи Vivax или Midea за иста цена.
Сакаш?

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.850
5.549
Ај се кладиме дека нема никој да ја купи туку ќе купи Vivax или Midea за иста цена.
Сакаш?
Како одма би ја земал да ми треба . Ма знам дека како за инает кога ќе ми треба ќе нема ваква понуда за мене.

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Goran333

hello world
19 август 2022
109
121
По буџет од ова здравје, за Јапонска правиме муабет.
Можда на други места е поевтина.

Иста цена

Aowek

user
14 април 2012
1.220
1.179
Митсубиши никој не сака, сите Вивакс и Мидеа :(
90% од тие што ставиле клими дома појма немаат што ставаат/им имаат ставено:
2 категории:
  • Се бара најефтино и да грее 50м2 салон без фасада и дрвени прозори.
  • Нов стан со веќе поставен мулти-сплит на Гри

28 јануари 2017
2.083
4.791
Ресен
Митсубиши никој не сака, сите Вивакс и Мидеа :(
Никој не сака бидејќи во продавнициве на хартија се далеку подобри со 300 тракатанци кинеските, за исти пари.

И јас да не се разбирам (како што го јадиов првиот пат и зедов Гри по препорака) би зел кинеска.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.314
2.728
Никој не сака бидејќи во продавнициве на хартија се далеку подобри со 300 тракатанци кинеските, за исти пари.

И јас да не се разбирам (како што го јадиов првиот пат и зедов Гри по препорака) би зел кинеска.

па сега можеби треба да понудат повеќе. За 32к имаш клими со вифи, уништувачи на нано честици, поквалитетни филтри, подобар SEER и SCOP. А Мицу се вади на репутација само и дава нај бејзик клима на светот за 40к.

28 јануари 2017
2.083
4.791
Ресен
па сега можеби треба да понудат повеќе. За 32к имаш клими со вифи, уништувачи на нано честици, поквалитетни филтри, подобар SEER и SCOP. А Мицу се вади на репутација само и дава нај бејзик клима на светот за 40к.
Не навлегувам, твоето познавање и искуство со клими се сведува на: Знаеш кај мене како топли?!

386ka

poweruser
22 декември 2007
2.379
215
Од каде идејата дека за слична цена луѓето би земале Gree/Vivax/штоидаеодтаакласа, наместо Mitsubishi, Daikin, Toshiba? :)

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.314
2.728
Не навлегувам, твоето познавање и искуство со клими се сведува на: Знаеш кај мене како топли?!

имам еуровент, џабе ти е тролањево, фондерлајен докажала дека мојата дава бројки што ги рекламира, фала чао пријатно:cool:

zemakius

hello world
17 октомври 2020
303
302
А да овјасни некој зошто едните се 20к а другите 50к а исти перформанси на хартија?

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.739
3.415
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Другар (програмер патем мора да се нагласи) стави мицубиши клима пошто сака така во муабет да си го мери со други.. Кај мене одма фати замерка за виваксот (иако тој беше ставен од инвеститорот), му рикна компресор на мицубишито за нецела година. Тие од сервисот му рекле “ааа па дечко ова прв пат се случува, го немаме делот да почекаш месец дена“ се грееше дома со греалки, се расправаше таму со тие луѓето... Да не испадне дека еве негативно, ама сакам да кажам дека се случуваат и такви работи кај тие брендови, и кога ќе се случат сите глумат “изненадени“, демек кај нив тоа не се случувало и обично немаат делови на залиха.

Јас во стан имам вивакс некоја лоу буџет, мислам дека и кога ја ставале ставиле малце фреон, вчера седејќи ја оптеретив малце и почна да ми фрла мали парченца мраз, ја ставив на clean и пуштив пак и престана.. Којзнае што и е, ама ете ќе морам да ставам уште една за на зима да бидам спремен. Се размислувам со која..

Патем ако имате човек близок што полни фреон, проверува клими пишете ми ПП за реон Скопје да го викнам да ја провери.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно