Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Телеком (Т-Home) Договори

klima fan

lurker
14 јуни 2021
635
358
Бев во Телеком салон и проверија нема оптика ама штом пратиле да се мигрира ќе се гаси старава технологија бакар. Ако не мигрирам до 20.06.2025 требало да исклучат и нема да имам интернет и телевизија.

Им беше чудно дека досега немале ваков случај да им праќаат известување на корисници.
Ќе провереле па ќе видат. Ми рекоа ако треба да се мигрира дека брзо ќе било за некоја недела.

Чудно е колку јас што знам и они проверија дека нема оптика а пратиле за вакво нешто.

Малку чудно но на што ќе мигрираш кога ти кажале дека нема оптика Телеком кај тебе а од друга страна ти велат да мигрираш ( или ќе стават оприка до Јуни ? )

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.494
565
Малку чудно но на што ќе мигрираш кога ти кажале дека нема оптика Телеком кај тебе а од друга страна ти велат да мигрираш ( или ќе стават оприка до Јуни ? )
Можно е да се припремаат за да стават оптика ама ти вика ако не се префрлиш ќе ти исклучат до 20 Јуни. Веројатно знаат на која адреса каков интернет имаат, не се будали да праќаат нешто туку така.

Во мојава зграда има можност за оптика од А1 ама мене па не ми одговараше телевизијата затоа што Телеком сеуште имаше Sport klub а A1 немаа

Последна промена:

klima fan

lurker
14 јуни 2021
635
358
Можно е да се припремаат за да стават оптика ама ти вика ако не се префрлиш ќе ти исклучат до 20 Јуни. Веројатно знаат на која адреса каков интернет имаат, не се будали да праќаат нешто туку така.

Во мојава зграда има можност за оптика од А1 ама мене па не ми одговараше телевизијата затоа што Телеком сеуште имаше Sport klub а A1 немаа

Бидејки ти кажале до Јуни да мигрираш тогаш или Телеком ќе има оптика на твојата локација до тогаш или ќе ти стават оптика Телеком но преку А1 мрежа инаку неможе да ти велат да мигрираш ако не планираат на која оптика

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.494
565
Бидејки ти кажале до Јуни да мигрираш тогаш или Телеком ќе има оптика на твојата локација до тогаш или ќе ти стават оптика Телеком но преку А1 мрежа инаку неможе да ти велат да мигрираш ако не планираат на која оптика
Не ми рекоа до Јуни да мигрирам туку дека до Јуни 20ти ќе си биде на стара мрежа а потоа се гаси така пишува и во самото известување а со тоа нема да имам интернет и телевизија но мобилните се ќе си остне.
Така да мораше да се реагира за мигрирање. Рекоа ќе видат што ќе биде.

А смеат преку А1 мрежа?

Како и да е добро е што им текнало на ваков чекор да ги мигрираат корисниците доколку има некаква можност за оптика.

Последна промена:

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.790
3.970
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Поднеси си барање ти за оптика со време. Чудно ми е тоа со гасењето ама ајде, телеком и се е можно :)))

klima fan

lurker
14 јуни 2021
635
358
Не ми рекоа до Јуни да мигрирам туку дека до Јуни 20ти ќе си биде на стара мрежа а потоа се гаси така пишува и во самото известување а со тоа нема да имам интернет и телевизија но мобилните се ќе си остне.
Така да мораше да се реагира за мигрирање. Рекоа ќе видат што ќе биде.

А смеат преку А1 мрежа?

Како и да е добро е што им текнало на ваков чекор да ги мигрираат корисниците доколку има некаква можност за оптика.

Мислам може и преку оптиката на А1 да те приклучат.

Но најубаво прашај во Телеком и побарај барање за оптичка телекомуникациска мрежа.

Бидејќи после 20 Јуни ти кажале ќе ја исклучат бакарната мрежа,мобилните ќе функционираат бидејќи тие немаат поврзаност со бакарната мрежа на Телеком затоа навреме реагирај во Телеком и прашај ги се што те интересира.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.494
565
Мислам може и преку оптиката на А1 да те приклучат.

Но најубаво прашај во Телеком и побарај барање за оптичка телекомуникациска мрежа.

Бидејќи после 20 Јуни ти кажале ќе ја исклучат бакарната мрежа,мобилните ќе функционираат бидејќи тие немаат поврзаност со бакарната мрежа на Телеком затоа навреме реагирај во Телеком и прашај ги се што те интересира.
Дадов број на чија е сметката ама не знаеа многу да ми објаснат затоа што прв пат им е вакво нешто.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.494
565
Изгледа веројатно ќе има и во моја зграда оптички од Телеком. Не знам само како ќе се спроведе но бидејќи има веќе обезбедено А1 кутии на секој спрат за да се носи кабелот до сите станови мождеби преку нив ќе оди стварно не знам.

Rac58

Баниран/a
5 јануари 2017
315
243
Скопје
Изгледа веројатно ќе има и во моја зграда оптички од Телеком. Не знам само како ќе се спроведе но бидејќи има веќе обезбедено А1 кутии на секој спрат за да се носи кабелот до сите станови мождеби преку нив ќе оди стварно не знам.
Што има врска А1 со оптиката на Телеком. Кај мене во зграда има А1 и Телеком, со таа разлика што Телеком приклучоците ги има професионално изведени, додека А1 со мрежа од кабли. Цел влез е со пајажините од А1 и приватен Тв оператор.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.494
565
Што има врска А1 со оптиката на Телеком. Кај мене во зграда има А1 и Телеком, со таа разлика што Телеком приклучоците ги има професионално изведени, додека А1 со мрежа од кабли. Цел влез е со пајажините од А1 и приватен Тв оператор.
Не се разбирам како го изведуваат. Само знам дека ќе има оптички и дека ќе се потпише за да постават оптички кабел приклучок во зградата.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.494
565
Само јас би сакал ако може два MagentaTV ресивери и рутерот од интернетот да е некаде ставен кај што би фаќал низ цел стан добро Wi Fi.

Сега со бакар ADSL рутерот ми е во соба и слабо фаќа секаде добро Wi Fi. Имам два MaxTV ресивери кој би ги заменил со MagentaTV ако може. Станот ми е доградба последен спрат од зградата му доаѓа како поткровје.

Rac58

Баниран/a
5 јануари 2017
315
243
Скопје
Само јас би сакал ако може два MagentaTV ресивери и рутерот од интернетот да е некаде ставен кај што би фаќал низ цел стан добро Wi Fi.

Сега со бакар ADSL рутерот ми е во соба и слабо фаќа секаде добро Wi Fi. Имам два MaxTV ресивери кој би ги заменил со MagentaTV ако може. Станот ми е доградба последен спрат од зградата му доаѓа како поткровје.
Јас користам Магента М1, 2 рисивера рутерот е во ходник и Wi-Fi e одличен. Еве скоро 6 месеци користам 2 Android box за кои не треба кабел за да се поврзеш без разлика дали ТВ е смарт или не. Има можност и за трет рисивер.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.494
565
Јас користам Магента М1, 2 рисивера рутерот е во ходник и Wi-Fi e одличен. Еве скоро 6 месеци користам 2 Android box за кои не треба кабел за да се поврзеш без разлика дали ТВ е смарт или не. Има можност и за трет рисивер.
Се доплаќа ли за втор или ако имаш втор MaxTV само го мењаваш за MagentaTV?

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.790
3.970
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Марко...

Атачменти

• Screenshot 2025-06-24 195355.jpg
    Screenshot 2025-06-24 195355.jpg
    76,5 KB · Прегледи: 62

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.494
565
Супер.

Јас би сакал да напрам ако е возможно кутија кај влезна врата и таму би го сместил рутерот за да може да фаќа сегде добар сигнал. Едниот рутер и телевизор ако може со оптички кабел а другиот во соба ако добро фаќа со Wi Fi нека си биде со Wi Fi.

Rac58

Баниран/a
5 јануари 2017
315
243
Скопје
Супер.

Јас би сакал да напрам ако е возможно кутија кај влезна врата и таму би го сместил рутерот за да може да фаќа сегде добар сигнал. Едниот рутер и телевизор ако може со оптички кабел а другиот во соба ако добро фаќа со Wi Fi нека си биде со Wi Fi.
Јас имам 1 рутер во ходникот и WI-Fi имам и на тераса која има 6-7 метри оддалеченост и два ѕида. Андроид боксот го приклучуваш на полнач и со HMDI кабел од боксот со ТВ, ништо повеќе не е потребно. Нема кабли низ станот е се функционира перфектно, нормално ако е оптика.
Мислењето е автоматски споено:

Се доплаќа ли за втор или ако имаш втор MaxTV само го мењаваш за MagentaTV?
Миграцијата од MaxTV во Magenta не се наплаќа, можеш да бираш дали ќе бидеш М, С или Ultra или Magenta Home. За втор рисивер пред 12-3 години платив 900 денари на 12 рати.

Последна промена:

tonibec

read-only
29 декември 2024
16
26
Јас вчера го раскинав договорот во телеком (куќна слава ќе го земам денот) и никогаш никогаш поќе со тие хоштаплети. ако треба по гулаб ќе праќам пораки ама кај нив ниту едно денарче поќе нема да остам.

пред поќе од две години одам да склучам договор и ми вели за интернетот „кај тебе уште нема оптика, ама ете во горниот реион и во долниот реон има и наскоро ќе има и кај тебе, активно се гради“. за двете мобилни ми вика ако земиш една на С тарифа (6ГБ) и една на М тарифа (60ГБ), ќе можиш да си префрлуваш интернет ако не ти стигнува.
Дојдоја, наместија мрежа и ми вика вработениот кај тебе има АДСЛ со одлична брзина од 8мбпс. се јавувам по некој ден во грижа за корисници, ми викат дека не е во план да се прошируваат со оптика таму, немало доволно потенцијални корнисници.
за мобилниот секако не можело да се префрлува интернет, морало да се на иста тарифа (пример 2та броја на М). и секако со тие пусти магента моменти шо ги скапаја рекламирање, скоро и ништо не е соодветно за избраните тарифи.
Одам во салон, се погоди тој истиот и секако негираше и за оптиката и за префрлувањето на интернет. Сакам да кажам, к*р ги боли дали ти кажале нешто точно, грешно заштитени си се. некој ако потпишва договор со нив, мислам дека паметно е да земи 2 сведоци, оти лажат и не се замарат за ништо.

dashbog

lurker
24 јуни 2008
573
815
dashbog's setup  
Processor & Cooler
i5 6500
Motherboard
Asrock B250 Pro 4
Storage
1TB NVME + 3TB HDD
PSU
Cooler Master 650W
RAM
8GB
Video card
RX580 8GB
Case
SAMA Yuhui
Mouse
Logi M310
Keyboard
Logi K540
Audio
Logitech Z333
Monitor
Dell 27"
OS
Windows 10
Јас вчера го раскинав договорот во телеком (куќна слава ќе го земам денот) и никогаш никогаш поќе со тие хоштаплети. ако треба по гулаб ќе праќам пораки ама кај нив ниту едно денарче поќе нема да остам.

пред поќе од две години одам да склучам договор и ми вели за интернетот „кај тебе уште нема оптика, ама ете во горниот реион и во долниот реон има и наскоро ќе има и кај тебе, активно се гради“. за двете мобилни ми вика ако земиш една на С тарифа (6ГБ) и една на М тарифа (60ГБ), ќе можиш да си префрлуваш интернет ако не ти стигнува.
Дојдоја, наместија мрежа и ми вика вработениот кај тебе има АДСЛ со одлична брзина од 8мбпс. се јавувам по некој ден во грижа за корисници, ми викат дека не е во план да се прошируваат со оптика таму, немало доволно потенцијални корнисници.
за мобилниот секако не можело да се префрлува интернет, морало да се на иста тарифа (пример 2та броја на М). и секако со тие пусти магента моменти шо ги скапаја рекламирање, скоро и ништо не е соодветно за избраните тарифи.
Одам во салон, се погоди тој истиот и секако негираше и за оптиката и за префрлувањето на интернет. Сакам да кажам, к*р ги боли дали ти кажале нешто точно, грешно заштитени си се. некој ако потпишва договор со нив, мислам дека паметно е да земи 2 сведоци, оти лажат и не се замарат за ништо.
Значи тебе те прелажал агентот за продажба, тој е крив а не самиот телеком.
А што стави сега и какво ти е искуството (од агентот) ??

tonibec

read-only
29 декември 2024
16
26
Значи тебе те прелажал агентот за продажба, тој е крив а не самиот телеком.
А што стави сега и какво ти е искуството (од агентот) ??
да, ама никој не се потруди било шо да напрај, ниту агентот, ниту кол центарот абе никој ништо дури една ме убедуваше дека брзина од 4мпбс е доволна за сурфање, толку покажа тогаш спидтестот на кабел.
сега сум на а1 со нет и тв, 100/10 супер е да не го урочам 1400 ден ,а телефонијата на мтел 2х2500 ден годишно.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.494
565
Мене Телеком за телевизијата ми е супер затоа што има повеќе засега канали за разлика од А1 и приметувам како да има подобра слика кај некој канали, можеби не е целосно HD ама е сосема добро на некој тв канали плус на MagentaTV има еден 4к спортски канал а се надевам ќе ставаат уште некој кога ќе порасне бројката корисници на оптика. Не дека многу и гледам телевизија ама сакам подобра тв услуга.

За интернет било да А1 или Телеком само да е стабилен, но бидејќи изборот телевизија на Телеком мене лично ми се допаѓа би сакал да останам со Телеком.

На бакар Телеком често имам проблем замрзнува сликата, снемува интернет. Е сега ако се убедам со останативе дома да се префрлиме оптички преку Телеком ќе биде супер.

Последна промена:

kirev

senior
31 мај 2010
9.068
7.751
И Телеком и А1 премолчено ги одобруваат измамите од страна на агентите. Од под 1.000 денари инвалидска тарифа, агент го префрлил на некоја глупава - 16.000 првата сметка. Телеком ќути

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.494
565
Денес видов двајца од Fibernet поставуваа оптика во моја зграда. Одма до инсталацијата од А1 оптичкиот ставија кабел приклучок.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.790
3.970
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Моментално сум на стар пакет М со цена од 1500 ден со договор до ноември. Дали кога ќе заврши договорот ќе плаќам исто или ке плаќам по ново 1600 ден со новиот пакет?

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.031
1.842
Скопје
Моментално сум на стар пакет М со цена од 1500 ден со договор до ноември. Дали кога ќе заврши договорот ќе плаќам исто или ке плаќам по ново 1600 ден со новиот пакет?
ако не сум грешка, прочитај си го договорот, ќе си останеш како што ти е, пошто тоа ти е во договор. Траењето на договорот е за лојалноста и стварите поврзани околу тоа, а не за важењето на тој договор. И во систем ако видиш на апликација пример треба да се водиш како Магента М 20ХХ година пример.

eX3v1l

user
2 мај 2011
1.367
1.232
eX3v1l's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X
Motherboard
ASRock Fatal1ty X470 Gaming K4
Storage
Samsung 970 EVO 500GB
PSU
Cooler Master MWE 750w
RAM
32GB 3200MHz G.Skill Trident Z
Video card
RTX 3070 EAGLE
Case
Cooler Master K380
Mouse
G502
Keyboard
RIPJAWS KM570 MX-Brown
Monitor
Dell S2721DGF
OS
Windows 10
Цената останува иста, можно е да ти се намали брзината или лимитот. Види си во договорот како е. Кај мене на мобилни услуги, ми намалија лимит од 100гб на 20гб.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно