Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Филмови и серии

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.164
18.759
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
Знаете дека имаме наша прекрасна актерка во Silent Hill remake-ов така?
Пошо 3 пати го спомнувате. А тој факт, слабо.
Во колкава улога - во толкава.

Не ја познав :|

1773048134585.png

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.672
3.760
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

null_ptr

Модератор
20 ноември 2013
1.044
1.128
Куманово
Обавезно ова, сериозна 8ка според мене

Погледнете го атачментот 159480

Излезено е на стримио со добар квалитет.
го гледам моментално, доста имаат земено од Black Mirror

едит: ок замисла и порака, немало потреба за каша-попара со укредените идеи, можеле да се потрудат на свој начин да го доловат умирањето на ќелиите - нешто во стилот на 'Не гледај нагоре'.

Последна промена:

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.480
2.927
Хм, звучи занимливо.
Вака, од прва рака ме потсеќа на еден омнибус од сај-фај приказни, односно на оваа серија:
https://www.imdb.com/title/tt9561862/

А исто интересна ми се виде и оваа серија:

kirev

senior
31 мај 2010
9.030
7.699
Хм, звучи занимливо.
Вака, од прва рака ме потсеќа на еден омнибус од сај-фај приказни, односно на оваа серија:
https://www.imdb.com/title/tt9561862/

А исто интересна ми се виде и оваа серија:
Место да се ѕверам во Јутјуб ... Има фалинки, ама генерално интересно.
А Love, Death and Robots може одма во плејлистата, а Electric Dreams одамна ги гледав...

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.498
3.101
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
The Capture - Одлична британска сајбер-трилер-шпиунска серија, со многу пресврти. Особено ќе им се допадне на противниците на Сејф Сити :) Има две сезони по 6 епизоди, а сега почна и третата сезона.

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.173
1.590
Скопје

Small Prophets​

Ептен душевна, добра, со срце, незнам како другачие да ја класифицирам, британска комедија/драма.
Атмосферата што ја доловува ми е прилично уникатна, ептен ретко улетува нешто со ваков стил.
Веднаш ме потсети на Detectorists која исто ми остави огромен впечаток, и нормално искочи дека истиот типац ја правел и оваа.
Перфекција се и двете.

Последна промена:

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.672
3.760
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.055
14.134
Пред неколку дена го гледав Crimson Tide. Уште еднаш само си помислив на што се сведе модерниот филм денес.

Peaky Blinders имаше страшен потенцијал. Па уште кастот кога ќе го види човек мислам дека секој режисер ќе позавиди. Мене лично ми беше баш онака мех. Без никаква живост, сериозен дијалог или твист. Тенгало. Само колку нешто да се направи за да се земат пари.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.498
3.101
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Send Help
Очекував многу повеќе од филм кој има рејтинг од 7.1 на IMDb. Забавен е, ама ништо посебно, плус крајот ме изнервира :)

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.173
1.590
Скопје
Send Help
Очекував многу повеќе од филм кој има рејтинг од 7.1 на IMDb. Забавен е, ама ништо посебно, плус крајот ме изнервира :)
Добар е добар е, има добар пејсинг и некои неочекувани плот твистој, што само по себе за денешно време е достигнување. Ќе падне ваљда под 7 оценка кај и да е.
Таа задња минута, крајот, не ја ни рачунам дека била во филмот :). Дали од мрза, дали ради хронометража, финансии, го направиле колку да го има.
Али ипак мислам дека не го расипува филмот, пошто поентата е измеѓу.

Кој планира да го гледа, да не го гледа трејлерот, пошто мање више е раскажан првиот саат од филмот во него.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.437
11.481
Скопје
Обавезно ова, сериозна 8ка според мене

Погледнете го атачментот 159480

Излезено е на стримио со добар квалитет.

Филмов е генијален.
Во класата на Don't Look Up
Филмот мене не ми се допадна. Искрено не ми беше ниту забавен. Ликовите беа катастрофа, глумците исто катастрофа. Освен секако Роквел, кој иако беше фантастичен, не можеше да ги извади другиве. Не ми беше ни смешен, ни поучен, ниту ми се допадна мајндфакот. Целата таа „напната“ атмосфера што пробуваше да ја има беше многу вештачка. Зомби тинејџери со телефони... :rolleyes:
Ова е чиста 6-ка, и очекував повеќе како препорака од вас двајца.

Некои од филмовите што јас ги препорачав претходно се каде каде подобри (The Life of Chuck 2024, Red Rooms 2023) па и Weapons, а и самиот Don't Look Up што го спомнуваш Флегма, е многу боље од овој.

Генијален во никој случај не е.
Реално, мене клише ми е станато веќе да се „плука“ по вештачкава и по масовното користење на смартфони. Ова второво се правиме како да е од вчера, а одамна е.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.672
3.760
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.550
19.219
ниту ми се допадна мајндфакот
Никаков мајндфак не видов. Барем не го доживеав како таков после гледање на маса филмови на тема „мајндфак“

Чиста 100 процентна сатира ми е филмот. На иста тематика ти крева живец и Pluribus, сигурен сум.

Вечерва излеговме на кафе со другарите. Ние бевме единствените зомби кои не сурфаа на мобилен. Класична сељачана која се измотава помеѓу себе, зјапа во туѓи жени и пуши цигари.

Молим да не се подзема муабетот и да не одиме во офтопик

xenon

εικονοκλάστης
15 јануари 2011
4.692
12.532
Skopje
www.wemaxa.com
Филмот мене не ми се допадна. Искрено не ми беше ниту забавен. Ликовите беа катастрофа, глумците исто катастрофа. Освен секако Роквел, кој иако беше фантастичен, не можеше да ги извади другиве. Не ми беше ни смешен, ни поучен, ниту ми се допадна мајндфакот. Целата таа „напната“ атмосфера што пробуваше да ја има беше многу вештачка. Зомби тинејџери со телефони... :rolleyes:
Ова е чиста 6-ка, и очекував повеќе како препорака од вас двајца.

Некои од филмовите што јас ги препорачав претходно се каде каде подобри (The Life of Chuck 2024, Red Rooms 2023) па и Weapons, а и самиот Don't Look Up што го спомнуваш Флегма, е многу боље од овој.

Генијален во никој случај не е.
Реално, мене клише ми е станато веќе да се „плука“ по вештачкава и по масовното користење на смартфони. Ова второво се правиме како да е од вчера, а одамна е.

Има надеж за тебе Авиде уште, за филмот да ти се допадне треба да резонираш со ликот на Роквел во филмот, да бидеш уморен од фасадата од лажни вредности и популистички-морализам што лошата страна на дигитаализацијата успеа за кратко време да ја наметне. Да имаш трансцендентирано над моментот циник или да ти збогтисало од логичко критизирање и обиди да ги освестиш тие околу себе па се што ти останува е како луд Диоген да го бараш човекот со фенерче по бел ден.

Има и друг момент, јас не го гледав филмот на нечија препорака па многу ме бендиса, освежителен и како и обично феноменално одиграна улога од Роквел. Некогаш и препораката знае да креира погрешни очекувања или да ги крене истите па да влијае на доживувањето.

Нејсе, да ја држиме темата стриктно на препораки и да не премногу дигресираме.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.437
11.481
Скопје
Некогаш и препораката знае да креира погрешни очекувања или да ги крене истите па да влијае на доживувањето.
Да, но јас точно знаев што очекувам кога ти го препорача. И многу добро знам колку добро те вовел во филмот, воведниот говор на Роквел.

Иначе не знам зошто двајцата мислите дека „не се држам до темата“, изгледа го немате прочитано воведниот пост. А и насловот не е „само пиши препораки за филмови и серии, и излевај од авде“

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно