според логиката дека „AMD не продавал доволно Zen5 -- не чини“ … кај го става тоа Intel (кој се чини е на распродажба)
а @dekomote![]()
те зезам беНе знам како дојдов од „чекај да видиме може ќе изненадат со Arrow Lake/ Lunar Lake“ до тоа да мислите дека сум Интел фанбој
Подеднакво ги мразам и едните и другите![]()
те зезам бе
али сепак глуп ти беше аргументот - не се продава == не чини
таман решија да се префрлаат и почна да пропаѓа фирмата![]()
Игнор само, апсолутно е побиен и не му остана ништо друго освен евтино тролање.Бот да беше и ќе имаше повеќе ствари во генераторот на форум постови жими леб. 18 пат истово го постираш, во ред е знаеме дека имаш АМД и дека АМД е најдобро, ти кажав и ја иам АМД и тоа подобро од твоето![]()
Абе кафе-муабет па и ти - игнор одма - не биди толку лош и тиИгнор само, апсолутно е побиен и не му остана ништо друго освен евтино тролање.
Бот да беше и ќе имаше повеќе ствари во генераторот на форум постови жими леб. 18 пат истово го постираш, во ред е знаеме дека имаш АМД и дека АМД е најдобро, ти кажав и ја иам АМД и тоа подобро од твоето![]()
Аман немој само 9950X3D да купиш.ти како да ме предизвикуваш да купам 9950X3D ми делува.
Аман немој само 9950X3D да купиш.
Никац100че веќе најави купување на 5090ка,уште ти ваков удар ако ни зададеш незнам дал ќе може да преживееме...
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Божем финален микро-код извадија ама ...што се деси со експлозивните интел процесори? Некако се заташка работава.
Ауу па јас ти објаснувам како да те интересира - ти АМД ЦПУ имаш - шо ќе ти ова ...што се деси со експлозивните интел процесори? Некако се заташка работава.
damn. баш се надевав на Lunar Lake за следниот лаптоп
Xe2 драјверот е разочарувачки (ко за intel) - но ќе видиме во мартДали ги разледа самостојните резултати, не geomean? Рачунај 50% повеќе струја лапа АМД-во
...
Јас па скрос би го земал за general computing/dev work пошто добро се покажа бар во тоа. АМД бега во рендеринг доста, а тоа не ми треба реално.
Друг проблем со амд лаптоп е што ги нема!
Xe2 драјверот е разочарувачки (ко за intel) - но ќе видиме во март![]()
x86?
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 40X30X20 CM - KM01 BLACK
1.970,00 ден
Бесплатна достава
CE SMART DESKTOP AIR CIRCULATION FAN XIAOMI, White, BPLDS10DM
6.120,00 ден
Бесплатна достава
Barcode scanner BIRCH BS-121, 2D laser, 60fps, 1280x1080, with stand
3.350,00 ден
Бесплатна достава
CE SMART STANDING AIR CIRCULATION FAN XIAOMI, White, BPLDS11DM
6.820,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 45X20X30CM - KM03 2XCOSMETIC BAG, GREY
1.970,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON V1 ULTRA 8K Polling Rate 75%, HS, RGB, Keychron Silk POM BROWN switch, OSA PBT, Black, w/knob, V1U-D3
7.380,00 ден