Ти пре би плус?
Imam porano zemano telefoni na staro, no se bile prekrasni deals i ne sum imal problem so niv, i da za 100e razlika ne bi zemal koristen.Јас мислам дека изборот е веќе направен уште пред да биде поставено прашањето. Ценовниот распон помеѓу телефоните од кои избира е голем. Јас добивам претстава дека го сака најдоброто и најскапото, ама тоа најскапо не му се купува од тука. А од друга страна не му се чека да го донесат од странство. Па ќе оди со плус.
Она кое е не ми е јасно е како во игра влегува користен телефон. 180 дена господ знае дали паднал, дали бил оставен на шалттабла во кола на сонце, сменет екран, со кои полначи е полнет итн. Нов е 550 евра а ова е 450. А и очигледно се има поголем буџет па парите не се проблем.
Imam porano zemano telefoni na staro, no se bile prekrasni deals i ne sum imal problem so niv, i da za 100e razlika ne bi zemal koristen.
Izborot ne mi e bas napraven seuste se mislam. S23 go gledam kako najdobar value, no bi doplatil za uste podobar ured, samo ne znam dali vredi sledniot jump or s23+ na ultra. @psyside @mdeni kamerata ne mi e bitna, osven toa vo sto e s23u podobar ured od plusot?
zar ne go koristat istiot screen, i ist cpu gpu memorija etc?Ekran, baterija, penkalo, performance, dizajn.
zar ne go koristat istiot screen, i ist cpu gpu memorija etc?
zar ne go koristat istiot screen, i ist cpu gpu memorija etc?
23+ има 8гб рам, и послаб touch контролер. 23+ не е флагшип и нема да биде во скоро време, само Ultra/Fold сериите се прави хај енд уреди.
Blagodaram na mislenjata, mislev deka edinstvena razlika megu + i ultra uredite e samo kamerata i ramot. Ke gi isprobam i dvata vo mobilaraUltra е друга димензија за тие послаби серии, па и за овие фолд. А и не е многу поскап во мобилара од тој S23+.
Blagodaram na mislenjata, mislev deka edinstvena razlika megu + i ultra uredite e samo kamerata i ramot. Ke gi isprobam i dvata vo mobilara
S23 ultra или S24+ да се земе и да се ризикува со ексинос?
С23у дефинитивно. Само да не е со изгорена батерија.S23 ultra или S24+ да се земе и да се ризикува со ексинос?
Дечки ми треба помош.
Имам Xiaomi 12T Pro веќе година и пол (платен 20000 денари, со бенефити) и сум презадоволен од уредот.
Камерата е добра (освен зум и предната), дисплејот е одличен, софтверот е ОК (има HyperOS, мада и претходно немав багови), батеријата е скоро иста како на почетокот, со тоа што се научив на пребрзото полнење и веќе немам ни "фобија" за празен телефон и рачуница за колку време би се наполнил. Го ставам на полнач и за некоја минута се наполнил доволно да продолжам. Можеби незначајна ставка за некого, ама дефинитивно life-saver.
Но... некако ми здосади. Претходно имав Mi Note 10. А пред тоа - Galaxy S8.
Сакам да се вратам на Самсунг, но не знам кога.
Службено - имаме право на обнова на телефоните со огромен попуст, но на 2 години. Јас немам право до ноември 2024-та.
S24 Ultra под овие услови ми излегува 32000 моментално, ама џабе. Се мислев да почекам S25 Ultra, сигурно мене ќе ме чини слично.
Во Ледиком гледам дека 23U е 45000.
Не знам колку би одел мојов Шаоми, па да додадам. 15000-20000 можеби?
Идејата ми е - дали да земам 23U сега, па да купам 25U догодина (ако вреди апгрејдот) со продажба на 23U-та?
Малку ментални гимнастики...
23U е феноменален уред со релативни 3 мани
1. Главната камера од аспект на перформанси во ниска осветленост е послаба од онаа на 12TP, и послаба од сите кинески флагшипи.
2. Зум камерата, која е феноменална преку ден (особено видео) е слаба во темни услови, видео и слики.
3. Полоша gcam & 3rd party apk поддршка.
Се друго е одлично, чекај 25U, само ако ти е важно тоа што најавуваат 1" главен сензор (не е сигурно)
огромни мани се ова, гцам поддршка ќе нема![]()
Прво огласи го Шаомито па види како ќе оди, ако го продадеш 15к, с23У ќе ти дојде по цена да речеме од 30К. Тоа ти е добро според мене, кога ќе излезе с25У доколку сакаш да го земеш, с23 ултрата ќе можеш да ја продадеш за околу 26/28К со што губиш само 3-4 илјади што не е така лошо. Само додека не го огласиш Шаомито неможеш да си правиш филмови, од лично искуство не е баш лесно да продадеш стар телефон, одобено ШаомиДечки ми треба помош.
Имам Xiaomi 12T Pro веќе година и пол (платен 20000 денари, со бенефити) и сум презадоволен од уредот.
Камерата е добра (освен зум и предната), дисплејот е одличен, софтверот е ОК (има HyperOS, мада и претходно немав багови), батеријата е скоро иста како на почетокот, со тоа што се научив на пребрзото полнење и веќе немам ни "фобија" за празен телефон и рачуница за колку време би се наполнил. Го ставам на полнач и за некоја минута се наполнил доволно да продолжам. Можеби незначајна ставка за некого, ама дефинитивно life-saver.
Но... некако ми здосади. Претходно имав Mi Note 10. А пред тоа - Galaxy S8.
Сакам да се вратам на Самсунг, но не знам кога.
Службено - имаме право на обнова на телефоните со огромен попуст, но на 2 години. Јас немам право до ноември 2024-та.
S24 Ultra под овие услови ми излегува 32000 моментално, ама џабе. Се мислев да почекам S25 Ultra, сигурно мене ќе ме чини слично.
Во Ледиком гледам дека 23U е 45000.
Не знам колку би одел мојов Шаоми, па да додадам. 15000-20000 можеби?
Идејата ми е - дали да земам 23U сега, па да купам 25U догодина (ако вреди апгрејдот) со продажба на 23U-та?
Малку ментални гимнастики...
Најмногу е меракот дека имаш нов телефон со незнам какви спецификации на камера, пенкалца и сл (на хартија).
Но кога умот ќе почне да ти работи натаму, тешко се
Бесплатна достава
MICROPHONE FIFINE K658 DYNAMIC RGB, USB Type-C, Black
4.880,00 ден
Бесплатна достава
MB AM5 B850-A GAMING WIFI 7 ASUS 4xDDR5 8000Mhz (O.C), DP, HDMI, 2xPCI-Ex16 5.0, 4xM.2, 2xSATA6, BT 5.4, 90MB1J50-M0EAY0
15.360,00 ден
Бесплатна достава
HEADPHONES JABRA EVOLVE2 30 SE MS Stereo USB-C/USB-A w/mic 23189-999-779
5.450,00 ден
Бесплатна достава
MEMORY CARD SANDISK MICRO-SDXC UHS-I 200GB ULTRA A1C10 w/adapter 100mb/s SDSQUAR-200G-GN6MA
2.700,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C2 Pro 8K QMK RGB, Full Size, Super Red switch, C2PX-M1
4.640,00 ден
Бесплатна достава
EXTRALINK HEALTHY ACUPRESSION MAT BLACK 65X40
770,00 ден