Ти пре би плус?
Imam porano zemano telefoni na staro, no se bile prekrasni deals i ne sum imal problem so niv, i da za 100e razlika ne bi zemal koristen.Јас мислам дека изборот е веќе направен уште пред да биде поставено прашањето. Ценовниот распон помеѓу телефоните од кои избира е голем. Јас добивам претстава дека го сака најдоброто и најскапото, ама тоа најскапо не му се купува од тука. А од друга страна не му се чека да го донесат од странство. Па ќе оди со плус.
Она кое е не ми е јасно е како во игра влегува користен телефон. 180 дена господ знае дали паднал, дали бил оставен на шалттабла во кола на сонце, сменет екран, со кои полначи е полнет итн. Нов е 550 евра а ова е 450. А и очигледно се има поголем буџет па парите не се проблем.
Imam porano zemano telefoni na staro, no se bile prekrasni deals i ne sum imal problem so niv, i da za 100e razlika ne bi zemal koristen.
Izborot ne mi e bas napraven seuste se mislam. S23 go gledam kako najdobar value, no bi doplatil za uste podobar ured, samo ne znam dali vredi sledniot jump or s23+ na ultra. @psyside @mdeni kamerata ne mi e bitna, osven toa vo sto e s23u podobar ured od plusot?
zar ne go koristat istiot screen, i ist cpu gpu memorija etc?Ekran, baterija, penkalo, performance, dizajn.
zar ne go koristat istiot screen, i ist cpu gpu memorija etc?
zar ne go koristat istiot screen, i ist cpu gpu memorija etc?
23+ има 8гб рам, и послаб touch контролер. 23+ не е флагшип и нема да биде во скоро време, само Ultra/Fold сериите се прави хај енд уреди.
Blagodaram na mislenjata, mislev deka edinstvena razlika megu + i ultra uredite e samo kamerata i ramot. Ke gi isprobam i dvata vo mobilaraUltra е друга димензија за тие послаби серии, па и за овие фолд. А и не е многу поскап во мобилара од тој S23+.
Blagodaram na mislenjata, mislev deka edinstvena razlika megu + i ultra uredite e samo kamerata i ramot. Ke gi isprobam i dvata vo mobilara
S23 ultra или S24+ да се земе и да се ризикува со ексинос?
С23у дефинитивно. Само да не е со изгорена батерија.S23 ultra или S24+ да се земе и да се ризикува со ексинос?
Дечки ми треба помош.
Имам Xiaomi 12T Pro веќе година и пол (платен 20000 денари, со бенефити) и сум презадоволен од уредот.
Камерата е добра (освен зум и предната), дисплејот е одличен, софтверот е ОК (има HyperOS, мада и претходно немав багови), батеријата е скоро иста како на почетокот, со тоа што се научив на пребрзото полнење и веќе немам ни "фобија" за празен телефон и рачуница за колку време би се наполнил. Го ставам на полнач и за некоја минута се наполнил доволно да продолжам. Можеби незначајна ставка за некого, ама дефинитивно life-saver.
Но... некако ми здосади. Претходно имав Mi Note 10. А пред тоа - Galaxy S8.
Сакам да се вратам на Самсунг, но не знам кога.
Службено - имаме право на обнова на телефоните со огромен попуст, но на 2 години. Јас немам право до ноември 2024-та.
S24 Ultra под овие услови ми излегува 32000 моментално, ама џабе. Се мислев да почекам S25 Ultra, сигурно мене ќе ме чини слично.
Во Ледиком гледам дека 23U е 45000.
Не знам колку би одел мојов Шаоми, па да додадам. 15000-20000 можеби?
Идејата ми е - дали да земам 23U сега, па да купам 25U догодина (ако вреди апгрејдот) со продажба на 23U-та?
Малку ментални гимнастики...
23U е феноменален уред со релативни 3 мани
1. Главната камера од аспект на перформанси во ниска осветленост е послаба од онаа на 12TP, и послаба од сите кинески флагшипи.
2. Зум камерата, која е феноменална преку ден (особено видео) е слаба во темни услови, видео и слики.
3. Полоша gcam & 3rd party apk поддршка.
Се друго е одлично, чекај 25U, само ако ти е важно тоа што најавуваат 1" главен сензор (не е сигурно)
огромни мани се ова, гцам поддршка ќе нема![]()
Прво огласи го Шаомито па види како ќе оди, ако го продадеш 15к, с23У ќе ти дојде по цена да речеме од 30К. Тоа ти е добро според мене, кога ќе излезе с25У доколку сакаш да го земеш, с23 ултрата ќе можеш да ја продадеш за околу 26/28К со што губиш само 3-4 илјади што не е така лошо. Само додека не го огласиш Шаомито неможеш да си правиш филмови, од лично искуство не е баш лесно да продадеш стар телефон, одобено ШаомиДечки ми треба помош.
Имам Xiaomi 12T Pro веќе година и пол (платен 20000 денари, со бенефити) и сум презадоволен од уредот.
Камерата е добра (освен зум и предната), дисплејот е одличен, софтверот е ОК (има HyperOS, мада и претходно немав багови), батеријата е скоро иста како на почетокот, со тоа што се научив на пребрзото полнење и веќе немам ни "фобија" за празен телефон и рачуница за колку време би се наполнил. Го ставам на полнач и за некоја минута се наполнил доволно да продолжам. Можеби незначајна ставка за некого, ама дефинитивно life-saver.
Но... некако ми здосади. Претходно имав Mi Note 10. А пред тоа - Galaxy S8.
Сакам да се вратам на Самсунг, но не знам кога.
Службено - имаме право на обнова на телефоните со огромен попуст, но на 2 години. Јас немам право до ноември 2024-та.
S24 Ultra под овие услови ми излегува 32000 моментално, ама џабе. Се мислев да почекам S25 Ultra, сигурно мене ќе ме чини слично.
Во Ледиком гледам дека 23U е 45000.
Не знам колку би одел мојов Шаоми, па да додадам. 15000-20000 можеби?
Идејата ми е - дали да земам 23U сега, па да купам 25U догодина (ако вреди апгрејдот) со продажба на 23U-та?
Малку ментални гимнастики...
Најмногу е меракот дека имаш нов телефон со незнам какви спецификации на камера, пенкалца и сл (на хартија).
Но кога умот ќе почне да ти работи натаму, тешко се
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON R6 QMK Retro, RGB LED, Super Brown switch, Multi-Device (Wired+Wireless), Retro, R6-M3
5.450,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE FIFINE K658 DYNAMIC RGB, USB Type-C, Black
4.880,00 ден
Бесплатна достава
HDD 3,5" 12TB WD PURPLE PRO 7200RPM 512MB 24x7 SATAIII WD122PURP
30.120,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro LN, Low-Noise PWM, 2000 RPM Max, BLACK, ACFAN00348A
740,00 ден
Бесплатна достава
EXTRALINK CHAIR SWIVEL OFFICE, LIGHT GRAY
2.180,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON R6 QMK Retro, RGB LED, Super Red switch, Multi-Device (Wired+Wireless), Retro, R6-M1
5.450,00 ден