Ts011
user
- 31 март 2020
- 1.431
- 1.084
Koj modem go imas.??Без јавување со порака на емајл го средиле 200 со 10![]()
![]()
![]()
Koj modem go imas.??Без јавување со порака на емајл го средиле 200 со 10![]()
![]()
![]()
Technicolor TC7200.20Koj modem go imas.??
Istiot e i kaj kene...samo ne sakaat da ja smenat brzinata na 100/10 povtorno ke trebalo da go obnovam dogovorot,ama ke sum gi izgubel benificiite od prethodniot,dogovorTechnicolor TC7200.20
Sent from my SM-G996B using Tapatalk
Mislam deka popustite ke gi izgubis to e vo Prilep nema optika od A1 a telekom se skapi do sega sum nemal problem so stabilnost i defekti i zatoa ostanav na a1.Istiot e i kaj kene...samo ne sakaat da ja smenat brzinata na 100/10 povtorno ke trebalo da go obnovam dogovorot,ama ke sum gi izgubel benificiite od prethodniot,dogovor
Paketot e 200/20, ti kratat upload na pola kontaktiraj gi pak po mejl ili javi se vo kon centarБез јавување со порака на емајл го средиле 200 со 10![]()
![]()
![]()
Со здравје да си го служиш, бааѓи висок download, aма uploud му е уште низок треба да ти го покачат или изгледа толку му подржува централата до кај тебе, иначе добив информација дека без проблем во Прилеп може да се испорача 100/10 низ цел град. За оптика ќе почекате малце, еве знам дека градат оптичка мрежа низ Прилеп, ама од централа ако не им е пуштена во употреба ќе треба да се почека. Населба Рид има оптика, Точила исто, в Центар кај и да се се шират пополека, другите градови кај што имаа мрежа и таму се шират, еве Скопје го покриваат и се надевам дека Скопје ќе стани првиот град до 100% оптичка мрежа.Без јавување со порака на емајл го средиле 200 со 10![]()
![]()
![]()
Да, поскапо ќе плаќаш ако сакаш поголеми брзини или оптика евентуално, ама пак ќе ви пишам во Прилеп се шират со оптиката и џабе ќе ви биди ако нема пуштено сигнал од централа. За во селата Прилепски нема изгледа да има ни кабловска ни оптика, туку се се сведи на бакар/комбо бокс и кабелнет со нивната кабловска мрежа. Не очекувајте дека телеком ќе ви одобри барање од А1 за VDSL, на татко ми му рекла агентката дека му стасал договорот за обнова и му понудила 500 гига интернет и мобилна со бесплатни разговори и 4гига интернет, а татко ми ми кажа дека ќе си тераме сега како што си е со комбо боксот и знај дека кочи некогаш.Istiot e i kaj kene...samo ne sakaat da ja smenat brzinata na 100/10 povtorno ke trebalo da go obnovam dogovorot,ama ke sum gi izgubel benificiite od prethodniot,dogovor
Телеком не дава ВДСЛ на А1 така да џабе човек да пробува освен ако нема некоја дебела врска во телеком. Пријавено беше во аек во врска со вдсл-от и тие таму политички одговорија. Не можиме ние ништо да правиме, тужете вие (телеком и А1).Со здравје да си го служиш, бааѓи висок download, aма uploud му е уште низок треба да ти го покачат или изгледа толку му подржува централата до кај тебе, иначе добив информација дека без проблем во Прилеп може да се испорача 100/10 низ цел град. За оптика ќе почекате малце, еве знам дека градат оптичка мрежа низ Прилеп, ама од централа ако не им е пуштена во употреба ќе треба да се почека. Населба Рид има оптика, Точила исто, в Центар кај и да се се шират пополека, другите градови кај што имаа мрежа и таму се шират, еве Скопје го покриваат и се надевам дека Скопје ќе стани првиот град до 100% оптичка мрежа.
Да, поскапо ќе плаќаш ако сакаш поголеми брзини или оптика евентуално, ама пак ќе ви пишам во Прилеп се шират со оптиката и џабе ќе ви биди ако нема пуштено сигнал од централа. За во селата Прилепски нема изгледа да има ни кабловска ни оптика, туку се се сведи на бакар/комбо бокс и кабелнет со нивната кабловска мрежа. Не очекувајте дека телеком ќе ви одобри барање од А1 за VDSL, на татко ми му рекла агентката дека му стасал договорот за обнова и му понудила 500 гига интернет и мобилна со бесплатни разговори и 4гига интернет, а татко ми ми кажа дека ќе си тераме сега како што си е со комбо боксот и знај дека кочи некогаш.
Ako mislis na ovie Technicolor stabilni se do sega 4 godini sum nemal problem osven grom sto go mavna pak cinese samo lan portite izgoreja wifi terase isto i wifio ne mu e nekoja jaka strana ako sakas da izvadis podobri brzini na wifi.Како се покажаа новите модеми/рутери?
Toj noviot Ubee,kaj mene katastrofa,2 meseci bese ima/nema posle 10/12 prijavi idejne,prestelovajne,kabli,konektori spliteri/tap ,filteri...itn utvrdija deka modemot e problem iako smenija 2-3novi....Како се покажаа новите модеми/рутери?
Мене ми е доволен интернетов, само во иднина ако затреба нешто плус ќе се најди решение, иначе ја подобрија А1 мрежата овде и можи да искачи во тие така моменти до 40 и нешто Mbps, што значи дека работат и очекувам за скоро време да имаат мрежа рамна на телеком.Телеком не дава ВДСЛ на А1 така да џабе човек да пробува освен ако нема некоја дебела врска во телеком. Пријавено беше во аек во врска со вдсл-от и тие таму политички одговорија. Не можиме ние ништо да правиме, тужете вие (телеком и А1).
И на крај да го јаде корисникот па или да нема никаков интернет оед ниеден провајдер или ќе има од некој со катаљон проблеми имаше сличен случај Струга каде еден паметен го сечел кабелот од телеком за оптика преку А1 и кога барал после нет никој не му давал ни телеком ни а1![]()
Па дури не ја средат мрежата т.е дури не почнат со 5г че има проблеми што е нормално, трпение требаМене ми е доволен интернетов, само во иднина ако затреба нешто плус ќе се најди решение, иначе ја подобрија А1 мрежата овде и можи да искачи во тие така моменти до 40 и нешто Mbps, што значи дека работат и очекувам за скоро време да имаат мрежа рамна на телеком.
Изгубени во сфемирот се А1Фаќат чекор со времето.
И сами незнаатПогледнете го атачментот 127110
Во кој сВемир?
Со надомест од 299 денари.а постојните корисници можат да го активираат пакетот со 100GB преку апликацијата мојот А1 или со испраќање на текст.
За сегашните постојани припејд корисници е со 30 дена важност.И тоа важиза првите 2 недели
Да да, се води како интернет пакетЗа сегашните постојани припејд корисници е со 30 дена важност.
Kade ova?/drzava?Ќе излезе дека денеска само се жалам, но по кој знае кој пат A1 ме чарџнува за непостоечки интернет. Денеска со исклучен роаминг на телефон.веднаш штом поминав граница, по цена, исто така скромна од 10 евра за мегабајт, по некој случај да потрошев гигабајт ќе требаше да платам 10240 евра, два гигабајти кола, пет гигабајти стан.
Погледнете го атачментот 127176
Бесплатна достава
GAMING CHAIR CORSAIR TC100 RELAXED FABRIC, 120KG MAX, Black/Grey, CF-9010052-WW
17.220,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 27" XIAOMI A27i (2026), 1920x1080, IPS, 300nits, 144Hz, HDMI, DP, VESA compatible, P27FDA-RAGL
6.130,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 27" AOC 27B31H IPS, 16:9, 1920x1080, HDMI, VGA, 1ms, 120Hz
5.460,00 ден
Бесплатна достава
NET LAN PCIe 10/100/1000/2500Mbs, CUDY PE25, Chipset: RTL8125, CUDY-PE25
680,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M6 WHITE (Premium Wheel), w/bluetooth, 30K DPI, 1K polling rate,All silent micro switch, M6S-A3
4.030,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON V1 ULTRA 8K Polling Rate 75%, HS, RGB, Keychron Silk POM BROWN switch, OSA PBT, Black, w/knob, V1U-D3
7.380,00 ден