Ова е флеш на БИОС и не е обичен апдејт.И јас ја имам истата, b450m s2h. Како се инсталираат овие апдејти, препорачливо е? Никогаш немам правено.
И јас ја имам истата, b450m s2h. Како се инсталираат овие апдејти, препорачливо е? Никогаш немам правено.

Асус им даде бета биос кој им ги запали процесорите и им ги стопи сокетите и сега не им признава гаранција пошто имале дисклејмер дека со ставање на бета биос ти си одговорен.Ми се сФиѓа што се колку толку одговорни.
Јас од Асус бегам како од ѓавол веќе, баш негативни лични искуства имам.Асус им даде бета биос кој им ги запали процесорите и им ги стопи сокетите и сега не им признава гаранција пошто имале дисклејмер дека со ставање на бета биос ти си одговорен.
Бета која е јавно достапна а предупредувањето подолу со ситни букви.
Плочи и процесори од илјадници евра
Квалитетните плочи, некогашните TUF, сега ги преместија во WS (Workstation) и Creator линиите и ги наплаќаат arm and leg.Јас од Асус бегам како од ѓавол веќе, баш негативни лични искуства имам.
И мене ме нервира тоа, а чекај, немаше нешто као save profile to hdd?Едина работа кај Gigabyte што ме нервира е ако си overclock-нал нешто, после секој апдејт пак треба да го подесуваш.
Ептен глупава работа.
Е кој видел.. Ај вечер коа ќе праам апдејт ќе видам, сеа невреме фати.И мене ме нервира тоа, а чекај, немаше нешто као save profile to hdd?
B450M DS3H
Погледнете го атачментот 126799
Ајде бегам на апдејт биос
Едина работа кај Gigabyte што ме нервира е ако си overclock-нал нешто, после секој апдејт пак треба да го подесуваш.
Ептен глупава работа.
Мислам кај сите така е, после биос апдејт враќа меморија, power limits, скоро се на фабрички. Дури и вентилаторите мислам ако користиш профил преку биосот ќе го ресетира, макар шо има програми сто пати поарни на пример Fan Control од Github.Колку што паметам и на другите вендори е исто. На MSI и сите Asus плочи што сум ги имал, после биос апдејт, ми враќа фабрички тајминзи на рам меморија. За процесор не би можел да кажам..
Sent from my iPhone using Tapatalk
Изи брате, не се нервирај.Квалитетните плочи, некогашните TUF, сега ги преместија во WS (Workstation) и Creator линиите и ги наплаќаат arm and leg.
Значи, сите оние плочи со не знам какви мичкеси патерин кондензатори, квалитетни VRM, секции, со бекплејти, со не знам каков калај (наведено е во маркетинг), без RGB сега се наменети за IT "елита"
Останатото е безличен RGB лампион шит со скоро непостоечка поддршка после една година. Со софтвер за регулација на тоа ламбичките кој не би му го препорачал ни на најголем непријател.
Ако порано со чиста совест можеше да се препорача TUF или ROG кај Asus или пак Aorus кај Gigabyte сега буквално е сеедно дали ќе земеш MSI, Asrock, Asus или Gigabyte.
Ако при RMA те прашаат а ти потврдиш дека си користел XMP губиш право затоа што XMP се смета за оверклок а оверклок, нели, не подлежи на гаранција.
За лаптопите не ни пробувам да начнам. Ти си во тоа поле и не треба да ти се објаснува.
И зошто Америте, меѓудругото, користеле Apple..
Ни тие не се цвеќиња, напротив.
Тука ќе престанам затоа што се изнервирав.
Шашма на сите страни. Водени AIO ладења поскапи од матична. Custom waterblock поскап од процесорот. Вентилатори поскапи од SSD..
Крај нема ова
Трета година веќе правам флеш на веќе overclocked систем бидејќи самото го враќа на default после рестарт. Ете не ми текнало да враќам на default па да флешувам.После флеш на понова верзија никако не е препорачливо да се враќаат зачувани сетинзи (особено од оверклок)
Никогаш не можеме да знаеме овие како решиле да го регулираат напонот (VID, Slope итн)
На иста верзија, да. Нема проблем
Ова на времето сум го читал на Asus ROG форумите и тоа од нивни инженери
[edit]
И никогаш флеш на веќе оверклокиран систем. Прво system default, рестарт па флеш.
MSI дебилите ти го ресетираат цел BIOS settings, ко на пр. виртуелизација, fan curves и слични подесувања кои немаат врска со overclock (од „overclock“ иам само XMP уклучено) - скроз разочарувачкиТрета година веќе правам флеш на веќе overclocked систем бидејќи самото го враќа на default после рестарт. Ете не ми текнало да враќам на default па да флешувам.
затоа што има безбедносни надградби, кои се мање више must have.што има биос да чепкаш уопште, освен ако не треба нов биос за нова генерација процесори. Друго нема никаква поента да се ебаваш со тие работи.
И Gigashit и ASShit го прават истото, не сус сигурен за Shitsus.MSI дебилите ти го ресетираат цел BIOS settings, ко на пр. виртуелизација, fan curves и слични подесувања кои немаат врска со overclock (од „overclock“ иам само XMP уклучено) - скроз разочарувачки![]()
Бесплатна достава
KEYBOARD WRIST REST SILICON KEYCHRON K2/K6/K2 Pro/K6 Pro, Black, PR43
940,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON R6 QMK Retro, RGB LED, Super Brown switch, Multi-Device (Wired+Wireless), Retro, R6-M3
5.450,00 ден
Бесплатна достава
GAME FIGURINE PALADONE FORTNITE WALL MOUNTABLE LOGO LIGHT, PP14621FOVN
2.170,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q5 MAX QMK/VIA RGB Al. body, HS Gateron Jupiter Brown, 2.4 GHz & BT, Carbon Black, w/knob, Q5M-M3
15.200,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA LINK 3-01, 2xMIC, USB-C, Lightning, 3.5mm, Black, BOYA LINK 3-01
8.200,00 ден
Бесплатна достава
CABLES AUDIO FIFINE L9 2x XLR M/F 3,0M, L9
810,00 ден