Од каде. Чка пари?Пред новогодишно)
Од каде. Чка пари?Пред новогодишно)
Позадината ми личи на улицата во близина на НексиоОд каде.
Ги немаат во најновиот ценовник. Па може и да е special order.Позадината ми личи на улицата во близина на Нексио
Може и да сум грешка.
Го имаат во вчерашниот ценовник.Ги немаат во најновиот ценовник. Па може и да е special order.
Сподели го не се срамиГо имаат во вчерашниот ценовник.
Го има во нексио темата тука во форумот, на мобилен сум не можам сега линк да ставам.Сподели го не се срами![]()
Од каде. Чка пари?
ЈЕС!Од нексио да, уште се смеам за описот од коментарот подоле, "позадината ми личи на улицата кај Нексио"
Цена:30К
Изгледа си го помешал со 3800x Погледнете го атачментот 95492
30 e цена за сањање за 5800X.30k е малопродажна цена за 5800x?
Сањамо додека се границите затворени. xD Може да се порача секако од ComputerUniverse по пониска цена од оваа во Анхоч.Како тоа цена за сањање? Многу нормална цена си е тоа, остај овие Анхоч што извадија некоја 38к.
Додај дилерска.
Додај тоа што ти беше оној пропагатор на купување од Грција,
Погледнете го атачментот 95498
Додај на ова враќање данок... тебе не ти е за сањање 30к, прескапо ти е![]()
Пред новогодишно)
Охооо! Честито! Шо пара и од каде?
Од нексио да, уште се смеам за описот од коментарот подоле, "позадината ми личи на улицата кај Нексио"
Цена:30К
Охооо! Честито! Шо пара и од каде?
ЕДИТ: Прочитав погоре, со здравје да се служи! Добра цена а не ко тие астрономските шо кружеа од други фирми.
Ти благодарам и да се враќа! Инаку за цена, пред година и пол кога купив 3600x, цена му беше првата недела околу 18.500 денари, а 3800x имаше цена околу 26/27.000. Сега X800 моделите се малце повисоки ама не нешто кое не може да се приушти доколку се тргаат пари баш за таа намена. И секако да има залиха, а не како годинава..
Топ избор во секој случај. Иам 2 компјутери дома кои ,здравје во иднина, коа ќе се постари и поевтини како модели 5000 серијата - сигурно ќе јадат апгрејд на таков некој процесор иако се B450 плочи. Идејата е да извадам бар 5-8 години користење на овие компјутери, шо секако ќе подразбира и апгрејди на графички и на процесори - но сметам дека плочите и останатиот хардвер се доволно и ќе бидат доволно брзи за моите потреби.
А потоа валјда ќе се премине на PCI-E gen 4 или 5 шо и да е најисплатливо а актуелно. Се дури нешто врши работа далеку е од obsolete, а тоа ми се допаѓа кај новиве рајзени - шо направија големи генерациски скокови а работат на исти матични. Мислам дека затоа ќе се продолжи векот на многу машини.
Ако имаш квалитетно напојување сите од споменатите компоненти треба да ти траат најмалку 10 години.
Затоа ан напојување не треба да се штеди и изборот на плочите треба да е соодветен на процесорот. И тоа како се исплати да дадеш 2000 денари повеќе за подобра плоча што ќе држи таков процесор како твојот за да издржи 10 години најмалку.
Особено сега со многујадрениве процесори, јас се кладам дека 5800 ќе биде актуелен најмалку 12-13 години.
Јас баш гледав видеа, ревјуа, споредба меѓу B450 и 550 DS3H.Сакам да направам конфигурација за по дома со ryzen 3100, графичката највреојатно ќе биде gtx 1050 ti (половна). Сега се мислам каква матична да купам B450, A520 или B550? Дали вреди оваа во прилог?
![]()
Anhoch PC Market Online - MB Gigabyte B550M DS3H AM4 DDR4 4733MHz OC SATA3 2xM.2 USB3.2 PCIe 4.0 HDMI/DVI
Anhoch PC Market Online Основни Desktop PC компоненти Матични плочи MB Gigabyte B550M DS3H AM4…www.anhoch.com
Имаат во Сетек залихи на 3100. Но дали баш оваа B550 е добар избор??Јас баш гледав видеа, ревјуа, споредба меѓу B450 и 550 DS3H.
550ската е повеќе футурпуф шо викат. Можеш натаму да надградеш и рајзен 5000. Така да 550 DS3H ти е најдобра опција. Туку рајзено 3100ката дали го има уште на залиха е прашање!?
Па добар е. Има VRM секција , два комада м2 слота за SSD и други додатни ситници.Имаат во Сетек залихи на 3100. Но дали баш оваа B550 е добар избор??
Бесплатна достава
EXTRALINK CHAIR SWIVEL OFFICE, LIGHT GRAY
2.180,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA LINK ALL IN ONE MAGIC-03, 2xMIC, USB-C, 3.5mm, Black
8.680,00 ден
Бесплатна достава
MB AM5 B850-A GAMING WIFI 7 ASUS 4xDDR5 8000Mhz (O.C), DP, HDMI, 2xPCI-Ex16 5.0, 4xM.2, 2xSATA6, BT 5.4, 90MB1J50-M0EAY0
15.360,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 40X30X20 CM - KM01 BLACK
1.970,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q1 ULTRA 8K ALUMINIUM HS RGB LED 75% Silk POM RED switch,Multi-Device (Wired,2.4Ghz,BT), BLACK, Q1U-M1
15.770,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M7, w/bluetooth, 30000 DPI, 8000Hz, Black, M7-A23
4.870,00 ден