Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Дали AnyDesk има опција за логин како кај TeamViewer?

skullmonkey

poweruser
25 април 2007
4.503
3.454
Скопје
www.gorast.com
TeamViewer ме флагна како комерцијална употреба и не можам/знам како да го оправам па се префрлив на AnyDesk но не го разбирам концептот.

Во TV има опција да се најавиш со свој јузер и пас и да ги видиш сиге уреди кои си ги ставил како свои. Во AnyDesk не гледам таква опција.

Ја нема или ја утињам јас?

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
TeamViewer ме флагна како комерцијална употреба и не можам/знам како да го оправам па се префрлив на AnyDesk но не го разбирам концептот.

Во TV има опција да се најавиш со свој јузер и пас и да ги видиш сиге уреди кои си ги ставил како свои. Во AnyDesk не гледам таква опција.

Едноставно не е можно бе човек да не знаеш да отидеш во Settings > Security и SET UNATTENDED ACCESS.

Или да пишеш на факинг гугл - ANYDESK PASSWORD - anydesk password - بحث Google

skullmonkey

poweruser
25 април 2007
4.503
3.454
Скопје
www.gorast.com
Едноставно не е можно бе човек да не знаеш да отидеш во Settings > Security и SET UNATTENDED ACCESS.

Или да пишеш на факинг гугл - ANYDESK PASSWORD - anydesk password - بحث Google
Гнојче, не е тоа што го барам. Прочитај уште неколку пати, мада и тогаш нема да ти е јасно.

Како и да е, ми помогна Alucard. Ако има некој ваков проблем пишете му.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
На TeamViewer-от кој инаку е поврзан со серискиот број на хардот, MAC адресата на мрежната и уште една компонента ама не ми текнува која.

Sakas da kazes prasa kako da se logiras na anydesk remotely, dobi odgovor i ne bilo toa sto si baral - ustvari poentata bilo da go zaobikolis Teamviewer zasto si kako boomer sto ne znae da koristi nova aplikacija?

aj sleden pat samo otvori tema i ke ti gatame sto sakas da dobies :)

odgovorot na tvoeto ednostavno prasanje bese moeto resenie, taka da vo soglasnost so pravilata na forumov te molam flagiraj go kako najdobro ;)

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.820
5.526

Нема во бесплатната верзија на Anydesk, тоа им е као премиум фичр.
Иначе ете ме претркале ќе ти кажев и јас за програмчето. На 2 недели од прилика го пуштам.

Sent from my TELEFON using Tapatalk

skullmonkey

poweruser
25 април 2007
4.503
3.454
Скопје
www.gorast.com
Дечко, не напињај овде, за тоа си го имаш фемина.мк, терај таму вакви муабети.

Нема во бесплатната верзија на Anydesk, тоа им е као премиум фичр.
Иначе ете ме претркале ќе ти кажев и јас за програмчето. На 2 недели од прилика го пуштам.
Нема таква опција на бесплатната да, а на сајтот немаат нигде експлицитно објаснето :)
Затоа не бев сигурен. Фала ти.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Нема таква опција на бесплатната да, а на сајтот немаат нигде експлицитно објаснето :)
Затоа не бев сигурен. Фала ти.

Среќа имаме интернет ние од Фемина па можеме да видиме кога те мрзи да бараш (зашто да не те бива толку физички е невозможно):

Manage Contacts
Keep track of your contacts and connections with the built-in Address Book and see who’s online without having to connect.

И потоа идеш овде и ти стои дека Adressbook не е дел од бесплатната верзија - Buy AnyDesk for your Business

skullmonkey

poweruser
25 април 2007
4.503
3.454
Скопје
www.gorast.com
Среќа имаме интернет ние од Фемина па можеме да видиме кога те мрзи да бараш (зашто да не те бива толку физички е невозможно):

Manage Contacts
Keep track of your contacts and connections with the built-in Address Book and see who’s online without having to connect.

И потоа идеш овде и ти стои дека Adressbook не е дел од бесплатната верзија - Buy AnyDesk for your Business
Дечко се плаќа за тоа. Остави сега, готово. Се излигави прерано и тоа е... друг пат почекај, види другите прво што ќе кажат и откако ќе се увериш дека СТВАРНО сите други се глупи, кажи си.

Ај сега, доста драпање...

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Дечко се плаќа за тоа. Остави сега, готово. Се излигави прерано и тоа е... друг пат почекај, види другите прво што ќе кажат и откако ќе се увериш дека СТВАРНО сите други се глупи, кажи си.

Ај сега, доста драпање...

Прашањето беше дали е ЕКСПЛИЦИТНО НАВЕДЕНО на нивниот сајт дека се плаќа опцијата, што дефинитивно е. Другпат малце прогуглај, знам не ти е битно, ама им трошиш време на луѓево за џабе.

Темава е директ за кај нас на фемина, ако ми даде админ дозвола одма да ја преместиме, од 2014та дефинитивно ми е топ 10 за најбезвезни на форумов.

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.493
7.776
Скопје
www.facebook.com
Има и на anydesk некој вид на листа на имиња на уреди.
Прво што се праве на тој уред местеш универзален пасворд за најава .
Откако ке се најавеш кај тој уред прв пат и со пасс секој нареден пат после не ти бара пасворд.
Многу е поедноставен од teamviewer.
Предност ми е тоа што не бара на секое најавување пасворд.

skullmonkey

poweruser
25 април 2007
4.503
3.454
Скопје
www.gorast.com
Има и на anydesk некој вид на листа на имиња на уреди.
Прво што се праве на тој уред местеш универзален пасворд за најава .
Откако ке се најавеш кај тој уред прв пат и со пасс секој нареден пат после не ти бара пасворд.
Не е тоа тоа.

Во Тимвјуер откако ќе се најавиш ти ги памти сите уреди кои претходно ти се внесени и не те интересира како се нивните ID. На AnyDesk нема најава и ако сум на нова локација и сакам да пристапам до моето ПЦ на кое не му го знам на памет ID-то нема можност да се врзеш.
Тука е заебот. Па мора некаде да ги внесуваш и чуваш ИД-ата од компјутерите. Дополнително, ако заради Х причини на некое ПЦ му се смени ИД-то тогаш нема друг начин како да го дознаеш освен да седнеш на него.
Апликацијата за iOS на AnyDesk има да ставиш Favorites ама пак е проблем ако поради некоја работа сменат ID.

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.493
7.776
Скопје
www.facebook.com
Не е тоа тоа.

Во Тимвјуер откако ќе се најавиш ти ги памти сите уреди кои претходно ти се внесени и не те интересира како се нивните ID. На AnyDesk нема најава и ако сум на нова локација и сакам да пристапам до моето ПЦ на кое не му го знам на памет ID-то нема можност да се врзеш.
Тука е заебот. Па мора некаде да ги внесуваш и чуваш ИД-ата од компјутерите. Дополнително, ако заради Х причини на некое ПЦ му се смени ИД-то тогаш нема друг начин како да го дознаеш освен да седнеш на него.
Апликацијата за iOS на AnyDesk има да ставиш Favorites ама пак е проблем ако поради некоја работа сменат ID.
Тоа нема таква опција тука да.
Бидеќи на Teamviewer имаш опција за со имејл најава и таму ти ги чува контактите.
А тука не.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.820
5.526
Не е тоа тоа.

Ќе им стаиш на клиентите name_nekoe@ad и не ти е гајле за нумеричко ID. Ќе се конектираш со име, сепак полесно се памти.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.820
5.526
Ова зависи како ти е подесено. По дефолт е dont allow remote clients to save login.А и на TW ако ти е снимен ремоте клиентот немораш пасворд да внесуеш.

skullmonkey

poweruser
25 април 2007
4.503
3.454
Скопје
www.gorast.com
Ќе им стаиш на клиентите name_nekoe@ad и не ти е гајле за нумеричко ID. Ќе се конектираш со име, сепак полесно се памти.

Не успеав така. Мислев и тоа дека е во платената верзија. Ќе пробам сега. Фала ти.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.820
5.526
Не успеав така. Мислев и тоа дека е во платената верзија. Ќе пробам сега. Фала ти.
Не е. На секој клиент местиш и безплатно е, се додека не преинсталираш windows да речам. Еве веќе година и кусур на едно место ми ги држи имињата а дали сменил ИД појма неам.

Steff_Maja

poweruser
30 мај 2010
4.174
1.710
Дали програмчето за промена на ID работи со последната верзија на Team Viewer, ако да, како се вика ?

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.238
5.559
Скопје
Скал, пробај со ставање ѕвездичка на тој РС што сакаш да го контролираш, на трите точки можеш и име да си доделиш.

Јас тоа го решавам што ги имам "фејвнато" компјутерот дома и на работа, од каде у суштина и баратам други РСа, на апликацијата на телефон. Секаде ми е наместен unattended access, со моја лозинка, па лесно ги менаџирам.

Ако си на непознат РС, преку телефон ќе си го видам АјДи-то на мојот дома или на работа пошто ми се "фејвнати".

Можеби малку ќе ти помогне мислењево.

А TV нек се **** со тоа комерцијалната употреба, нека згаснат.

Испратено од Pixel 3 XL преку IT.mk форум апликација

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно