Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Негативно искуство - Сетек

• Ја почнал/а темата Nik
  • Време на почнување

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Не е воа за сет, ама ај... Можам да те демантирам во твоето со многу примери, но ке земам само еден, мојот поточно.
Се работи за клима Max 3.5kw сплит систем. Климата е наместена пред 14 години кај мене во салон и топли лади сеуште без никаков проблем, простор од 40м2. И да, на времето беше купена за цена од 15,000 ден. Едино што само летово ја полнеа со фреон пошто беше издишан 80%.
Така да не лежете многу на уво со брендовите за издржливост.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

damil

user
2 јануари 2015
1.067
1.361
Не е воа за сет, ама ај... Можам да те демантирам во твоето со многу примери, но ке земам само еден, мојот поточно.
Се работи за клима Max 3.5kw сплит систем. Климата е наместена пред 14 години кај мене во салон и топли лади сеуште без никаков проблем, простор од 40м2. И да, на времето беше купена за цена од 15,000 ден. Едино што само летово ја полнеа со фреон пошто беше издишан 80%.
Така да не лежете многу на уво со брендовите за издржливост.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Пред 14 години сите правеа асални клими, односно само ги брендираа. Најверојато е некоја Мидеа или сл. под капакот од МАХ.

Сега сите прават сами клими у некој подрум у Кина.

• ми се допаѓа
Реакции: hipo

hipo

user
27 јануари 2011
1.806
1.692
sistrum.mk
+1 за @StalkeR
Од СЕТ имам земено ЛГ клима, ама во Куманово. Си дојде екипа која има потпишано договор со СЕТ, не работат таму. Наместија, исчистија се цакум пакум...испивме кафе дури се тестираше климата, ми објаснија за гаранција од 5 години (на климата има лепемка од 10г гаранција) дека се плаќа секоја годин ада дојдат да ја проверат. Ја не платив и не ги викав и еве поминаа 6-7 години и климата грее како луда.
А тие стручњачи за Мицубиши и Тошиба или Мидеа у Јапан да не завршиле висока школа за местење и сервисирање на клими? И они до вчера местеле НЕО, Беко, МАХ итн итн и сега со промена на фирама се стручњаци.

nikola_bb

hello world
14 август 2009
402
123
Апдејт, доаѓа сервисер уствари тоа бил друг монтер на клими од друга фирма која монтира клими за сетек и ја гледа климата,и ми вика аа ова е фабричка мана на компресорот некој лимче фаќа негде ја не можам ова да го праам. Викни сервис од сетек ми вика а вие што сте го прашувам па ми вика нешо као сервис сум јас ама не сум ќе си доат они ќе ти ја напраат или на лице место или во сервис али се чека месец дена да знаеш мн работа има. Пријавувам до државен пазарен инспекторат во пон па ќе видиме што ке се деси.
Си требал да му побараш и извештај некој или работен налог за ова што ти го кажал. Вака немаш никаков доказ дека дошол и дека нешто кажал.

462 членови онлајн
1.042.106мислења
51.209теми
37.452членови

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно