Има такво кај зелен пазар за 500 денари и јас си купив ама не е тоа што сакав, за друга работа ми беше и не е како вашиот случајИма вакво нешто кај нас?
Гледајте сликата да е добра, не се замарајте со DTS, ништо страшно има миљон видео/аудио формати, андроид боксови и разни уреди за тоа.
За дтс ќе се снајдеш ама ај смени го панелот после ако ти се погоди ефтин IPS RGWB со преслаб брајтнес, исперени бои, никаков контраст.
Телевизор кога бираш гледаш првенствено убава природна слика, убави бои, добар контраст, подлабока црна, другото е да не речам небитно и се решава.
Аман бе, по 60 филма ли конвертираше дневно па си ги сјебал годините? Чим 90 % од филмовите ти биле со DTS тогаш си ги симињал со голем bitrate мислејки дека така ќе е подробра сликата. И ја мислев така, ама нема грешка. Се е до тоа како се изриповани. И тачно, конвертирањето беше од 5-10 мин, а за тоа време си сурфаш по интернето, а спојувањето на видеото со mp3 или AAC траеше ногу кратко.Мислам дека грешите за ова. Пред 10-11 години зедов ЛГ телевизор кој не поддржуваше ДТС и си сјебав 5 години конвертирајќи ДТС во мп3 и аац, се до следното купување на тв. Скоро 90% од филмовите кои ги спуштав имаа ДТС аудио фајл. И не е конвертирањето една минута како што тврдеше еден член погоре. Или пак ќе давам 500-700 евра за телевизор за да глесам преку андроид бокс. Никако.
Секојдневно гледање филмови и серии, HEVC, 265ки, со повеќе аудио формати, еден неиспадна да неработи.. Незнам како ви се десило да немате аудио и покрај тоа што неподржува ДТС, баш ќе пробам намерно да симнам таков.
И тоа дека голем % од филмовите се само ДТС? Како не бе. А и секад би одел со Долби.
А инаку и отклучете регион на самсунг тв и ќе ги имате сите апликации од Smart Hub.
Исто, во рангот од 30-35к денари, Самсунгот имаше најдобар екран од повеќе модели на повеќе марки истестирано во салоните.
55 RU 7092 тука од пред 3 недели.
Едит Симнувам John Wick 3 2019 1080p Bluray DTS-HD MA 5 1 x264-EVO да пробаме ДТС.
јас го ставив на УСА мојот тв
Ова е погрешно на неколку нивоа и не би сакал повеќе да пишуваш со цел недоволно упатената форумска јавност да не биде доведена до заблуди.тогаш си ги симињал со голем bitrate мислејки дека така ќе е подробра сликата. И ја мислев така, ама нема грешка. Се е до тоа како се изриповани.
А што ќе ви е DD/DTS/MA кога очигледно слушате на телевизор? Сите филмови што се излезени BDRIP имаат верзии и со AAC.
Поентата со Samsung телевизориве беше дека нема никаков звук кога се пушта филм со DTS аудио, а нема ни pass-trough така што е џабе дали имаш посебен сараунд систем со подршка за DD/DTS/MA.
За целосно уживање земети си едно ресиверче, центар, два добри предни кули и пожелно активен вуфер. DTS и те како вреди во таков случај.
Sony XG8096 или провери цени за xg 8305/8396Здраво друштво, доста време не сум бил активен на форумов, ред е полека, полека да се вратам
Сакав да ве прашам за препорака за ТВ, Black Friday се наближува, а секако пред 3 недели се преселив во нов стан, мора да зимам и бела техника, но планирам и ТВ да земам. Идеално би сакал ОЛЕД, но буџетот не ми дозволува сега за сега, па нешто во среден ранг, до 500-600евра, ако има добари попуст на Црни Петок. Philips 50 PUS7354 нејмногу ме привлекува, но може и сугестии, 43-50 инчни. Да напоменам дека шопингот ке се прави во Хамбург, Германија.
![]()
Благодарам на сугестиите!
Ај не ди-пр мајке ти. Иначе за 1080p ТV разликата од 3 GB и 15 GB филм, е како онаа во споредбите на Гојдо меѓу интел и амд, 5% на хартија (бенчмарк) за око една цела голема О, НУЛА, NADA.Ова е погрешно на неколку нивоа и не би сакал повеќе да пишуваш со цел недоволно упатената форумска јавност да не биде доведена до заблуди.
Јасно е ко сунце за нас остали, ама он ама он носе црни цвикери у свеста и затоа не му е јасноПогледнете го атачментот 81177
лево IPS, десно VA панел
Погледнете го атачментот 81178
лево VA, десно IPS панел,
Мислам дека е јасно...
Ај не ди-пр мајке ти. Иначе за 1080p ТV разликата од 3 GB и 15 GB филм, е како онаа во споредбите на Гојдо меѓу интел и амд, 5% на хартија (бенчмарк) за око една цела голема О, НУЛА, NADA.
Ти продужи си со задоволство да си ги пунеш хард дисковето со блу реј мовиес и чуствувај се убаво.
И не се секирај, ако ти снема место, во секое време имаш на форум да купеш ексра сториџ.
Јасно е ко сунце за нас остали, ама он ама он носе црни цвикери у свеста и затоа не му е јасно![]()
Не е точно. Dolby Vision / HDR10 / HDR10+ прајт огромна разлика на прописен телевизор (FALD/OLED). А ако гледате на edge/direct-lit срања без поддршка за HDR, да, исто е.
Јас имам Kenwood DTS AV ресивер. Сакаш да кажеш дека преку него ќе можам да правам passthrough, доколку купам Samsung телевизор?Епа ако имате таков телевизор од 600 евра глупо е да немате ресивер со барем 2 звучници и да се жалите на DTS.
А зошто да правиш passthrough на звукот? Кога веќе го имаш рисиверот, искористи го за звук. А дали има опција за passthrough, треба да провериш во спецификациите за кенвудот.Јас имам Kenwood DTS AV ресивер. Сакаш да кажеш дека преку него ќе можам да правам passthrough, доколку купам Samsung телевизор?
Испратено од Mi A1 преку IT.mk форум апликација
Не ја пратам темава, одговорив само на цитатот.Епа ако имате таков телевизор од 600 евра глупо е да немате ресивер со барем 2 звучници и да се жалите на DTS.
Јас имам Kenwood DTS AV ресивер. Сакаш да кажеш дека преку него ќе можам да правам passthrough, доколку купам Samsung телевизор?
Испратено од Mi A1 преку IT.mk форум апликација
Има ARC. Знаев дека требаше да се консултирам со некој експерт на оваа тема кога го зимав рисиверот и озвучувањето. Јас веќе се помирив и немам поим дали е с'раундот баш с'раунд. Пастру, дајрект, 5.1, surround decoder...премногу комплицирано. А и не сум баш сигурен дека има некој што ќе се снајдеПа има ли самсунгот ARC на некој од HDMI портовите. Па и да нема, ако има Coaxial/Optical Оут телевизорот, сигурно можеш да го боцнеш во ресиверот пошто чим подржува DTS/DD сигурно има дигитал инпут.
VGA ACER RX 9070 Predator BiFrost Radeon OC 16GB GDDR6 256-bit, HDMI, 3xDP, DP.Z4GWW.P01
40.790,00 ден
DOCKING STATION TYPE-C 3 in1, HDMI / USB 2.0 / USB 3.1 / Type-C PD max 90W/ CABLEXPERT/ Space gray/ A-CM-COMBO3-05
1.560,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750x MODULAR 80 PLUS GOLD, ATX 3.1& PCIe5.1, BLACK, CP-9020285-EU
9.120,00 ден
NET INJECTOR CUDY POE48, POE+/POE, 2x10/100/1000Mbps, 18W, POE48-18W
690,00 ден
CASE LIAN LI ATX Vector V100 ARGB w/2x Tempered glass, 4x120mm RGB Fans, Black, V100RX
5.260,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SLIM PRO, White, KBS-WPS-01-W
940,00 ден