Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Xiaomi Mijia M365 Electric Scooter

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Дечки продавам разни ЕЛЕКТРИЧНИ СКУТЕРИ, па сакав да прашам како иде процедура за субвенции ? Треба јас да аплицирам нешто или не ?
Не ти туку тие што купиле од тебе ваљда

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.407
1.641
Дечки продавам разни ЕЛЕКТРИЧНИ СКУТЕРИ, па сакав да прашам како иде процедура за субвенции ? Треба јас да аплицирам нешто или не ?

Субвенции има за купците на скутер/тротинет, не за продавачите.

sickjcoe28

hello world
26 декември 2018
120
92
Денес до 12 Часот пристигнале 200 барања а субвенции со што квотата е исполнета и средствата исцрпени..

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
ИСЦРПЕНИ СРЕДСТВАТА ЗА СУБВЕНЦИИ ЗА ЕЛЕКТРО ТРОТИНЕТИ

Град Скопје ги информира граѓаните дека се исцрпени средствата предвидени за субвенции за купување електро тротинети , односно денеска до 12 часот се пристигнати околу 200 барања.

Со ова, условот за завршување на јавниот повик е исполнет, а барања на граѓаните за субвенции за електро тротинети вработените во Архивата на Град Скопје нема да ги примаат.

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација

Makedonec^

hello world
21 ноември 2012
169
123
Со закон ќе се регулираат патеките за електрични велосипеди

Прашањето сега е дали ова ќе значи дека постепено ќе се лимитира употребата на овие превозни средства во смисла, не смееш на тротоар,не смееш повеќе од 8км/ч и на крај луѓето да престанат да ги купуваат? Бидејќи не верувам дека Скопје може да измисли инфраструктура специјално за тротинетиве во следниве 10 години.

sickjcoe28

hello world
26 декември 2018
120
92
Со закон ќе се регулираат патеките за електрични велосипеди

Прашањето сега е дали ова ќе значи дека постепено ќе се лимитира употребата на овие превозни средства во смисла, не смееш на тротоар,не смееш повеќе од 8км/ч и на крај луѓето да престанат да ги купуваат? Бидејќи не верувам дека Скопје може да измисли инфраструктура специјално за тротинетиве во следниве 10 години.
Да не се лажеме, во нашата држава уште не функционираат велосипедските патеки (Освен во некој делови во Скопје) така да ние сме далеку од реалноста за било каква имплементација на истото.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.659
13.706
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Шиткам празни ЦД-иња за анти-радар. :hay:

BEST

hello world
10 јуни 2011
320
299
остај ги субвенциите настрана, пиши ни нас овде што ЕЛЕКТРИЧНИ СКУТЕРИ имаш за продавање, ние сме ти златни муштерии :)

mitevski83

read-only
18 февруари 2018
8
2
Здраво

Би прашал мислење за модел Hamachi ET-A2 . Девока би го возела инаку за мн кратки релации . Номално прочитав карактеристики за овој модел, би рекол дека 50кг без проблем ке ги вози на рамно но би ценел нечие искуство или мислење + .Сервис и резервни делови и општо оджувањето како се прави и колку чини горе доле.

HAMACHI ET-A2

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
Со сток слика и 3 збора опис, јас не би ни помислил да им дадам пари.

Здраво

Би прашал мислење за модел Hamachi ET-A2 . Девока би го возела инаку за мн кратки релации . Номално прочитав карактеристики за овој модел, би рекол дека 50кг без проблем ке ги вози на рамно но би ценел нечие искуство или мислење + .Сервис и резервни делови и општо оджувањето како се прави и колку чини горе доле.

HAMACHI ET-A2

Хамачи општо ги избегнувам поради чкарт робата што ја имаат. Исто за сервис сум слушнал дека се за никаде, иако не мора да значи дека е точно.

Конкретно за тротинетов, некако тркалата му се ептен мали, не знам како би бил за стабилност. Инаку би требало да врши работа, само прашање е колку време.

Јас лично би стегнал заби и би додал уште 10.000 мкд за M365.
Ако имате можност од Грција со taxfree, излегува околу 325€ или 20.000 мкд. Така што мислам дека кинескивo сра*а од Хамачи за 14.000, нема поента да се купува.

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro

smole

poweruser
18 април 2007
3.900
4.580
Не го извадив нормално.

Препорака кај да го однесам да ми ја сменат гумата?
Задната сам ја мењав и се измачив....

Јас вака на штраф од кола отидов на вулканизер со течна гума ми ја залепија гумата, не знам дали ќе може истото и за ова да се направи...

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
Не го извадив нормално.

Препорака кај да го однесам да ми ја сменат гумата?
Задната сам ја мењав и се измачив....

HI Store имаат сервис, 600мкд е промена на гума. Нормално со твоја гума.

Малку трпение, 2-3 пива и сам ќе си ја смениш.

Makedonec^

hello world
21 ноември 2012
169
123
Едно прашање до вие што веќе си ги користите подолг период скутерчињата...дали само на пешачки патеки(тротоари) ги возите или ги терате и по главни улици?Пошто на youtube глеам странците ги цепат по улици.

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
Едно прашање до вие што веќе си ги користите подолг период скутерчињата...дали само на пешачки патеки(тротоари) ги возите или ги терате и по главни улици?Пошто на youtube глеам странците ги цепат по улици.
Зависи. Претендирам да возам по вело патека доколку има. Втора опција, воедно и најспора е тротоар. Доколку улицата е поширока, најдобро и најбрзо ми е по улица.

Булеварите ги избегнувам пошто летаат со коли, а има и ликови кои мислат дека го ослободиле Скопје и им сметаш за 20цм од лентата.
Лично ми се нема случено, но сум слушнал дека намерно возат накај тебе, за да бегаш...

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Зависи. Претендирам да возам по вело патека доколку има. Втора опција, воедно и најспора е тротоар. Доколку улицата е поширока, најдобро и најбрзо ми е по улица.

Булеварите ги избегнувам пошто летаат со коли, а има и ликови кои мислат дека го ослободиле Скопје и им сметаш за 20цм од лентата.
Лично ми се нема случено, но сум слушнал дека намерно возат накај тебе, за да бегаш...
Верувај скоро сите бегаат од тебе, некој и у друга линија се престројуваат, од страв да не паднеш, да не те прегазат.
У америка на пешачки не смее точак да се вози. Полиција ги сопира и казнува.

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
Верувај скоро сите бегаат од тебе, некој и у друга линија се престројуваат, од страв да не паднеш, да не те прегазат
Точно. Но не се сомневам дека има идиоти.

Инаку 2 најчести рути кои ги возам:

Шампионче > Дебар Маало ~ 10-12мин
Дебар Маало > Капитол Мол ~ 18-20мин

BazeMK

hello world
5 април 2011
140
190
Skopje
BazeMK's setup  
Processor & Cooler
Intel Xeon x5450 @ 4.01GHz (9 x 444) & Cooler Master Hyper 212 Plus Double
Motherboard
Asus P5Q-E
Storage
LITEONIT LJT-128L6G-11 M.2 2260 128GB & Hitachi HDS721050CLA360 500GB
PSU
Cooler Master Elite Power - 460W Power Supply
RAM
8GB DDR2 1066+ MHz
Video card
AMD Radeon R9 270x Dual-X
Case
ATX Midi Tower Case Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
Mac look alike
Keyboard
Mac look alike
Monitor
22' 1680 x 1050 main, 19' 1440 x 900 second
OS
Microsoft Windows 10 Enterprise Edition 64-bit (Build 14393)
Здраво

HAMACHI ET-A2
Немој ѓавол да те тера да го купиш, ефтин е ама само проблеми.
Xiaomi и ништо друго моментално што има тука на пазарот.
Имаш и копија на Xiaomi, од Хамачи се, тие се многу подобри од A2ката

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно