Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
Статус
Затворена за нови мислења.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.390
12.330
Скопје
androgaming.com
Како се зима!?
Не се зезам, стварно не знам.
Само отвори апликација та и логирај се со твојот акаунт. Фрчат купони само јас сум голд мембер незнам дали тоа има врска.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.771
6.482
SK
Само отвори апликација та и логирај се со твојот акаунт. Фрчат купони само јас сум голд мембер незнам дали тоа има врска.
Бах, тие $2 купони од продавниците секогаш ги има. Но купоните од Али (што се добиваат со поени), нив не можеш да ги фатиш, ги има малку и летнуваат во првата милисекунда.

Исто и на Банг Гуд снап ап-от, поголем број од понудите се глупости, ама еве на пример покрај глупостите има и ласер ингрејвер, утре во 6 пм:
Super Snap-Up. Limited offers, best prices of the site! --Banggood.com
Све супер, ама НЕМА ШАНСИ да го земеш, и најбрз интернет да имаш, па ни Чак Норис рефлекси да имаш! :D

Кинеска пропаганда. Ама има и попусти, но реално но се повеќе од 5% (ако ја знаете цената од претходно, ќе знаете дека толку е попустот). Ако е „потребно“ тоа што се продава тогаш вреди да се искористи попустот, еве жена ми си нарача три ташнички во три бои (а веќе има две, во две бои). И „требаат“ ташнички во сите бои. :p

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Сепак ќе го почекам гокица да пренесе исуство, во секој случај ќе пукнам еден мтл, нека има.
У право си бил за упатството, ама не се деси ништо лошо на темп контрола на кантал, али прејако му е и со мин сетинзи.
Инаку фримверот е ист и сток кога е, пишуваше и во упатствоно дека памти отпори ама не знаев која опција е. До 33 идело дека мтл ми е атомизерот т.е. дека е 2.4ома.
Мики покрај плацебо ефектот многу битно е соодносот пг/вг/вода каков е, поготово водата да е погодена, барем тоа го приметив до сега :)
Ако е на вода многу жежи а нема троатхит, ако нема вода доволно не се топи доволно фитиљот и гори на суво. По неколку комбинации го ујдисав да чади и да не гори :)
@bicikle
Koлега твоето искуство какво е со Вода незнам. Јас како прво и единствено спомнав плацебо ефект во однос на никотин. Прво прв пат слушам температурна контрола на Кантал дека постоела. Посочи ми го тој мод одма ќе го купам. А инаку вода јас користам за бањање,пиење,миење...а во течност не ја ставам ни под разно. Сепак незнам од кај вода и мене ме ставаш во една реченица-пост. А и пред се не си пробал течност направена од мене па да судиш за Вода и колку е погодена. Строго користам само ПГ и ВГ за течност. Најблиску вода во течност имам сретнато во готова база од Инавера на кој пишува дека содржат 10% Вода.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
Не постои темп контрола за кантал, ама од кај знае модот што ќе му ставам :)
Да видам што ќе се деси :) Инаку не знам на кој програм го пробав :)
Не реков дека ставаш вода, па уште да судам, само реков дека ако нема вода повеќе има троатхит.
А секао дека можеш да ставиш 0% вода нели. Секој си знае нај добро што му одговара нему.

MikickoHC

user
26 февруари 2016
1.802
1.365
Скопје - Аеродром
Не постои темп контрола за кантал, ама од кај знае модот што ќе му ставам :)
Да видам што ќе се деси :) Инаку не знам на кој програм го пробав :)
Не реков дека ставаш вода, па уште да судам, само реков дека ако нема вода повеќе има троатхит.
А секао дека можеш да ставиш 0% вода нели. Секој си знае нај добро што му одговара нему.
Tоа да. Секој си има свој вкус и начин на парење-вејпање. Јас од кога ја напраив првата течност па до денес само ВГ и ПГ користам и нормално арома. Слободна волја е на секого да си прави што сака. Јас кога користам иста течност подолго еден ден само база тегнам.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.664
13.714
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
(fasttech) Easter Sale - 10% off Sitewide - Use code: BUNNY (March 30- April 2 UTC-6)

Фаќа и сега.

Have a nice day. :hay:

krema

OG
24 јуни 2009
15.729
15.822
youtu.be
Ај нека трепка и овде :)
Циции :D

20180329-a83221a421f6432eb1289482d54f48f8.jpg

edit:
Изгледа дека нема да се повтори ланскиот новогодишен купон од -20%.​

Последна промена:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.664
13.714
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Деформирањето на намотките не ни е преголем проблем (како за кого :hay:) за да користиме таква жица.

Не заживеа мислам поради стравот од испарувањата на титан оксидот, било да беше оправдан или не.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.771
6.482
SK
@Metuzalem кога кажуваш дека за надвор од дома, во џеб на модот не носиш атомајзер со тенк, туку дека едноставно „капнуваш неколку капки“ пред вајпање... Претпоставувам кажуваш дека во тие прилики користиш RDA атомајзер?

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.664
13.714
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Долго време носев RDA (дрипер), но сега носам Кајфун мини В3 со функционална Liquid Control. Инаку следно ниво по дрипање (D-то во RDA) е squonking и тоа го користев/користам/ќе го користам (не купувам RDA ако не е squonker), само привремено ми е на пауза. Немаме добро објаснување за squonking, колку што гледам, гуглај или читај нешто од овде натаму.

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.061
1.013
која е разликава од разделена намотка до "споена" и од набиен памук до лабав?
Како што читав споена намотка се користи со по лабав памук на помал отпор на дтл а разделена(спејсед) намотка се користи со по набиенбпамик кај мтл ама може да сум грешка и не знам која е разликата.... Молам некој по искусен што има луфта да напише 2-3 реда( цртка за кафе :) )

28 јануари 2017
2.070
4.745
Ресен
која е разликава од разделена намотка до "споена" и од набиен памук до лабав?
Како што читав споена намотка се користи со по лабав памук на помал отпор на дтл а разделена(спејсед) намотка се користи со по набиенбпамик кај мтл ама може да сум грешка и не знам која е разликата.... Молам некој по искусен што има луфта да напише 2-3 реда( цртка за кафе :) )

Раделена намотка
- не требит да си играш со "hot spots" и да го “чешлаш“ коилот кога го ставаш тазе
- бидејќи се отпорни на хот спотс, нема да имаш нити "dry hits" од време на време (требит да најме некој универзални наши изрази)
Понекогаш знаат греачите сами од мајка да си направат хот спот а со тоа и да имаш тргање на суво, суви повлекувања или шо знам јас како да ги крстам а да не напишам на англиски.
- подобро работат во температурна контрола (немам пробано, од читано)

Шо се однесува до набиениот памук, според Викингот шо понабиен памукот тоа подобро викува, не вервам дека би имало некоја разлика во разделена или споена намотка.

Едит: за црта г'з давам.

Последна промена:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.664
13.714
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Нема тоа врска која за што се употребува, може секоја за секое.

Споена намотка често се вика и microcoil, малку згрешена номенклатура, односно не што е згрешена, туку така „се фати“ - веќе не се употребуваат nanocoil (ептен ситни намотки) и macrocoil - големи намотки. Тоа „големи-мали“ се мисли на дијаметар, па имаше од колку до колку милиметри е едното, другото, третото... Па остана microcoil да значи споена намотка.

Кога сме кај терминологија, мене ми се меша и тоа што намотка го употребуваме за калем/спирала, но тоа би било ептен глупо и изгледа ќе остане намотка. Тоа што го викаме круг би требало да биде намотка (едно намотување), ама ај.

Најголемата разлика е што споените намотки повеќе се грејат на центарот (секој круг го грее и соседниот и топлината се концентрира на средината). Затоа може да ја излаже температурната контрола, како што спомна @Sharlovski.

Споените се и механички поцврсти, па може повеќе памук да се протне низ нив.

Некако ми се чини и дека споените веќе помалку се употребуваат поради веќе спомнатите предности на разделените. Веројатно споените беа хит кога немавме толкави снаги и можеа да постигнат поголеми температури со мали ватажи или механика.

За памукот, многу лабав никогаш не е добар, веројатно се мислело на само малку полабав за да може да помине ВГ-то, значи да, за дробно и high VG. Но на пример Scottish Roll е подобар и од тоа, иако не изгледа дека ќе биде.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.083
14.189
Претходно ми дадовте совети за батерии и ги имам во предвид. Е сега имам да посочам и конкретен мод:

Дроидот

Не знам дали ќе го нарачам. Неќам да забегувам ама си викам ај само уште ова :). Значи ако го нарачам кои батерии ќе му одговараат најдобро?

Дали првичниот предлог е добар: NKON | Samsung INR18650-30Q 3000mAh - 15A button top - 18650 size - Rechargeable batteries

или пак ова на пример: NKON | Samsung INR18650-25R 2500mAh - 20A - 18650 size - Rechargeable batteries

Или нешто трето?

Статус
Затворена за нови мислења.
462 членови онлајн
1.042.106мислења
51.209теми
37.452членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно