Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Жалби од Повик за модератори 2019

Статус
Затворена за нови мислења.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.530
3.133
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Инаку јас гласав за Mr. Pix поим немам зошто некако сум го запамтил никот изгледа убави слики ставаше :) Другиот глас нека остане тајна но нема шанси да влезе во потесна трка. Не знаев дека имам право на трет глас. Си викам, еј два гласови, и ова е многу нема шанси три да има и не стиснав.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.493
Скопје
НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ А БЕ НЕ ФАТАЛИТИ ОСТАЈ ГИ ПОСТОВИВЕ ЛЕЛЕ И ЈАС ЌЕ СЕ ОТКАЖАМ САМО УНИШТУВАТЕ ЗАБАВИ ВТОР ПАТ ВИ Е ОВА ПОСЛЕ НЕКСИО
ИЛИ БАРЕМ ПРЕФРЛЕТЕ ГИ НЕКАДЕ

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.530
3.133
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
добар обид за затскривање на приципите за избор на модератори. Принцип ала Протуѓер. :) Коментарите за нерегулаторностите преместени во нова тема за да нема траги во оваа. Оваа ќе биде чиста како солза :D Комедии...
Добро администрацијо, не ви се чини дека се повеќе и повеќе ја потврдувате работата со вашите чекори?
Продолжувате политички, ако сакате посвеж пример што е уште поадекватен за наводната ситуација на неправилно гласање на модератор зошто не го употребиш гласањето лани на референдум во Сарај - 50 гласови за 2 минути.

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.573
Ти скроз си ја промашил поентата на моите коментари. Ако воопшто алудираше на нив...

На тебе алудирав, и не ти ја разбирам поентата што сакаше да докажеш, као корупција мито местено модераторство? Голем ташак дали си втор-трет-четврт... дали ќе те изгласаат или не и сл. форумов е наменет човек да дојде, да се подружи, да помине времето и да се одлогира. Тебе ако ти било поентата да се докажуваш и да се мериш, а воопшто си немал намера да модерираш тогаш дефинитивно пак заслужуваш бан, зорандизајн.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.493
Скопје
добар обид за затскривање на приципите за избор на модератори. Принцип ала Протуѓер. :) Коментарите за нерегулаторностите преместени во нова тема за да нема траги во оваа. Оваа ќе биде чиста како солза :D Комедии...
Добро администрацијо, не ви се чини дека се повеќе и повеќе ја потврдувате работата со вашите чекори?
Ова е веќе патетика.
Да не ме сфати некој погрешно, за тебе зборам, не за ситуацијава што ја oпишуваш :D
Да немало траги, чисто да било
ГИ ЗАТСКРИВААТ ДОКАЗИТЕ ОМГ

architect

poweruser
27 ноември 2008
2.730
4.311
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 9800X3D / NZXT Kraken Elite 280 RGB (White)
Motherboard
Gigabyte X870E AORUS Elite WiFi 7 1.2 (White)
Storage
SSD 2 x Samsung M.2 990 PRO 1TB
PSU
Gigabyte PSU AORUS Elite P850W PG5 ATX 3.1 850W 80+ Platinum
RAM
Kingston 32GB 5600MHz DDR5 CL40 DIMM
Video card
Gigabyte nVidia GeForce RTX 5070 EAGLE 12GB 192BIT (White)
Case
NZXT H7 Flow RGB (2024) Case (White)
Mouse
Logitech G Pro X Superlight 2 (White) / Logitech G502 RGB / Deskpad World of Warcraft Shadowlands
Keyboard
EPOMAKER x AULA F75 / ROG STRIX SCOPE NX TKL Moonlight white
Audio
Logitech Z625 2.1 THX Speaker / Logitech G335 (White)
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64
На тебе алудирав, и не ти ја разбирам поентата што сакаше да докажеш, као корупција мито местено модераторство? Голем ташак дали си втор-трет-четврт... дали ќе те изгласаат или не и сл. форумов е наменет човек да дојде, да се подружи, да помине времето и да се одлогира. Тебе ако ти било поентата да се докажуваш и да се мериш, а воопшто си немал намера да модерираш тогаш дефинитивно пак заслужуваш бан, зорандизајн.
Која е поентата да бараш од членови да гласаат на анкета на која некој однапред знае колку гласови ќе добие. Тешко е да биде јавна анкета да се види кој за кого гласа ? Анеката не е јавна пошто во тие бројки има гласови од членови со нула постови, и кога мојот глас се изедначува со таков глас нема потреба за да се дискутира понатака.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.786
33.902
roka.mk
@Costigan_Jr :
1. Како сум јас крив за гласовите? Ти ја кажав постапката за да додадеш еден глас во база. Ти мислисш дека ние немаме друга работа и тоа ќе го правиме?
- И јас мислв дека си се променил, ама не си. Се она глумење пријателство во пораки беше лажно? Значи ти за мене мислиш дека сум манипулатор и лажго, а во пораки ме каниш да дојдам да пиеме кафе, дека сме другарчиња и слично...

До сите:
Анкетата не беше направена да се гледа јавно кој за кого гласал, од слична причина да нема „одмазда“, зошто не си гласла за мене и слично... таков народ сме...
И сите гласови не се подеднакво битни се сложувам, но затоа ништо не е вечно! ако не ги бива ќе ги смениме, тоа е лесно.

Јасно е дека не може на сите да им се удоволи, затоа се зема во обзир гласот на мнозинствот...така е во секое комјунити, па исто и тука.

3 ноември 2012
868
1.896
Area 51
Трајче Дрварчето's setup  
Processor & Cooler
Intel 8088, 4.77MHz
Storage
dual 160KB 5.25-inch disk drives and 10 MB HDD
RAM
16K on-board RAM
Video card
Monochrome Display Adapter
Audio
1-channel PWM
Monitor
IBM 3270
OS
PC-DOS v1.0
Нека стои овде, да ме имаат во предвид утре-другиден кога ќе се отворат работни места во државно:

21mgR5y.jpg

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.493
Скопје
@Costigan_Jr :
1. Како сум јас крив за гласовите? Ти ја кажав постапката за да додадеш еден глас во база. Ти мислисш дека ние немаме друга работа и тоа ќе го правиме?
- И јас мислв дека си се променил, ама не си. Се она глумење пријателство во пораки беше лажно? Значи ти за мене мислиш дека сум манипулатор и лажго, а во пораки ме каниш да дојдам да пиеме кафе, дека сме другарчиња и слично...

До сите:
Анкетата не беше направена да се гледа јавно кој за кого гласал, од слична причина да нема „одмазда“, зошто не си гласла за мене и слично... таков народ сме...
И сите гласови не се подеднакво битни се сложувам, но затоа ништо не е вечно! ако не ги бива ќе ги смениме, тоа е лесно.

Јасно е дека не може на сите да им се удоволи, затоа се зема во обзир гласот на мнозинствот...така е во секое комјунити, па исто и тука.
Во кој временски период беа поканите за кафе?

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.573
Навреди уште малце ајде немам мака јас, знам дека сега плачеш врз тастатурата додека курето ти се намали на 1 сантим.

M.Pix

48 65 6c 69 6f 73 0a
27 јануари 2014
1.022
3.618
Прага
@Costigan_Jr

Од се срце би ти ја предал титулата модератор да имаше таква опција пред да настапиш со ваков став. Искрено криво ми е што беше еден од тројцата на кои им доделив глас, бидејќи те читам и ми беше член со интегритет и со океј ставови. Ама ете луѓе сме грешиме. Тоа како настапи сега нема да го коментирам, дали си имал обврски, си тестирал некоја шема и дали имаш докази само ти можеш да знаеш. Знаеш колку луѓе познавам од форумов? Тројца, ако може да се нарече познавање (Октар преку инстаграм, Авид 2 пати дали сме се виделе и псај исто 1 видени). А, од моите лични пријатели ниту еден не ми го знае никот ниту дека сум на овој форум. Немам намера да се објаснувам дали сум барал од некого гласови.

На останатите што не сум ви познат и мислите дека сум неактивен, веројатно делумно сте во право. Ако има на форумов статистика кој колку член е онлајн сигурно сум во оние со 2+ часа активност. Тоа што мислиш дека сум неактивен е од причина што не влагам во дискусија за да билдам мислења или да билдам квантитет пред квалитет. Ако можам да помогнам и да дадам совет секогаш коментирам, а на форумот има дечки што имаат преголемо познавање на одредени теми па не се осеќам меродавен да влагам во дискусија кога не можам да придонесам. Јас еве најсериозно не сум свесен дека има дечки што титулата модератор им значи толку многу за да повикаат 4ца пријатели да тестираат некакви си шеми.

А, кога веќе ме осудуваш веројатно сум на листата бидејќи сум ги исполнил сите услови, и немам ни 3 мислења избришани севкупно ниту опомени за разлика од некој што е веќе со втор профил.
Нејсе, ако ја добијам титулата модератор и ако има членови што мислат дека не го заслужувам тоа место и дека лошо би ја извршувал работата, радо би се повлекол. Аплицирав затоа што имам време и желба за модерирање. Ете, не сум јас толку бизи.

architect

poweruser
27 ноември 2008
2.730
4.311
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Logitech G Pro X Superlight 2 (White) / Logitech G502 RGB / Deskpad World of Warcraft Shadowlands
Keyboard
Audio
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64
@Costigan_Jr :

До сите:

Ако некој стане модератор на форумот и сака да се одмаздува за некој што не гласал за него _______________________ ( искористи ја имагинацијата и дополни ја реченицата) Биди малце покреативен ;)

Costigan_Jr

poweruser
5 јули 2013
2.958
4.168
@Costigan_Jr :
За жал ти не си верувал ни во сопствените зборови. Јас бев искрен, и да, те поканив да пиеме кафе во Охрид, со задоволство, бидејќи јас тоа искрено го мислам. Го мислам и сега, чисто да ти докажам колку си во заблуда. :)

До сите:
Апсолутно контрадикторно со тоа што беше дозволено во коментари да се зборува против апликантите и да се изјаснуваат членови кој за кого гласал. Ова ти паѓа во вода.

Со ваков пристап како досега, никогаш нема да изградите комјунити. Само си фантазираш...

Изменето од модератор:

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.493
Скопје
Ако има на форумов статистика кој колку член е онлајн сигурно сум во оние со 2+ часа активност. Тоа што мислиш дека сум неактивен е од причина што не влагам во дискусија за да билдам мислења или да билдам квантитет пред квалитет. Ако можам да помогнам и да дадам совет секогаш коментирам, а на форумот има дечки што имаат преголемо познавање на одредени теми па не се осеќам меродавен да влагам во дискусија кога не можам да придонесам.
@Oktar де пресметај му го тој коефициентот на детево :D

architect

poweruser
27 ноември 2008
2.730
4.311
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64
@Avid надвор од форумов :
f95.jpg

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.493
Скопје
@Avid надвор од форумов :
f95.jpg
Може ли да се престане со ова трол? Јас мислам дека @Daniel86 е крив за оваа тенденција.
И искрено ми е смачено.
Дали вие знаете што всушност е трол?
Трол, според моето долгогодишно интернет искуство по форуми, е личност која постира работи кои најчесто не ги мисли, со цел да предизвика раздор, нервоза, да навреди некој, да започне жустра бесмислена дискусија, да скара две страни, да привлече внимание итн.
Ниту една од овие работи јас не ги правам. Посочи пример кај што јас тролам, жити се.
Секаде дискутирам аргументирано и ги изнесувам своите ставови без влакна на јазикот.
Сме имале лични расправии јас и ти, ич не те свиѓам, не можеш да бидеш објективен и ме гледаш со различни очи.
Тоа што јасно сум кажувал што не ми се допаѓа кај твојот начин на размислување и изразување не е тролање.

Ако сакаш трол, еве ти:
Продолжи понатаму да се тешиш дека е град (со потписи, слики, итн), селото во кое живееш што едвај може да се нарече населба.
Уствари навистина беше село бе, не е ни населба. LoL.

Последна промена:

architect

poweruser
27 ноември 2008
2.730
4.311
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64
Може ли да се престане со ова трол? Јас мислам дека @Daniel86 е крив за оваа тенденција.
И искрено ми е смачено.
Дали вие знаете што всушност е трол?
Трол, според моето долгогодишно интернет искуство по форуми, е личност која постира работи кои најчесто не ги мисли, со цел да предизвика раздор, нервоза, да навреди некој, да започне жустра дискусија, да скара две страни, да привлече внимание итн.
Ниту една од овие работи јас не ги правам. Посочи пример кај што јас тролам, жити се.
Секаде дискутирам аргументирано.
Па што знам со оглед дека ништо паметно не излегло од теба на тема хардвер и софтвер а каде што има тепачка во први редови си .... да дефинитивно си форум трол. Ама добро мора и такви да им по форумите така да ок си е, те прифаќаме како таков.

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.493
Скопје
Па што знам со оглед дека ништо паметно не излегло од теба на тема хардвер и софтвер а каде што има тепачка во први редови си .... да дефинитивно си форум трол. Ама добро мора и такви да им по форумите така да ок си е, те прифаќаме како таков.

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk
Ти кажав, престани да тресеш глупости, немаш доволно читано од мене. И не планирам да ти цитирам мои асални постови пошо ти кажав, во врска со мене ти си слеп и гледаш на еден начин.
Кога сме кај корисноста, „одамна“ немаш купено ново парче хардвер, купи и не заборавај да се пофалиш.
upload_2019-4-16_20-48-3.png
Мене ме има само кај што има тепачки :S:S

Патем, ти си трол, затоа што од нигде никаде излезе со коментаров, неповрзан и непрозван.
Но не си трол туку едноставно ти недостасува од кремата на псај или не делувала.

igor_igor

poweruser
2 септември 2012
2.286
3.985
Скопје
igor_igor's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-14400F + Deepcool AG400 V2 ARGB White
Motherboard
ASrock B760M-HDV/M.2 White
Storage
SSD Kingston NV1 500GB M.2 / HDD Seagate BarraCuda 2TB (ST2000DM008)
PSU
Cooler Master V750 GOLD V2
RAM
2 x 16GB (32GB) Kingston HyperX FURY RGB 6000MHz DDR5
Video card
ASRock Phantom Gaming D RX 6800 16GB OC
Case
White Shark Bullet Gaming GCC-2303 White
Mouse
A4 X5 MAX Bloody Gaming Esports Stone Black
Keyboard
X7 A4tech G800 MU
Monitor
Cooler Master GM238-FFS 144hz IPS / AOC D2357Ph Led 3D
OS
Windows 11 Pro
Ако може да го прашувам администрација во нареден пат да го гласамо фамилијарно сви људи, фалимендирит. ;)

Can4sta

Баниран/a
19 јануари 2008
308
354
@Costigan_Jr :

Сега и ти почна да не ебеш во здрав памет.

Сигурно можеш да претпоставиш дека не си ти едниствен кој користи xenforo на форумов, и дека има и други членови кои знаат да го користат системов.

Дај ми 10минути пристап на форумов каков што ти имаш, имам да ти направам опција да доделуваш гласови со one click, кога и да посакаш ти, а ќе немаш потреба да менуваш рачно во датабаза.

Неможе на Ит форум главно алиби да ти биде дека неможело да се манипулира гласови или тоа било премногу комплицирано кога знаеме и ти и јас дека ако се сака тоа може да се постигне премногу лесно.

architect

poweruser
27 ноември 2008
2.730
4.311
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64
Ти кажав, престани да тресеш глупости, немаш доволно читано од мене. И не планирам да ти цитирам мои асални постови пошо ти кажав, во врска со мене ти си слеп и гледаш на еден начин.
Кога сме кај корисноста, „одамна“ немаш купено ново парче хардвер, купи и не заборавај да се пофалиш.
Погледнете го атачментот 74251
Мене ме има само кај што има тепачки :S:S

Патем, ти си трол, затоа што од нигде никаде излезе со коментаров, неповрзан и непрозван.
Но не си трол туку едноставно ти недостасува од кремата на псај или не делувала.
Ај цитирај си еден корисен пост нормално на тема хардвер и софтвер да видиме како тоа изгледа

Испратено од VTR-L09 преку IT.mk форум апликација

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.493
Скопје
Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи