Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Xiaomi Mijia M365 Electric Scooter

џонидерп

hello world
16 јуни 2019
129
71
28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro

џонидерп

hello world
16 јуни 2019
129
71
Едно прашање до вие што веќе си ги користите подолг период скутерчињата...дали само на пешачки патеки(тротоари) ги возите или ги терате и по главни улици?Пошто на youtube глеам странците ги цепат по улици.
Јас прво нешто што гледам е дали има вело патеки, втора опција споредни улици во иста насока на кај која што терам со убав асфалт и помалку коли а ако нема ни такво нешто ондак или на улица или на тротоар.

McUrban

read-only
22 декември 2015
8
4
Дечки кој е заклучокот? Во план сум да земам m365 или m365 pro од каде во МК е најдобро да се купи?

џонидерп

hello world
16 јуни 2019
129
71
Смее да се влезе со шаоиво во Веро и слични поголеми маркети? И на кој начин, да го буткаш нерасклопен, склопен?

Makedonec^

hello world
21 ноември 2012
169
123
Смее да се влезе со шаоиво во Веро и слични поголеми маркети? И на кој начин, да го буткаш нерасклопен, склопен?
Џони ако не ти се брза, почекај до крај на јули да се собереме повеќе души и да земеме про верзија, сигурно ке дадат 50еу попуст од парче ако сме 5 души. Ем ќе падне некоја дружба и размена на искуства(модови, firmware-и,гуми и сл.,)

џонидерп

hello world
16 јуни 2019
129
71
Џони ако не ти се брза, почекај до крај на јули да се собереме повеќе души и да земеме про верзија, сигурно ке дадат 50еу попуст од парче ако сме 5 души. Ем ќе падне некоја дружба и размена на искуства(модови, firmware-и,гуми и сл.,)
Го земав обичниот пред 8 дена, искрено супер си е за во скопје, јас лично не би дал повеќе од 20к за тротинет, пошто ми дадоа субвенции го купив. Не патам од комплекси дали е про или не, гледам да е исплатливо и паметно така се осеќам убаво.

smole

poweruser
18 април 2007
3.900
4.580

Ако е муабетот за во ХИ стор и јас сум за про.

Makedonec^

hello world
21 ноември 2012
169
123
Ако е муабетот за во ХИ стор и јас сум за про.
Да бе негде кај што ќе дадат фискална и гаранција. Не од диви препродавачи.

Инаку за оние со послаб буџет(250eu) ако сакаат да лапнат користен m365(не про) еве им оглас:
Se prodava trotinet Xiaomi M365

п.с Неам јас ништо со огласувачот можда продава крш, проверете си сами на лице место,го ставив тука само заради цената.

Makedonec^

hello world
21 ноември 2012
169
123
После колку време возење отприлика почнува да крцка, гледам на ибеј ги продаваат различни димензии, 0.6/0.8/1.2 mm, од колку мм да нарачам?

0.6/0.8/1.2mm Silicone Vibration Damper Anti Shock For Xiaomi Mijia M365 Scooter | eBay
Го купи ли веќе? Пошто ако читаш на темава пишав за оние кои се во можност(средства) да го купат про верзијата тој е подобрен во секој поглед.

И напоменав сите што сакаат да земат про да пишат тука на темава да се собереме барем 5 души до крај на јули и да ни дадат попуст.

Засега сме јас и @smole кандидати.

sickjcoe28

hello world
26 декември 2018
120
92
После колку време возење отприлика почнува да крцка, гледам на ибеј ги продаваат различни димензии, 0.6/0.8/1.2 mm, од колку мм да нарачам?

0.6/0.8/1.2mm Silicone Vibration Damper Anti Shock For Xiaomi Mijia M365 Scooter | eBay
Крцкањето е поради штрафовите на handlebar, барем така е кај мене ги престегнувам секој месец дена и не крцка.

џонидерп

hello world
16 јуни 2019
129
71
Крцкањето е поради штрафовите на handlebar, барем така е кај мене ги престегнувам секој месец дена и не крцка.
Не, механизмот за склопување попушта со тек на време (види слика), почнува да вибрира и се става како парче силикон или гума

Атачменти

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    271,8 KB · Прегледи: 74

Makedonec^

hello world
21 ноември 2012
169
123
Не, механизмот за склопување попушта со тек на време (види слика), почнува да вибрира и се става како парче силикон или гума
Во ред ќе купиме 50 такви парчиња:), битно е да знаеме дали си заинтересиран да чекаш да се собереме минимум 5 души за про верзијата или сакаш да си го земеш обичниот.

џонидерп

hello world
16 јуни 2019
129
71
Во ред ќе купиме 50 такви парчиња:), битно е да знаеме дали си заинтересиран да чекаш да се собереме минимум 5 души за про верзијата или сакаш да си го земеш обичниот.
Го купив обичниот пишав претходно.

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
Скоро 600км имам извртено до сега, освен една дупната гума, никаков друг проблем. Ни крцкање, ни клапање, ништо.

Пред 2-3 недели му ставив дашборд од Про моделот (копија од Али) и сум презадоволен.

џонидерп

hello world
16 јуни 2019
129
71
Скоро 600км имам извртено до сега, освен една дупната гума, никаков друг проблем. Ни крцкање, ни клапање, ништо.

Пред 2-3 недели му ставив дашборд од Про моделот (копија од Али) и сум презадоволен.
Линк од али? Лесно се менува, да не треба да се леми?

McUrban

read-only
22 декември 2015
8
4
Се подновив и јас со стандардниот Xiaomi M365 во црна боја од Анхоч. Имам две прашања што ме мачат.

1. Што ќе се случи ако ме фати дожд додека возам, дали скутерот е отпорен на вода?
2. Преку која апликација го поврзувате тротинетот со Андроид телефон? При секое ново поврзување ми јавува DEVICE OFFLINE дури и кога е вклучен и ми бара да правам RESTART DEVICE. Каде гледате колку километри вкупно има минато тротинетот?

Поздрав !

SpiritBond

hello world
21 август 2015
412
901
Aerodrom
Се подновив и јас со стандардниот Xiaomi M365 во црна боја од Анхоч. Имам две прашања што ме мачат.

1. Што ќе се случи ако ме фати дожд додека возам, дали скутерот е отпорен на вода?
2. Преку која апликација го поврзувате тротинетот со Андроид телефон? При секое ново поврзување ми јавува DEVICE OFFLINE дури и кога е вклучен и ми бара да правам RESTART DEVICE. Каде гледате колку километри вкупно има минато тротинетот?

Поздрав !
1.Ако роси ништо страшно, гледај да не те фати.
2.Mi Home

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв