Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Temu

baz

hello world
26 август 2011
104
70
baz's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 7600X
Motherboard
MSI B650M Gaming Plus WiFi
Storage
1TB Kingston NV2
PSU
Chieftec GPX 850W Gold Full Modular
RAM
2 x 16GB DDR5 6000 MHz Kingston Fury RGB
Video card
RX 6800XT 16GB Gigabyte Gaming OC
Case
Xigmatek Endorphin Air V2
Mouse
Logitech G502
Keyboard
Redragon Fizz Pro и Redragon Vishnu Pro
Audio
тие што доаѓаа со ајфонот
Monitor
Dell S2522HG 240Hz IPS
Cable management ствари, ѕвонче за точакот, mount за слушалки, gpu raiser, навлаки за столица, играчки за мачката и капибара за среќа

Нема нешто многу избор ради максималниот лимит до 20 евра продукт али задоволен од брзината на достава, нарачано на 15ти ноември пристигна на 6ти декември.

Атачменти

• IMG_7552.jpeg
    4,9 MB · Прегледи: 105
  • ми се допаѓа
Реакции: thrw

Brendog

hello world
18 септември 2016
78
88
Каде им се наоѓаат просториите на овие ECSC? По бројчево да видам да си подигнам тракатанциве.

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Каде им се наоѓаат просториите на овие ECSC? По бројчево да видам да си подигнам тракатанциве.
јави им се имаат канцеларии сега скоро секаде, порано имаа 2 во скопје сега има во секоја населба

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.720
3.391
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Читам во групана Тему што е на фејсбук и мислам дека ние сме она „му даваш прст ти ја зема цела рака“ народ.
Купил пред 2 дена, прашува до кај му е пратката, или па купил и му ја нема пратката во тракингот. Па уште незадоволни многу се чекало, ЕЛС биле спори.

Во мојот град бев да земам партка од работа. Жената што работи таму буквално и идеше да заплаче, прво затоа што беше сама и сите возачи и беа на терен, и второ што сама тегнеше цели пакети, услужуваше луѓе, примаше пратки...

Пошто не ми се брзаше бев љубопитен да видам како се одвива работата а и општо имам емпатија спрема луѓе, решив малце позитивно да и влијаам барем тој момент за да не направи burnout жената, и велам: „Нека чекаат луѓево не се брзај да не направиш утка некоја“ и жената ми вика: Од кога дојде Тему глава не можеме да кренеме возачите цел ден се надвор, бараме нови никој не аплицира, работат повеќе од што треба. Планираат да отвараат поголем хаб сега, и сето ова во град кој е многу помал од другите градови.

Еве на пример читав во групата Охрид и Прилеп биле катастрофа ЕЛС најверојатно тешко може да се изменаџираат.

Како и да е, трпението нас ни е скратено откако некои на почеток ги добија пратките многу брзо и сега истите идат во оној максимален предвиден рок. Се надевам ЕЛС ќе се средат малце пошто мислам земаа преголем залак.

Bizra

hello world
15 јуни 2024
156
81
Читам во групана Тему што е на фејсбук и мислам дека ние сме она „му даваш прст ти ја зема цела рака“ народ.
Купил пред 2 дена, прашува до кај му е пратката, или па купил и му ја нема пратката во тракингот. Па уште незадоволни многу се чекало, ЕЛС биле спори.

Во мојот град бев да земам партка од работа. Жената што работи таму буквално и идеше да заплаче, прво затоа што беше сама и сите возачи и беа на терен, и второ што сама тегнеше цели пакети, услужуваше луѓе, примаше пратки...

Пошто не ми се брзаше бев љубопитен да видам како се одвива работата а и општо имам емпатија спрема луѓе, решив малце позитивно да и влијаам барем тој момент за да не направи burnout жената, и велам: „Нека чекаат луѓево не се брзај да не направиш утка некоја“ и жената ми вика: Од кога дојде Тему глава не можеме да кренеме возачите цел ден се надвор, бараме нови никој не аплицира, работат повеќе од што треба. Планираат да отвараат поголем хаб сега, и сето ова во град кој е многу помал од другите градови.

Еве на пример читав во групата Охрид и Прилеп биле катастрофа ЕЛС најверојатно тешко може да се изменаџираат.

Како и да е, трпението нас ни е скратено откако некои на почеток ги добија пратките многу брзо и сега истите идат во оној максимален предвиден рок. Се надевам ЕЛС ќе се средат малце пошто мислам земаа преголем залак.
да и јас читав во групата во повеќето градови базите им биле катасторфа и не се јавувале на телефон

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.720
3.391
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
да и јас читав во групата во повеќето градови базите им биле катасторфа и не се јавувале на телефон
Што побрзо да направат хаха, оваа користеше вибер за некоја интерна комуникација со вработените, ама додека бев јас не ѕвонеше никој на телефоните. Изненаден сум од трпеливоста на народот тука, мислам кај нас имаме голем распон на трпение па така да не и се истураме одма на вработените кога гледаме дека се дават од работа, што е за пофалба, покрај сите други недостатоци што ги имаме како народ :)

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.494
565
Ништо не сум нарачал никогаш само гледам. Напочеток минимум нарачка ми беше до 1000 и нешто денари а сега гледам се намалило на 600 денари. Знае некој како вака се случи?

Perdita_Durango

hello world
13 декември 2020
105
73
Менуваат цело време нешто а и од самиот почеток беше за секого различно во поглед на минимален износ на нарачка итн. 3 недели после мојата последна нарачка сега имам лимит на максимум 1200 ден. по чекаут а веќе имав претходно на 2 пати по 2500+ден.

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.416
1.647
Почнаа и ЕЛС иста прича како Пошта.
Им стигнало неколку пратки повеќе и се изгубија.
Еве веќе две недели+ како им стои у магацин и нема никаква дојава.

GreenRoot

user
1 октомври 2011
1.040
1.010
Охрид
mvpring.com
GreenRoot's setup  
Processor & Cooler
i5 4200U
Storage
Samsung Evo 850 240gb
RAM
8GB
Video card
AMD 8670m
Monitor
15,4''
OS
Windows 7 Home Premium
Немаат доволно вработени, а и тие што им се се нервозни и некомпетентни. Не ги хејтам вработените, ги разбирам потполно, им скокна работата х10, работат повеќе од што се платени.

Мислам дека си зедоа преголем залак и со Тему и со Алиекспрес.

Кога се би било под конец, пратките би стигале за 10 работни дека. Сега стигаат за 2-3 недели ако ја пратиш пратката и сам си ја подигнеш.

Пратките ги подигам во дирекција, зошто курирот обично ми звони кога сум на работа, а после не крева на телефон никој.

Во дирекција е хаос од пратки, со вработена заедно ги бараме за да не и правам гужва.

Titanium

hello world
1 март 2024
360
196
Немаат доволно вработени, а и тие што им се се нервозни и некомпетентни. Не ги хејтам вработените, ги разбирам потполно, им скокна работата х10, работат повеќе од што се платени.

Кога се би било под конец, пратките би стигале за 10 работни дека. Сега стигаат за 2-3 недели ако ја пратиш пратката и сам си ја подигнеш.

Пратките ги подигам во дирекција, зошто курирот обично ми звони кога сум на работа, а после не крева на телефон никој.

Во дирекција е хаос од пратки, со вработена заедно ги бараме за да не и правам гужва.
Ние сме криви. Тему, мему, усул да се немало. :cautious:

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.416
1.647

Истово го правам и јас.
Со тоа што кога отидов денес у дирекција (или Хаб, како и да им се вика) - ми рекоа дечко имаме 1000 пратки нема да можам да ја најдам, ќе си чекаш дури курир не ја земе (да и дојде редо).
Викам абе сам ќе си ја барам, таман да ви олеснам и вас работа, да не мора да праќате курир... НЕ, не, не може така.

3 ноември 2012
868
1.896
Area 51
Трајче Дрварчето's setup  
Processor & Cooler
Intel 8088, 4.77MHz
Storage
dual 160KB 5.25-inch disk drives and 10 MB HDD
RAM
16K on-board RAM
Video card
Monochrome Display Adapter
Audio
1-channel PWM
Monitor
IBM 3270
OS
PC-DOS v1.0

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
елс гу пушти нозеде надвор од чергата, добар старт малку повеќе пратки и колапс, пратки по 10+ дена од тему и али си стојат по курири

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.505
31.946
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
елс гу пушти нозеде надвор од чергата, добар старт малку повеќе пратки и колапс, пратки по 10+ дена од тему и али си стојат по курири

Они се преоптеретени само на база на Скопје, да не зборуваме Македонија, сега ги превземаа AliExpress + Temu а немаaт нови вработувања, шанса немаат.

Viko

hello world
28 јуни 2022
313
290
Еве за 2 дена 3 недели.
Нормално е само овие информации околу пакетите да ги имам?

Атачменти

• IMG_0788.png
    IMG_0788.png
    574,6 KB · Прегледи: 65
  • IMG_0789.png
    IMG_0789.png
    378 KB · Прегледи: 63
членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи