Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Совет за лаптоп DELL 3542 I5

MilanS87

hello world
31 август 2010
99
20
Заинтересиран сум да купам лаптоп до 30к, па изборот ми падна помеѓу овие 2, но доколку имате било каков предлог, слободно пишете.

Единствена разлика помеѓу овие 2 модели е графичката. Која е графичка е подобар избро NVIDIA GeForce 820M 2GB DDR3 или Intel HD Graphics 4400 ?

http://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=24&product_id=213100
http://www.neptun.mk/index.php?route=product/product&path=24&product_id=213099

Моментално има промоција со happy картичките па цената на првиот е за 3000ден. помалку. Дали се исплати овој лаптоп за парите ?

Enis-Phantom

hello world
18 ноември 2013
352
537
Небитно
Ако можеш само да кажеш намената која ти е за лаптопот бидејќи тоа е најпресудно за да ти помогнеме за избор. Изборот стриктно од нептун треба да е? Бренд ти игра улога пример само делл или? Бидејќи само делл ти беа наведени :) поздрав.

MilanS87

hello world
31 август 2010
99
20
Па вака, јас сум програмер, и имам PC на кое што работам, но понекогаш кога сум надвор од градот ми е потребен лаптоп за ако треба да средам некаква работа. Но не ми треба којзнае колку јак лаптоп за тоа.

Изборот падна на нептун поради happy картичките, бидејки конкретно овој модел што го избрав е 3000 поефтин од другите продавници, но немора да е од таму. Секое мислење/препорака е добредојдена :)

А dell, мислам дека цена/перформанси/квалитет се некако најдобри. Lenovo, Asus, Acer .. некако не ми се по кејф. За hp и тошиба многу поплаќи имам слушано во последно време ..

Trixx

hello world
16 јануари 2011
118
128
Intel 4400 е интегрирана графичка, т.е. тој лаптоп се води како „без графичка“ и од старт треба да биде 3-4000 поефтин од вториот. Ова ти е класичен пример зошто не се купува лаптоп од Нептун, баш заради вакви подвали и измами, т.е. напумпај цена па дај попуст со некаква си демек картичка за попуст. Како и да е, за 1000 ден. разлика не се исплати без графичка ( тој со Intel HD ), така да оди на тој со графичка, кој пак го имаш најверојатно поефтин во Анхоч, Сет, АМЦ или некоја друга фирма.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.226
18.920
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech MX Master 4
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6
Monitor
Dell U2725QE
OS
Windows 11 + MacOS
А зашто ти треба графичка? Интел 4400 ти е повеќе од доволно за програмирање и гледање гилмови и сурфање и скајпање и...и...и... Братучетка ми го зеде тој без графичка и лаптопот е... онака... не ми се свиѓа баш квалитетот на изработката ама па и таа ценовна категорија е. Батерија држи солидно, така да за втор компјутер и лајт употреба е ОК избор.

Enis-Phantom

hello world
18 ноември 2013
352
537
Небитно
Е таа информација требаше за програмер графичка мн мн и не ти треба затоа можеш и со онбоардот а ако не е битно од каде јас би свртел еден голем круг и го заобиколувам нептун и си одам поштено анхоч да речеме си пазарам и хепи сум после тоа пошто нептун со цени се уби боже услуга-дамбетер

STEFF

user
4 јули 2013
1.387
2.162
Скопје
It продавнициве ти се подобар избор, од нептун не би земал, цена едно, овластени сервиси од еден на друг те префрлаат, башка ете можеш и поефтин да го земеш и без оделна графичка. Со среќа :)

danielde1

hello world
18 август 2011
61
65
— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда