Ова се вика рекет преку бирократија. Одеднаш се губи смислата за дигитализација. Демек имаме „избор“ со поефтина и поскапа опција, ама мора да ја земеш поскапата кој всушност е попроблематична за користење. Си наебал двојно.Не може да користиш сертификат од фајл. Од пред неколку години кога се воведе системот мора да се користат токени издадени од КИБС или Телеком.
Ова се вика рекет преку бирократија. Одеднаш се губи смислата за дигитализација. Демек имаме „избор“ со поефтина и поскапа опција, ама мора да ја земеш поскапата кој всушност е попроблематична за користење. Си наебал двојно.
Нели целта на дигитализиран процес да се забрзаат работите, ама и ако и таму опниш бирократија, поарно врати се по старото.
Токен е ем поскап, ем „работи“ само на застарени оперативни системи. Всушност и на нив дури прави проблеми.
А со датотека ќе имаш помалку проблеми и тоа ќе работи и на срањето Виндоус и на Линукс и на Мек и на Андроид.
Ti teknue lu na mojot prv odgovor?Мене не ми успеало пробав се. Најодв едно упатсто за инсталација на токен и за ЛИнукс имаше некои драјвери кои не работеа.
Идино да си правиш виртуелка за тоа.
Темава е стара, но ме интересира чисто информативно, подолго време средувам проблеми со токениве/сертификативе, како компензација да речам.
Дали и по колку наплаќате за средување на проблеми со нив, инсталирање на нов и сл.. Немам претстава отприлика како би било, пример што ако ти одземе 10мин, а што ако 2 часа![]()
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M6 WHITE (Premium Wheel), w/bluetooth, 30K DPI, 1K polling rate,All silent micro switch, M6S-A3
4.030,00 ден
Бесплатна достава
NET ROUTER MESH SYSTEM AX1500 CUDY M1500-1 (1-Pack)
2.500,00 ден
Бесплатна достава
CE SMART DESKTOP AIR CIRCULATION FAN XIAOMI, White, BPLDS10DM
6.120,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON K3 MAX QMK/VIA LP RGB HS 75% Gateron Brown switch Multi-Device (Wired+Bluetooth), Black, K3M-H3
6.600,00 ден
Бесплатна достава
CABLES NET PATCH FTP CAT5e 20m Gray Secomp, 21.99.0120-20
516,00 ден
Бесплатна достава
CABLES AUDIO FIFINE L9 2x XLR M/F 3,0M, L9
810,00 ден