powercfg -lastwake
powercfg -waketimers Ја сакам да видам како изгледа тоа „не сака шатдаун, се рестатира автоматски“.За жал не се реши проблемот
Стискаш Shutdown а се однесува како RestartЈа сакам да видам како изгледа тоа „не сака шатдаун, се рестатира автоматски“.
Снимај го со телефонот, како стискаш шатдаун и да видам како се рестатира автоматски.
Дали проба преку cmd? Оди start па напиши cmd и у конзолата
shutdown /s
Дополнително, гледај да немаш ништо поврзано на лаптопот и пробај ресет на БИОС.
Можно е да загубам нешто податоци ако ресетирам БИОС или е safe?Ја сакам да видам како изгледа тоа „не сака шатдаун, се рестатира автоматски“.
Снимај го со телефонот, како стискаш шатдаун и да видам како се рестатира автоматски.
Дали проба преку cmd? Оди start па напиши cmd и у конзолата
shutdown /s
Дополнително, гледај да немаш ништо поврзано на лаптопот и пробај ресет на БИОС.
Нема да изгубиш податоци ако го ресетираш БИОС-отМожно е да загубам нешто податоци ако ресетирам БИОС или е safe?
неМожно е да загубам нешто податоци ако ресетирам БИОС или е safe?
Reset BIOS и реинстал. Ако не бива, онда е хардвер нешо матична ова она.Кликам shut down, се гаси нормално и по 2-3 секунди се пушта лаптопот сам како јас да сум притиснал на копчето за пуштање.
Пробав со shutdown/s и слични команди не успеа.
Оди кај мојот пост погоре и стисни „означи како најдобар одговор“ или нешо така.Јас немам менувано ништо во биос. Евентуално ако се има нешто променето со некој апдејт.
Бесплатна достава
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRED EXTRALINK TF500, Black,
660,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON V6 ULTRA 8K Full Size QMK/VIA, HS, RGB, Silk POM BANANA Switch, Black, 2.4Ghz/BT/Wired, w/knob, V6U-D4
8.100,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CPU ARCTIC Freezer 36-S (SINGLE FAN) A-RGB WHITE Intel LGA1700, LGA1851/AMD AM5, AM4, ACFRE00199A
2.080,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 27" XIAOMI A27i (2026), 1920x1080, IPS, 300nits, 144Hz, HDMI, DP, VESA compatible, P27FDA-RAGL
6.130,00 ден
Бесплатна достава
CASE LIAN LI E-ATX/EEB LANCOOL 217 INFINITY RGB Mid-Tower w/ Tempered glass, 2x170mm, 1x140mm ARGB, w/850W Seasonic Gold Fully Modular, Black, LANCOOL 217 INF + 850w
15.340,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 45X20X30CM - KM03 2XCOSMETIC BAG, GREY
1.970,00 ден