Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Проблем со игри поголеми од 2GB

scitsalp

read-only
12 март 2011
3
0
Во мај 2010 на компјутеров ја инсталирав WoW и се беше добро. Во јули не бев дома и кога се вратив во април,играта се блокираше и го блокираше целиот компјутер.Најпрвин мислев дека е до играта но потоа инсталирав 2 игри под 2 GB и една над 2 GB. Игрите под 2 ГБ се играа нормално а кај таа од над 2 ГБ се случуваше истото како кај WoW.Тогаш сватив дека проблемот е до компјутерот.Се болокира при игри поголеми од 2 ГБ. Ја избришав па ја инсталирав повторно WoW уште 2-3 пати но се случуваше истото. Ако некој знае што е проблемот или имал ваков проблем нека одговори. Инаку компјутерот не е многу стар нема ни година.

daci92

poweruser
4 февруари 2009
2.120
162
Скопје
Moze da e do Ram memorija ,moze da e do graficka ,moze da e do hard disk ili pak napojuvanje .Obicno sto pogolema e igrata tolku po zahtevna e vo pogled na performansi a vo isto vreme proporcionalno i vo potrosuvacka.Tuka igraat uloga Ram memorijata i Napojuvanjeto.Drugata opcija e deka Hard Diskot moze da ima bad sectori i koga instaliras pogolemi igri fakjas poveke takvi sektori ,no ovaa opcija ne e tolku verojatna zatoa sto goleminata ne igra mnogu uloga ,ulogata e na koj del se naogjaat tie sektori koi ne se ispravni ,a spored nacinot na zapisuvanje na hard diskot mozeme da kazeme deka ne e mozno da se izvdojat site igri pod 2gb od tie losi sektori.
I poslednoto losa graficka ,no i na ova ne bi idel bidejki tuka ne bi rabotelo na niedna igra.
Moze da probas so reinstalacija na Operativniot sistem za da se otsranat softverskite greski ili problemi.Pa ako povtorno pravi taka da premines na otstranuvanje na hardwareskite.

Shutter

hello world
29 декември 2010
350
121
Скопје
Можеш и да пробаш со некое демо, од некоја подобра игра, еве на пр. симни демо од Dragon Age 2, Just Cause 2 или некоја др, види дали истото ќе ти го прави, да знаеш дали можеш да играш понови игри...или проблемот е до големината на игрите само.

boro1

user
13 август 2009
1.825
1.654
графичка?

EDIT: веке пишале.. може да се избрише постот.

Steff_Maja

poweruser
30 мај 2010
4.174
1.710
sephirot imam drugari i so poslabi graficki od mojava pa mozat da igraat igri nad 2 gb bez problem

Ти воопшто немаш графичка или не си ја напишал. Ја користиш само онаа интегрираната од матичната што не е доволна за игри какви што сакаш.

Прочитај убаво што ти пиша Steff_Maja. Истото ти го напишав и јас: "Немаш графичка за играње игри".

Инаку твоите другари немаат послаби графички од тебе, бидејќи таа графичка што ја користиш во моментот е убедливо најслабата на пазарот.

stefan_tm

read-only
26 јануари 2009
31
2
А што се случува со игрите како проблемот што се појавува кај мене? Имено кога ги стартувам игрите ми се појавува пораката send error ......don't send error ...
Да појаснам користам XP service pack 3 и исто така да кажам дека игрите претходно си работеа. Проблемот почна да се јавува со новата инсталација.... HELP

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно