Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Помош: HTML во PHP

zocX

read-only
17 јануари 2011
12
0
zocx.net
Ми треба помош околу креирањето на тема за CMS, ја имам направено во HTML, но незнам како да направам во PHP..

zocX

read-only
17 јануари 2011
12
0
zocx.net
Прашањето е едноставно, сакам да направам од HTML во PHP, ако има некој досега направено нека пиши. Јас барав туторијали, но сакам тема по мој вкус, неќам обична...

dimitars

user
8 мај 2007
1.691
343
Кажи за која CMS скрипта? Сакаш рачно да си изработиш? Сакаш за Joomla, Drupal, Wordpress? Кажи што точно сакаш да постигнеш.

zocX

read-only
17 јануари 2011
12
0
zocx.net
Тема за WordPress или Drupal како било само да знае некој.. Имам направено header.html, footer.html.... и цела html, но незнам како во php.

DekoRoker

lurker
12 септември 2009
625
53
Скопје
dejan.at.mk
Значи, сакаш да креираш CMS а веќе го имаш HTML-от, не знаеш PHP. Имаш готови CMSи (WordPress, Joomla, Drupal), ама не знаеш како да креираш темплејт.. Епа брате, слабо тука да најдеш некој да ти донира такво нешто, за тие работи се плаќа добра пара... Ти дадоа линк како да си направиш темплејт за WordPress CMS, а еве ти од мене туторијали како да научиш PHP... Изгледај ги овие 11 часа видео туторијали, крајниот резултат ќе е креирање на едноставен CMS... Повеќе помош на друго место.. за гага слабо.. Извини што грубо звучам, ама тоа е суровата вистина..

kuzman0v

lurker
14 декември 2008
598
77
Скопје
Незнам да програмирам php, ако знај некој нека пиши..

За веќе готов дизајн нема потреба од некое си којзнае какво познавање од php за да го направиш за WordPress. Имаш доста голема документација на развој на теми за WordPress: http://codex.wordpress.org/Theme_Development
Се што ти треба ќе најдеш на codex.wordpress.org

zocX

read-only
17 јануари 2011
12
0
zocx.net
Мене ми беше ако знај некој, ако треба и ќе платам, мака ми е да научам php.. Инаку најдов туторијали...

DekoRoker

lurker
12 септември 2009
625
53
Скопје
dejan.at.mk
Мене ми беше ако знај некој, ако треба и ќе платам, мака ми е да научам php.. Инаку најдов туторијали...

dimitars во вториот пост те праша колку си спремен да платиш ти му кажа дека не си спремен да плаќаш.. Ако си се премислил, пиши колку даваш сигурно има некој што ќе ти го направи тоа за одредена сума..

DekoRoker

lurker
12 септември 2009
625
53
Скопје
dejan.at.mk
Цените се движат од 200 евра па нагоре.. Некои тука ќе кажат дека малку се 200 евра, ама има луѓе кои ќе го направат тоа за тие пари... се зависи кои се твоите барања, за што ти треба, како сакаш да функционира...

dimitars

user
8 мај 2007
1.691
343
Ако е за wordpress јас кје го направам. Пиши пп понуда па ќе се договориме.

B^nDIT

user
6 февруари 2010
1.124
315
Цените се движат од 200 евра па нагоре.. Некои тука ќе кажат дека малку се 200 евра, ама има луѓе кои ќе го направат тоа за тие пари... се зависи кои се твоите барања, за што ти треба, како сакаш да функционира...
Хахах , 200евра за претварање од HTML у Wp :) Грешка си...

Јас работам со дизајн и програмирање и можам да ти кажам дека тоа би ми одзело максимум 30 минути работа за Wordpress :) Цената е максимум 40 евра...

А за нов дизајн + било каков CMS над 100 евра , 200... За custom CMS додатно уште 50-100 еура :)

E сега не оди така едноставно плаќањето како што читате на фриленсерските сајтови... Дал по час ќе наплаќате , дал по проект , па дали ќе ви бараат бонуси :)

zocX

read-only
17 јануари 2011
12
0
zocx.net
Вие будали сте или да? 200 евра html во php.
Потполно се согласвам со B^nDIT, максимум е 40 евра, и 30 мин работа.

DekoRoker

lurker
12 септември 2009
625
53
Скопје
dejan.at.mk
Хахах , 200евра за претварање од HTML у Wp :) Грешка си...

Јас работам со дизајн и програмирање и можам да ти кажам дека тоа би ми одзело максимум 30 минути работа за Wordpress :) Цената е максимум 40 евра...

А за нов дизајн + било каков CMS над 100 евра , 200... За custom CMS додатно уште 50-100 еура :)

E сега не оди така едноставно плаќањето како што читате на фриленсерските сајтови... Дал по час ќе наплаќате , дал по проект , па дали ќе ви бараат бонуси :)

Не кажав за претворање од HTML во WP 200 евра.. комплетен сајт со CMS е над 200 евра... не знам тука колку сте евтини, ама јас си ќарив 500евра од фирма за електроника од Блекбурн, Англија, ми дадоа темплејт и им направив CMS за тој сајт, а исто така ќарив уште 500 евра пред 2 години само за обичен хтмл сајт без CMS за бордел во Полска.. Тие места не ги најдов од сајтови за фриленсери туку од пријатели.. тука работите многу ефтино, овие цени јас што им ги нудев се многу ефтини за нив, таму им наплаќаат над 700 евра за тие проекти..

kuzman0v

lurker
14 декември 2008
598
77
Скопје
Дај да видам досега ако имаш нешто направено да знам дали знаеш сигурно..

Јас можам да ти го искодирам во WP за 30€, изработки и што ти треба по ПП или додај ме на мсн, имаш адреса на профилот.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно