Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Payoneer картичка

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.027
1.842
Скопје
Озбилно? Сакаш да кажеш дека немаш currency conversion fee или cross-border fee кога плаќаш во нашата држава??

Халк, СБ, НЛБ прашуваат однапред дали се согласуваш, КБ го има вметнато при конверзија (слична конверзија на крај кога ќе споредам со другите), на останатите не сум вадел.
+ ~3.5 (EUR/USD) фиксно за секоја трансакција <-- ова не постои, конверзија на валута нормално дека има, ама оваа фиксна провизија што ја пиша ти важи за трансакции на АТМ само најозбилно?!?

Последна промена:

Ljesh Njeri

hello world
12 јуни 2017
127
158
Има, ама нема фиксна провизија како кога вадиш од банкомат. Еве сега проверив, вика 3.5% максимум. Или еве кај мене од последно пазарење со картицата во Стокомак:

Погледнете го атачментот 157636
колку беше сметката во МКД? Чисто да се пресмета конверзија и трошоци.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home

sickjcoe28

hello world
26 декември 2018
120
92
Еве од Алфа Банк во Грција од денес.
Две трансакции пошто не ми даваше цела сума наеднаш. 1000еур + 1200еур.

1768571018514.png
Споредено со нашите банки е огромна разликата. Патот не го сметам пошто сум блиску до Килкис (150км фаќа во два правци, 10 евра едвај). Е сега како што гледам со измените од 24ти Февруари и за Грција ке бидат истите Fee како и кај нас..

1768571319512.png

Комерцијална кај нас пред месец дена..

1768571388577.png

zemakius

hello world
17 октомври 2020
281
286
Дали некој има стапено со човек (не компјутерски генерирана порака) од Payoneer? Имам заклучен акаунт после 6 месеци ништо живо не може да ги пробие.

15 септември 2012
1.161
1.300
Споредено со нашите банки е огромна разликата. Патот не го сметам пошто сум блиску до Килкис (150км фаќа во два правци, 10 евра едвај). Е сега како што гледам со измените од 24ти Февруари и за Грција ке бидат истите Fee како и кај нас..
КУКУШ бате, Кукуш, Гоце Делчев е роден во село во близина на Кукуш.

NENO19

hello world
30 јануари 2011
162
131
Дали некој има стапено со човек (не компјутерски генерирана порака) од Payoneer? Имам заклучен акаунт после 6 месеци ништо живо не може да ги пробие.
Live Chat

Тука се прави/правеше live chat. Има/имаше работно време. Сподели инфо, зошто ти го заклучиле ?

zemakius

hello world
17 октомври 2020
281
286
Live Chat

Тука се прави/правеше live chat. Има/имаше работно време. Сподели инфо, зошто ти го заклучиле ?
Еј здраво, искрено не сум многу запознаен со ситуацијава.
Станува збор за корисничка грешка, човек направил втор акаунт со истите податоци на нова имејл адреса.

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
Video card
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Home
Само на Live Chat, јас лично на друг начин никогаш не сум можел да ги контактирам.

NENO19

hello world
30 јануари 2011
162
131
Еј здраво, искрено не сум многу запознаен со ситуацијава.
Станува збор за корисничка грешка, човек направил втор акаунт со истите податоци на нова имејл адреса.
И кој е заклучениот, првиот или вториот ? Ако е вториот, нормално дека ќе остане заклучен за век и векови, пишува и во ToS. Некако намерно ми звучи креирањето втор акаунт, не како грешка, да не има деменција човекот ? Во секој случај грешка на корисникот кој направил нешто што е спротивно на нивните ToS.

Propeller

hello world
5 февруари 2015
214
205
Како подобро се исплати сега за примање на средства во долари? Картичка во долари, или картичка во евра, со конверзија во Пејонир на средствата од долари во евра па повлекување на банкомат?

NENO19

hello world
30 јануари 2011
162
131
Како подобро се исплати сега за примање на средства во долари? Картичка во долари, или картичка во евра, со конверзија во Пејонир на средствата од долари во евра па повлекување на банкомат?
За примање во долари, картичка во долари секако, конверзијата чини. Чисто ме интересира, доколку живееш во РСМ, како ја вршиш процедурата после со плаќањето данок на УЈП за остварениот приход кој целосно или делумно си го повлекол од банкомат кој држи евра ?

Vard

read-only
23 мај 2024
27
29
Знае некој за картичка како да ја докажам адресата кај што живеам, им праќам документ од банка со IBAN/SWIFT код, на него го пишува моето име и презиме и адреса кај што живеам ама втор пат ми го одбиваат и во мејл ми стига "ваков документ service/utility bill не прифаќаме", а им праќам документ од банка а не сметка за струја. Е сеа документот што го праќам е од НЛБ а на Payoneer ми е Халк па се мислам да пробам од Халк да земам документ па со тој да пробам. Некаде прочитав и дека може да ми го избришат акаунтот ако ме одбијат повеќе пати, па ако знае некој што да направам за 3тиот пат да биде успешно ако не не ни вадам картичка ќе праќам директно во банка...

Propeller

hello world
5 февруари 2015
214
205
Дали некој пробал да извади пари со Пејонеер виртуелна картица на банкомат преку НФЦ? Дали е тоа воопшто можно?

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.863
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
Video card
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 11 Home

kirev

senior
31 мај 2010
9.059
7.734
Дали некој пробал да извади пари со Пејонеер виртуелна картица на банкомат преку НФЦ? Дали е тоа воопшто можно?
Ако функционира на банкомат како Revolut, Wise, ... тогаш мора да имаш и ПИН. За обични плаќања не треба, ама за банкомат си бараат.

Propeller

hello world
5 февруари 2015
214
205
Ако функционира на банкомат како Revolut, Wise, ... тогаш мора да имаш и ПИН. За обични плаќања не треба, ама за банкомат си бараат.

Има и виртуелната картичка ПИН, но дали истиот важи на банкомат не знам, немам пробано.

Искрено и не знам кои се банкомати кај нас нудат ваква опција. Знам само за НЛБ.

kirev

senior
31 мај 2010
9.059
7.734
Има и виртуелната картичка ПИН, но дали истиот важи на банкомат не знам, немам пробано.

Искрено и не знам кои се банкомати кај нас нудат ваква опција. Знам само за НЛБ.
Има и Халк. Пробај, и ќе ти каже колку ќе ти биде трошокот.

ssaso

read-only
25 ноември 2010
39
5
Не бев логиран 3 години на payoneer и сега гледам нотификација:

You have at least one inactive receiving account – see the list at the bottom of this email. If you want to keep any of them active, just receive a payment via the receiving account before August 30, 2025. After that date, any inactive receiving accounts will be closed and won’t be able to receive payments anymore. You can open new receiving accounts later if needed. This won’t affect your other active receiving accounts – you can continue using them as usual. Any funds already in your Payoneer balance will remain available. Here is the complete list of the inactive accounts we will close on August 30, 2025: [B]xxxxxxxxx8753, xxxxxxxxxx5556 and xxxxxxxxxxxxxxxxxx5417[/B]

E сега гледам пак 3 акаунти активни (USD/EUR/GBP). Има опција request payment и слично. Дали некој го имал истиов случај, па да ми објасни?
Друга работа, околу картицата, стандард - за да нарачам нова, треба да ми прати некој 100$, дали може преку Create a payment да одам? Вика
Код:
Payers in the same country/region as you cannot pay you using payment links at this time.
Исто така вика мора да било B2B, дајте совет или споделете некое искуство како најдобро? Пред 3-4 год знам немаше вакво ограничување, па прво пробав сам да си уплатам од друга сметка и не ми помина, па после 1 другар ми уплати со картица директива и помина. Дали можи некој од странство да ми уплати сега?
И последно прашање, гледам сега 4% fees на ATM и слично, дали ако ги повлечеме на сметка дирекно имаме некои други трошоци или само 10% данокот? Дали тука има некои компликации и останати трошоци или само преку сајтот на ујп креираме уплатница и тоа е тоа? Ако не ви е проблем споделете искуство.

Фала однапред :)

chroot

lurker
12 ноември 2021
768
1.101
Скопје
Не бев логиран 3 години на payoneer и сега гледам нотификација:

You have at least one inactive receiving account – see the list at the bottom of this email. If you want to keep any of them active, just receive a payment via the receiving account before August 30, 2025. After that date, any inactive receiving accounts will be closed and won’t be able to receive payments anymore. You can open new receiving accounts later if needed. This won’t affect your other active receiving accounts – you can continue using them as usual. Any funds already in your Payoneer balance will remain available. Here is the complete list of the inactive accounts we will close on August 30, 2025: [B]xxxxxxxxx8753, xxxxxxxxxx5556 and xxxxxxxxxxxxxxxxxx5417[/B]

E сега гледам пак 3 акаунти активни (USD/EUR/GBP). Има опција request payment и слично. Дали некој го имал истиов случај, па да ми објасни?
Друга работа, околу картицата, стандард - за да нарачам нова, треба да ми прати некој 100$, дали може преку Create a payment да одам? Вика
Код:
Payers in the same country/region as you cannot pay you using payment links at this time.
Исто така вика мора да било B2B, дајте совет или споделете некое искуство како најдобро? Пред 3-4 год знам немаше вакво ограничување, па прво пробав сам да си уплатам од друга сметка и не ми помина, па после 1 другар ми уплати со картица директива и помина. Дали можи некој од странство да ми уплати сега?
И последно прашање, гледам сега 4% fees на ATM и слично, дали ако ги повлечеме на сметка дирекно имаме некои други трошоци или само 10% данокот? Дали тука има некои компликации и останати трошоци или само преку сајтот на ујп креираме уплатница и тоа е тоа? Ако не ви е проблем споделете искуство.

Фала однапред :)
4% провизија за повлекување и 10% данок на личен доход

NENO19

hello world
30 јануари 2011
162
131
4% провизија за повлекување и 10% данок на личен доход
Формално 10, практично малку повеќе бидејќи УЈП пресметува по среден курс, па еве ако се работи за УСД, бива и 11%. Да го потсетиме другаров и дека по најново, доколку не прими барем $6,000 (или еквивалент) во текот на 12-месечен период, ќе плати $29.95 годишен трошок.

Ljesh Njeri

hello world
12 јуни 2017
127
158
УЈП пресметува по среден курс.
Мене се ми се чини како по продажен да рачунаат а не по среден, така што загубата е поголема ама нејсе, нека има пари за жолти комбиња за пошта да не доставува пратки по 100 месеци.

ssaso

read-only
25 ноември 2010
39
5

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно