Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Мтел Македонија

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.691
3.791
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Како ќе оди ова кај нас? Колку што разбрав Арена Спорт ги има откупено правата за т.н. Западен Балкан, а се гаси само српскиот Спортклуб, не хрватскиот и словенечкиот. Имаат ли право да го прикажуваат хрватскиот Спортклуб кај нас? Јас сум на Телекабел и гледам дека хрватската и словенечката верзија се слободно достапни. Гледав и на Телеком нема некои известувања за промени.
Засега ќе тераат вака ама до кога незнам поради правата на емитување...

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
MTel гледам избација апликација. Ја снимив океј е... Ама има нешто чудно. Годишниот пакет од Лајка требаше средина на март да ми заврши но се уште терам на МТел не знам до кога, не знам дали да пријавам. Некој со слично искуство?

DrMTR

senior
27 март 2014
7.923
8.415
Имам активно пакет XtraTalk MIG (пошо активирав на Лајка годишен пред да ме мигрираат) и сега гледам дека ми дава некаков датум до кога е активно нешто? Знае некој што означива тој датум?
Screenshot-20250404-094114.jpg

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
Кај мене ова го пишува и не знам што се дешава. Инаку годишниот од Лајка требаше да ми истечи средина март, само што им се јавив во Мтел ми рекоја до Феб 2026та ти трае. На сметка проверив да не ми наплатиле за уште една година, ништо нема. Не знам дали да си ќутам сеа...

Screenshot_2025-04-04-09-59-05-85_53130f2ec2a8a025a96394f056f132bf.jpg

Последна промена:

DrMTR

senior
27 март 2014
7.923
8.415
Кај мене ова го пишува и не знам што се дешава. Инаку годишниот од Лајка требаше да ми истечи средина март, само што им се јавив во Мтел ми рекоја до Феб 2026та ти трае. На сметка проверив да не ми наплатиле за уште една година, ништо нема. Не знам дали да си ќутам сеа...

Ќути си и тПогледнете го атачментот 148899
Ќути си и терај си! Те частиле!

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.763
6.472
SK
Какви се искуствата со телевизијата... Барам некое поевтино решение за татко ми, поминува ли таа М средната опција за 300 ден. или мора L за 400 ден?

Во главно гледа документарци, и фудбал/кошарка. Гледав на списокот на канали, од Арена каналите на М не го гледам само премиум Арена, што даваат на тој канал што нема на другите Арени? Ги има фудбалите/НБА/европска кошарка?

Имаат проблеми со IPTV опцијата, како функционира? Или подобро е сателитската варијанта? Генерално какви се искуствата?

Mar tiN

lurker
2 јануари 2014
877
633
Mar tiN's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-12400F
Motherboard
ASUS PRIME B660M-A D4
Storage
SAMSUNG 500GB SSD 970 EVO Plus M.2 + Western Digital 4TB
PSU
Cooler Master B500 ver.2
RAM
Kingston HyperX FURY™ 64GB
Video card
ASUS Dual GeForce RTX™ 3050 OC Edition 8GB
Case
Cooler Master K350
OS
Windows 11 Pro x64
Какви се искуствата со телевизијата... Барам некое поевтино решение за татко ми, поминува ли таа М средната опција за 300 ден. или мора L за 400 ден?

Во главно гледа документарци, и фудбал/кошарка. Гледав на списокот на канали, од Арена каналите на М не го гледам само премиум Арена, што даваат на тој канал што нема на другите Арени? Ги има фудбалите/НБА/европска кошарка?

Имаат проблеми со IPTV опцијата, како функционира? Или подобро е сателитската варијанта? Генерално какви се искуствата?
Во М пакетот ги имаш и Arena Premium каналите

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.763
6.472
SK
Во М пакетот ги имаш и Arena Premium каналите
Фала, јас некако сум ги пропуштил... Сега гледам и пак споредувам напоредно во tile приказ, филмските канали се разликата во L пакетот (се ми се чини и арена премиум ја немаше кога гледав пред некој месец). Во L пакетот ги има и HBO, Cineplex, некои други што не ги знам, и куп порњави.

Не дека гледам многу филмови ама изгледа дека тие додатни 100 денари месечно за L пакетот вреди да се плаќаат. На HBO, Cineplex даваат колку толку понови филмчиња така? И документарци ваљда?
Мислењето е автоматски споено:

МТЕЛ се со двегодишен обврзувачки договор, така?

MALINOV.A

lurker
8 септември 2022
571
389

Da na M ti e sosem dovolno samo nema HBO i Pink no ima i drugi filmski a pink neznam koj gleda ssa

Фала, јас некако сум ги пропуштил... Сега гледам и пак споредувам напоредно во tile приказ, филмските канали се разликата во L пакетот (се ми се чини и арена премиум ја немаше кога гледав пред некој месец). Во L пакетот ги има и HBO, Cineplex, некои други што не ги знам, и куп порњави.

Не дека гледам многу филмови ама изгледа дека тие додатни 100 денари месечно за L пакетот вреди да се плаќаат. На HBO, Cineplex даваат колку толку понови филмчиња така? И документарци ваљда?

МТЕЛ се со двегодишен обврзувачки договор, така?
Na 2 godini dogovor da, plus na L tarifa ke dobies vo videoteka HBO OD

godovic

hello world
5 септември 2007
339
392
Скопје
@Lokvan Генерално Move е доста солидно, само пресметај си колку интернет имаш - цица и по 1ТB месечно, зависи нели колку саати, дали ќе гледа и 4К и на колку телевизори.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.763
6.472
SK
@Lokvan Генерално Move е доста солидно, само пресметај си колку интернет имаш - цица и по 1ТB месечно, зависи нели колку саати, дали ќе гледа и 4К и на колку телевизори.
Фала, ме советуваа поназад за протокот кој се зафаќа... Наводно 15~ 20mbps.
Ќе мора да спремам нов openwrt рутер и дa се занимавам малку со местење на SQM/QoS подесување во cake.

дали ќе гледа и 4К и на колку телевизори
4К стримање подржуваат??
Инаку ваљда треба дисциплина да се гасат ресивер боксовите кога се гасат телевизорите, во спротивно сигурно без потреба користат проток.

godovic

hello world
5 септември 2007
339
392
Скопје
Ќе мора да спремам нов openwrt рутер и дa се занимавам малку со местење на SQM/QoS подесување во cake.

4К стримање подржуваат??
Инаку ваљда треба дисциплина да се гасат ресивер боксовите кога се гасат телевизорите, во спротивно сигурно без потреба користат проток.
Има 3-4 канали во понуда со 4К и очигледна разлика во квалитет на слика

Ts011

user
31 март 2020
1.422
1.073

4К стримање подржуваат??
Koga imav test 30dena, L paket misla trgase okolku 20mbps, a kolku soobrajkaj ne znam......nee loso no e zavisno od internetot....

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.691
3.791
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Koga imav test 30dena, L paket misla trgase okolku 20mbps, a kolku soobrajkaj ne znam......nee loso no e zavisno od internetot....
Горе долу толку е..до 20мб. Кај мене околу 10-12 се движеше. Еве слика за 1 недела колку нет е потрошен (грубо 15 саати во ден)

Атачменти

• movetv 24 okt - 01 nov 2024.jpg
    movetv 24 okt - 01 nov 2024.jpg
    88,1 KB · Прегледи: 40

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.763
6.472
SK
Maшала, убаво влече... Што е добро уствари, пошто квалитетен е стримот. Или не се оптимизирани, барем H.264 ваљда употребуваат.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.691
3.791
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Maшала, убаво влече... Што е добро уствари, или не се оптимизирани. Барем H.264 ваљда употребуваат.
Ама не би требало повеќе од 600-700гб месечно да повлече, ај нека биде и 800гб. Тука се некаде со телеком (околу 600гб два тв-ја)

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.691
3.791
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
2 телевизори и во двата случаја? Двата некаде по ~15 часови дневно?
На мтел еден тв, на телеком два тв-ја (едниот активен 12-15 саати а другиот 5-6 саати).
Првиот 350-400гб месечно а другиот околу 150гб. Интернет е ВДСЛ 50мб ако е битно тоа

kirev

senior
31 мај 2010
9.038
7.709
Сакате да имате австриски број на кој што БЕСПЛАТНО ќе ве бараат вашите идни партнери од странство додека сте во ЕУ? НО И ДОДЕКА СТЕ ВО НАШАТА ЧУДЕСНА МАКЕДОНИЈА!?!

Купете за 10 евра една МТЕЛ австриска картичка (нема онлајн нарачка за Македонија, или мора некој на домашна австриска адреса да ја прими картичката или мора некој да влезе во БИПА и да ви купи припејд СИМ). После тоа ќе си го регистирате онлајн со ваши документи и со видео повик.

Тадааааа. Кога ќе ве бараат во Македонија ќе настапи магијата и дојдовните повици се нула евра, нула денари, нула фунти и нула долари. Сфативте, така? За ЕУ се подразбира дека каде и да одите ви важат австриските пакети.

Бонус - Срби се газди па имаат и тек сапорт на српски, апликацијата мислам не може на српски, ама комплет вебот е на српски. А, и СМС извстувањата се на српски ако сакаш :) И магијата важи за МТЕЛ БиХ, МТЕЛ Србија, МТЕЛ Црна Гора, МТЕЛ Швицарска, МТЕЛ Дојчланд!

НАЈБОНУС - после сѐ можеш и да си побараш по имеил да ти издадат eSIM, при што го губиш физичкиот СИМ, ама браааааад добијаш ЕСИМ!

(Дисклејмер - ова нема врска со МТЕЛ Македонија. на Австријците дури и тек сапортот им функционира!)

godovic

hello world
5 септември 2007
339
392
Скопје
По истек на тие 23GB, колку време важи картичката, и кои се после prepaid пакети? Пак 10 евра за 23GB, од кои 10 во ЕУ и 1.000 минути и СМС за користење во Австрија, ЕУ и MTEL зона? Не можам да најдам на сајтот други препејд пакети.

Дали се среди проблемот со ОТП?

Последна промена:

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.768
4.486
Неготино
Јас на претходни лајка бројчиња, успеав да активирам пакетите поранешни од 200 денари.
Е сеа, дали поставките за интернет треба да се оние што беа на лајка или пак новите на мтел?

Прашувам бидејќи бројчињата моментално се во Бугарија, да знам што да им кажам да прават после граница.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.923
8.415
Јас на претходни лајка бројчиња, успеав да активирам пакетите поранешни од 200 денари.
Е сеа, дали поставките за интернет треба да се оние што беа на лајка или пак новите на мтел?

Прашувам бидејќи бројчињата моментално се во Бугарија, да знам што да им кажам да прават после граница.
Мора да бидат новите од Мтел.,ти имаат линк ставено погоре!

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно