Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Мтел Македонија

Brane77

hello world
4 јули 2023
137
62
И кај мене стои Р роаминг и сум префрлен на мтел. Се јавив и барав да ми ја заменат сим картицата. Ми кажаа дека ќе ми испратат бесплатна сим картичка од Мтел.

Ts011

user
31 март 2020
1.422
1.073
Od Prilep centar i periferija so nov 5g tel,(ja gleda mrezata ama ne se konektira na 5g)

Атачменти

• Screenshot_20250331-012347.png
    Screenshot_20250331-012347.png
    86,8 KB · Прегледи: 28
  • Screenshot_20250331-005647.png
    Screenshot_20250331-005647.png
    77,4 KB · Прегледи: 27

bakigvg

hello world
28 јуни 2016
232
131
Една прошетка до Бугарија преку Грција. Успешно конектиран во роаминг на три бројчиња без никаков проблем. Интернет не користам бидејќи пуштам хот спот преку грчки број. Се на се многу по задоволен него ли на Лајка.

Ts011

user
31 март 2020
1.422
1.073
Една прошетка до Бугарија преку Грција. Успешно конектиран во роаминг на три бројчиња без никаков проблем. Интернет не користам бидејќи пуштам хот спот преку грчки број. Се на се многу по задоволен него ли на Лајка.
cekaj me na granica sum .....haa

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
А, од што си задоволен ако само си се конектирал на мрежи и не си користел услуги!?

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.789
5.509
Користено во изминатите 10 дена на релација Србија, Унгарија, Чешка, Словачка, Германија, Австрија. Сѐ работеше од прва, сѐ на автоматски, и без никаков проблем. Значи муабети во роаминг (дојдовни, излезни), смс, интернет во роаминг со пакет, интернет во западен балкан Србија (работи ама изгор скапо).
Искрено голема разлика од Лајка. Ќе видиме понатаму како ќе работат.

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

mak

hello world
15 април 2009
126
62
Скоро бевме за Србија. Два броја на Мтел, исти телефони. Едниот се конектира на роаминг, а другио не сакаше. Телефоните исти, се исто. Не ми е јасно зошто, контактирав тогаш по емајл со тие, но ништо не ми помогнаа.

godovic

hello world
5 септември 2007
339
392
Скопје
Скоро бевме за Србија. Два броја на Мтел, исти телефони. Едниот се конектира на роаминг, а другио не сакаше. Телефоните исти, се исто. Не ми е јасно зошто, контактирав тогаш по емајл со тие, но ништо не ми помогнаа.

Не се буни многу ќе те искараат - еве што добив јас кога напишав дека имам проблем со мтел број во Roaming во Црна Гора.
Gi proveri li APN podesuvanjata, Data Roaming i sl?
Nemozes da kazes deka ne raboti, i dedo mi vika deka ne raboti kableskata od A1 a ustvari hdmi kabelot ne mu e vklucen vo televizorot…

Најјако е што на it.mk прашувам а не на kajgana, femina или carclub :)
Да сме живи и здрави :)

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.789
5.509
Не се буни многу ќе те искараат - еве што добив јас кога напишав дека имам проблем со мтел број во Roaming во Црна Гора.

Најјако е што на it.mk прашувам а не на kajgana, femina или carclub :)
Да сме живи и здрави :)
Твојот проблем беше сосема друг. Ти немаше интернет, пошто немаше прочитано дека пакетот за и интернет што си го купил не ја опфаќа црна гора. Овде дечкото имал генерален проблем со конектирање воопшто, т.е. со регистрација на мрежа.

Ts011

user
31 март 2020
1.422
1.073
Користено во изминатите 10 дена на релација Србија, Унгарија, Чешка, Словачка, Германија, Австрија. Сѐ работеше од прва, сѐ на автоматски, и без никаков проблем. Значи муабети во роаминг (дојдовни, излезни), смс, интернет во роаминг со пакет, интернет во западен балкан Србија (работи ама изгор скапо).
Искрено голема разлика од Лајка. Ќе видиме понатаму како ќе работат.

Fali za pripejd zapaden balkan za 199 bar 1gb, povici se ok, ovoj drugiot eu net 1gb 199, ke se isproba naskoro....

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.789
5.509
Fali za pripejd zapaden balkan za 199 bar 1gb, povici se ok, ovoj drugiot eu net 1gb 199, ke se isproba naskoro....
Се сложувам тотално. Глупо е во Западен балкан, а поготово во земјите кај што имаат оператор од истата групација, да нема ни е*ан МБ интернет.

bakigvg

hello world
28 јуни 2016
232
131
А, од што си задоволен ако само си се конектирал на мрежи и не си користел услуги!?

Па баш заради конекцијата, на претходниот оператор Лајка никако не успевав да се конектирам на 3 броја. Или ако успеев по некоја случајност, тогаш покажуваше дека сум конектиран но не бев достапен кога некој ме бара. Тие нервози со МТЕЛ ги немам барем засега.

mak

hello world
15 април 2009
126
62
Гледам во апликацијата интернетот се додава за следниот месец ако не ти е искористен, не се нулира. Тоа некоја грешка ли е или официјално е така?

Ts011

user
31 март 2020
1.422
1.073
Гледам во апликацијата интернетот се додава за следниот месец ако не ти е искористен, не се нулира. Тоа некоја грешка ли е или официјално е така?
Pa izgleda e ofucijalno, iako nikade nee napisano, ovde 3m, veke se prefrlaat po 5gb sekoj 30 dena, isto i na ostanatite brojcina sto gi imam

Атачменти

• Screenshot_2025-04-01-16-18-31-435_mk.mtel.selfcare-edit.jpg
    Screenshot_2025-04-01-16-18-31-435_mk.mtel.selfcare-edit.jpg
    241,7 KB · Прегледи: 19
  • ми се допаѓа
Реакции: mak

DrMTR

senior
27 март 2014
7.923
8.415
Ме мигрираа и мене на Мтел конечно! Засега делува ОК. Интернетот се префрла од месец на месец она што нема да потрошите. Засега задоволен. Купив годишен пакет на Лајка додека уште бев на нивна мрежа. Фатив последен воз по старите тарифи

NanoCell

hello world
10 октомври 2011
417
518
Меѓу главоболките кои на старт ги имавме со МТЕЛ, за мене лично многу е позитивно префрлувањево на интернетот. Најчесто не ми беше доволен интернетот во месеците кога сум во МК, а релативно долго време поминувам и на пат. Сега ми се акумулираат гигабајтите за периодот кога ми треба, што е доста позитивно.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.923
8.415
Имав зафрканција денеска после миграцијата на телефонот ми дава дека имам мрежа, а кога ме барале им кажувало дека сум недостапен. Имал некој со вакво искуство после миграцијата?

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.768
4.486
Неготино
Имав зафрканција денеска после миграцијата на телефонот ми дава дека имам мрежа, а кога ме барале им кажувало дека сум недостапен. Имал некој со вакво искуство после миграцијата?
Мајка ми со денови. После се среди само од себе.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.691
3.791
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO

Sadwerkl

hello world
15 ноември 2022
59
65
Отсега сите спортски содржини се на Арена Спорт:
Како ќе оди ова кај нас? Колку што разбрав Арена Спорт ги има откупено правата за т.н. Западен Балкан, а се гаси само српскиот Спортклуб, не хрватскиот и словенечкиот. Имаат ли право да го прикажуваат хрватскиот Спортклуб кај нас? Јас сум на Телекабел и гледам дека хрватската и словенечката верзија се слободно достапни. Гледав и на Телеком нема некои известувања за промени.

mkdboy

hello world
16 септември 2010
175
56
Ke gi isklucat i tie nemaat pravo za emituvanje kaj nas samo arena ima pravo sve sto bese na soprt klub ke se gleda na arena

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
859
Проблеми со мрежа ќе имаш постојано. Читај наназад - мрежата на секои 2-3 дена има периоди на испади во текот на денот. Еве, на пример, денеска имаше пак, така што не било што ти конкретно си префрлен сега, туку таква е мрежата, тоа е за сите.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно