Baraban Junior
read-only
- 10 јануари 2022
- 13
- 2
Дали мислите дека е добра идеја да се купи refubrished Т480 у 2024 16 GB RAM SSD 256 GB
Јас мислам дека е феноменална идеа.Дали мислите дека е добра идеја да се купи refubrished Т480 у 2024 16 GB RAM SSD 256 GB
Ако ти го даваат за 100 евра, можби се исплати ризикот. Иначе боље дај ги парите на некое дете тамуДали мислите дека е добра идеја да се купи refubrished Т480 у 2024 16 GB RAM SSD 256 GB
Па нели е ова подобра опција за 200 еур? Плус можам да надоградамЗеми си нов
Што ќе рискираш 100€ за 4год стар премиум лаптоп кој нов вредел 1099€ со i5 8250U, со 300nits display, 2 лесно достапни слота за RAM, М2 и SATA storage опција, 72Wh батерија која нова траела 12 сати, со гигабитен мрежен чипсет..
Кога можеш за 300€ да земеш нова entry Notebook играчка такозванa таблет со тастатура со i3 1115G4 разладуван од најмизерната cooling солуција, со RAM залемен на плоча, со можност за надградба на storage кој подразбира пукање на пластиката по страни, ваѓање тастатура, откачување 5 флет каблиња и 24 штрафови за да пристапиш до долната страна на матична плоча пошто ете баш таму е дискот, 200nits скапан TN панел, најевтината 45Wh 2cell батерија од 2 саати која се полни 3 саати, најевтиниот Realtek WiFi модул и неопотреблива тастатура која се превитукува зачинета со најскапаниот touchpad
Ако ти го продаваат за 200 евра, и ако е во добра состојба, земај го.Па нели е ова подобра опција за 200 еур? Плус можам да надоградам
Како да проверам у каква состојба еАко ти го продаваат за 200 евра, и ако е во добра состојба, земај го.
Па и ја сум за ДДком ама таму со 8GB ram e 250 евра, поскап незнам зошто...Не е лоша зделка со оглед на тоа дека има една година гаранција. ДДКОМ се одлични во поглед на гаранција и можам од мое искутво да ги препорачам.
За оваа другата фирма не знам. Но сепак тоа е дополнителна сигурност. Она кое најверојатно нема да биде добро е батеријата. Така е обично со секој постар лаптоп. Прашај колку држи батерија, колку чини замена. Исто види хардвер во дивајс менаџер на виндовс. Ако се е според декларирано тоа е тоа. За 200 евра мислам дека е ОК.
ако си толку загреан за купување на овој модел, оди до двете места и провери ги компјутерите, разговарај за попуст, батерија, надоградба...Па и ја сум за ДДком ама таму со 8GB ram e 250 евра, поскап незнам зошто...
Ако има некој да дава за 100 евра таков лаптоп пиши ми да му ги купам сите по 130, 100 за тој шо продава, 30 за тебе како посредник за зделката.Ако ти го даваат за 100 евра, можби се исплати ризикот. Иначе боље дај ги парите на некое дете таму
Laptopmakedonija ми остави добар впечаток у комуникација. Е сеа еве тие што нудатЕве ќе ти кажам што да очекуваш.
Главниот проблем со ccc e што лаптопите често се со менувани делови.
Пример често се случува јаки модели да имаат HD екрани. Како тоа навистина незнам. Веројатно се променети.
Пример за мене е ненормално пример еден т460 или т480 да има HD екран.
2. Батерии или се оригинал кои се со минат век. или променети копии и не држат ни блиску како оригиналот.
3. сите лаптопи им се со копија полначи и тоа најевтините по 500-600 ден
( рачунај дека треба да си купиш дополнително полнач + 20-50 евра бидејќи тие нивните не вредат за ништо)
4. Повеќето од Лаптопите имаат доста саати работа, па иако се со ссд веќе се на 70-80%. Ептен ако не ги бива тогаш ставаат други ссд.
5. Знае да се случи бучен кулер или загревање иако не на сите.
Ќе ти го средат не е проблем, ама ќе чекаш.
Од таа причина би ги прескокнал.
Од мое искуство
laptopmakedonija и ddcom имаат подобри лаптопи.
Можеби не се рекламираат толку како ццц, ама сигурно ќе добиеш поквалитетни и помалку работени лаптопи.
Од првите се што сум земал било со оригинал полначи и батерии, без менувани делови.
Од ddcom имам купено неколку пати монитори и некои нови делови и исто така се било како што треба.
За лаптопи сум немал прилика да купам и незнам со какви делови и адаптерот биле.
Цената од 100 евра што ја кажав ја извадив од ракав, пошто и прашањето беше извадено од ракав. Немаше наведено ни од каде, ни каква конфигурација, ни цена, ни состојба, ни гаранција, ни... ништо.Ако има некој да дава за 100 евра таков лаптоп пиши ми да му ги купам сите по 130, 100 за тој шо продава, 30 за тебе како посредник за зделката.
Бесплатна достава
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA BY-V4U, 2xMIC, USB-C Receiver, Black, BY-V4U
8.490,00 ден
Бесплатна достава
CE SMART DESKTOP AIR CIRCULATION FAN XIAOMI, White, BPLDS10DM
6.120,00 ден
Бесплатна достава
HDD 3,5" 6TB TOSHIBA P300 5400RPM 128MB SATAIII HDWD260UZSVA
12.490,00 ден
Бесплатна достава
VGA GIGABYTE RTX 5090 AORUS MASTER 32GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N5090AORUS M-32GD
244.350,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q5 MAX QMK/VIA RGB Al. body, HS Gateron Jupiter Brown, 2.4 GHz & BT, Carbon Black, w/knob, Q5M-M3
15.200,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro PST LN, Low-Noise PWM, 450-2000 RPM, BLACK, ACFAN00343A
740,00 ден