Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Компјутерски мрежи-LAN, MAN, WAN,апликации кои работат на мрежа, поврзување и компоненти

angel485mk

hello world
26 март 2008
267
59
angel485mk's setup  
OS
Windows 7
Имам проектна задача,е сега само не ми е јасно за што би требал да пишувам за "апликации на мрежи, компоненти и поврзување" барав по нет ама неможев да најдам матријали,па за мала помош ако може?

mspasenoski

read-only
22 септември 2010
23
4
ќе побараш материјали за поврзување на компјутери во мрежа, за мрежни апликации VPN и други апликации, компоненти : рутери, свичеви, хаб, мост . Ќе земеш циско книга CCNA и ќе читаш, што не ти е јасно пиши

поздрав

angel485mk

hello world
26 март 2008
267
59
angel485mk's setup  
OS
Windows 7
ќе побараш материјали за поврзување на компјутери во мрежа, за мрежни апликации VPN и други апликации, компоненти : рутери, свичеви, хаб, мост . Ќе земеш циско книга CCNA и ќе читаш, што не ти е јасно пиши

поздрав

Haha CISCO, ми треба за факултет, остек географија.Не мора толку опширно, во кратки црти за кои се тие апликации?

Nakolce

lurker
18 септември 2009
941
86
Haha CISCO, ми треба за факултет, остек географија.Не мора толку опширно, во кратки црти за кои се тие апликации?

Ти праша тој ти одговори.. не сме ние овдека институција за прокти за по факултети или училишта.. нормално доколку сакаш готов проект и си спремен да платиш има луѓе што би го направиле тоа.
На готово нема ништо. Поздрав

angel485mk

hello world
26 март 2008
267
59
angel485mk's setup  
OS
Windows 7
АЈ не ми се многу фрустрирај,јас барам само ако знае некој да ми наброи кои се тие апликации или какви се тие апликации што работат на мрежа,тоа само не ми е јасно,а не да ми пишува семинарски или проекти.

Fearless

lurker
22 јули 2009
793
262
Скопје
Убаво си праша човекот што се нафрливте одма.
1.
Ќе најдеш опис прво за поединечните мрежи (LAN, WAN, MAN). На google обавезно ќе најдеш за сите посебно.Можеш да напишеш и за Client-Server кратко intro
2. За мрежни апликации можеш да спомнеш за следниве:
- Cisco IOS
- VPN
- Network management
- Voip апликации (skype, messenger, итн). Па се што ти работи на мрежа може да се класифицира како мрежна апликација.
- VMWare се кагеторизира како мрежна апликација... мислам дека ти се доволни. Има и други кои лесно ќе ги најдеш по интернет ако ти требаат.
3. За поврзување ќе наброиш како се може да се поврзат компјутерски системи, односно ќе напишеш за топологии на мрежа кои постојат. Во овој дел не мора да мешаш хардвер како свичеви рутери, мрежни карти затоа што тоа ќе го направиш во следната точка.
4. Ќе објасниш што се routers, switches, hubs, gateways, access points, network interface cards, Networking cables, network bridges, modems, ISDN adapters, firewalls and other related hardware. (ИЗДВОИ ГИ НЕКОЛКУ, НЕ МОРА ЗА СИТЕ, МНОГУ СЕ :))

За се подетално има на интернет, само треба малку повеќе време да потрошиш кога ќе бараш и малку пострпливо. Во 1 минута нема да најдеш се што ти треба.

Поздрав

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно