Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Кога би бил твој IT.mk....

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.393
12.056
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro

olikomerc

poweruser
11 декември 2008
4.886
3.819
Ај биди по конструктивен! Образложи што сакаш да кажеш?
Ништо, се шалев само надоврзувајќи се на горните постови ;)
Инаку ми се свиѓа фонтов, првин мислев дека сум зумирал на едно 110-125%, али вака покрупно е све за нијанса и попрегледно.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.439
5.600
Кај мене променетиот фонт многу поубаво изгледа од се останато. Може да се смени и основниот фонт за текстот од пораките?

• ми се допаѓа
Реакции: Avid

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Спомнато е безброј пати, знам, ама стварно немаат смисла ваквиве постови, било со видео или со слика, сеедно.

А и дури сме кај постовите, би нашол content writer-и кои ќе си ја вршат работата како што треба, без печатни грешки, без статија со 2 реда текст, и најбитно од се, без доцнење од 4-5 дена минимум. Конкретново видео долу, и текстот под него, се од вест која е од 23ти Октомври, а објавено е денес. За да станам од сабајле, и да го отворам It.mk, наместо Verge/TechCrunch/Android Central и сличните, треба да знам дека вестите кои ќе ги прочитам се тазе. Вака ми е џабе. Не мора се да се објави во рок од 2-3 часа, ама ете, да не е повеќе од 24 часа подоцна.

Screenshot_1.jpg

Avid

senior
21 јануари 2009
6.467
11.538
Скопје
Последниве неколку дена вестите ми се некако кликбејт.
2-3 пати кликам у неколку дена (а претходно еднаш неделно дали нешто ќе ме привлечеше) и отпосле се разочарувам.
Делува на нешто револуционерно, и кога ќе отвориш разочарувања од многу различни страни.

• ми се допаѓа
Реакции: D

Costigan_Jr

poweruser
5 јули 2013
2.959
4.169
...направил да се читаат прекфисите пред темите и на мобилната верзија. :)

• ми се допаѓа
Реакции: D

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135

„Ако малку закопате зад површината, ќе наидете и на можности за одбирање аудио траки и конфигурирање на истите за најразлични потреби.“

Но, морам да кажам дека статијата е напишана со врвен квалитет - откако ја прочитав, мислам дека помалку знам за програмот отколку претходно.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.467
11.538
Скопје

ekonomist

user
17 јуни 2008
1.247
675

Avid

senior
21 јануари 2009
6.467
11.538
Скопје

D

Администратор
31 март 2007
4.139
4.348
www.aqtos.com

Годишно тераме анкети што сака публиката да чита, ваквите содржини (comic strips, CGI, филмови) се барани и се читани. Го разбирам твојот став дека за тебе ова може не е специфично IT, но сепак овие содржини се читани и барани. Но плс, продолжи со критиките, ги читаме и земаме во предвид.

Пак со една реченица. :D

SiPy, реално нема потреба од премногу текст кога има видео. Што би сакал да прочиташ во текстот еве, што би ти било корисно, текстуален опис на трејлерот?

Трејлерот е високо достигнување во CGI, нешто невидено досега... :D и пошо cgi stands for computer generated image, а computer е дел од ит... значи само нешто да се буните еј

Како што пишав погоре. Може да ве замолам тебе и @TylerMkD да ни ги пишете конкретно темите кои што би сакале да ги читате?

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.814
10.135
Годишно тераме анкети што сака публиката да чита, ваквите содржини (comic strips, CGI, филмови) се барани и се читани. Го разбирам твојот став дека за тебе ова може не е специфично IT, но сепак овие содржини се читани и барани. Но плс, продолжи со критиките, ги читаме и земаме во предвид.

Ми реплицираше со три реченици, успеа сите три поенти да ги утнеш тотално:

1. Нема што да тераш анкети за публиката, имаш веб-страна со аналитики. Секој може да тестира видови на содржини и да мери успешност со валидни параметри, а не анкета на публика.
2. Ова за МЕНЕ не е IT? Освен саркастичната конекција на @Avid , филм не е IT содржина и не очекувам да го видам на IT портал. Доколку порталов се викаше Кајгана, тогаш нема проблем.
3. Критиките не ги земате во предвид, туку само гледате како да реплицирате за да го оправдате вашиот начин на работење пред членовите. Јас не ги пишувам критиките со цел да ви помогнам, бидејќи одамна видов дека не примате конструктивни критики - јас ги пишувам да се посмееме малце со членовите за глупостите што се појавуваат на порталот.

Сега те молам продолжете си со споделување на трејлери од филмови бидејќи вашата годишна анкета покажала дека тоа сака публиката - здравје, идна година ќе видиме и постови за ВМРО и СДСМ бидејќи сигурен сум дека и тие вести ќе се читани.

П.с. Гледам популарни се сега Фчерашни новости - може да споделите од нив песни со embedded YouTube линк, сигурен сум на вашата публика ќе и се допадне тоа.

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно