Паланчански
user
- 18 август 2019
- 1.210
- 1.174
@Паланчански ми заличуваш на стрелчо, одма продавач на клими го напрај дечкото. За мене сега можда ќе речеш Мицу дилер дека сум?
@Паланчански ми заличуваш на стрелчо, одма продавач на клими го напрај дечкото. За мене сега можда ќе речеш Мицу дилер дека сум?
Ама ти ја избришаа оваа објава на жолтион форум
Нејќе Стрелчо конкуренција да му правиш таму.
Сега тој продава Mitsubishi Electric односно лиже таму каде што до вчера плукал.
Каква амеба од човек и тој и другар му Свб.
Најдобро кај нив на нивната тема воопшто да не се коментира.
Тие тоа го сакаат, да се потсоберат неколку постови па да може реклама да стави.
Пошо реклама на реклама малце глупо му доаѓа нели?
Пак и бројат, на 15 постови 16тиот доаѓа на нов пејџ. И мора да се тие први Гри или Мицу
Го испоганија и Мицу како бренд
Мислењето е автоматски споено:
Па може некад да предложиш некоја клима што не се продава кај климите. Вака испаѓа дека си нивни човек.
klimatizer.mk
Vivax la vida!Мене ме нервира што кога ќе праша некој “дали да земам Тошиба или Гри“ редовен одговор од клима фан добива Вивавкс модел.
Никој?Некој од форумаџиите да има Даикин клима да сподели мислење позитивно,негативно?
Пример кој модел го има со кои ознаки, колку години, некои кварови поправки... итн
Никој?![]()
Сега Ron26 со неговата мудрост ќе ви објасни дека секој што купува јапонска клима е:
а) stinky rich
б) глуп уствари
в) за истите пари ќе купиш две кинески
г) Или пак наместо две кинески можеш да ги менуваш на секои 5 години и пак да имаш нова.
Сакаш да кажеш дека во третта економија во светот, народо неможе да си дозволе митсу клима? Срам да ти е.не бе брат, јас велам дека си имаат клиентела они. Сеа и Мерцедес има рецимо што продава S класа. Не викам дека мерцедесот не чини. Викам само не е за повеќето, пошто не можат да си го дозволат.
Малер 3 месеци ќе те тепа сеа.Жолтион форум не го имав отворено од лани, спомнаа реклами за Мицубиши, ми беше неверно па отидам да проверам, стварно така, лајкови на рекламите од претходните најголеми гомнојадци за јапонски клими.
Арно ама видов во поседните постови исти заклучок како мојот овде со виваксите, клима фан = најубав?
![]()
TESLA Classic TC35M211W-1232IA по супер цена од 17.390 ден.
ИНВЕРТЕР СПЛИТ СИСТЕМ, 3.5 kW, Гаранција: 3 годиниklimi.mk
![]()
HAIER TIDE PLUS AS35TAMHRA-C/1U35YEFFRA-C по супер цена од 20.000 ден.
ИНВЕРТЕР СПЛИТ СИСТЕМ, 3.5 kW, Гаранција: 3 годиниklimi.mk
За HAIER пишува "можност за Wi-Fi управување". Има вградено вифи модул или се купува додатно? И ако да, која е разликата помеѓу фабрички вграден и афтермаркет модул? И која е цената ако се вградува отпосле?
Благодарам.
Не може aftermarket ако мислиш да најдеш било какво usb wifi стикче и да го боцнеш.Одлична акција за престојните летните жешки денови
За HAIER пишува "можност за Wi-Fi управување". Има вградено вифи модул или се купува додатно? И ако да, која е разликата помеѓу фабрички вграден и афтермаркет модул? И која е цената ако се вградува отпосле?
Благодарам.
Тоа и сеа им праам одвреме навреме ама ме научија веќе и не е интересно.Ако ставаш вифи, не им кажувај дома. Терај си мајтапот малку.
(траст ми бро)![]()
Ѓена ми ја мести/местеше на 27 во зимо пошто „изѕемнавме“ јас преку апликација ја враќам на 25Тоа и сеа им праам одвреме навреме ама ме научија веќе и не е интересно.![]()
Скапи се точно. Последната Перфера од серија Непура беше најскапа клима што сум ја купил. Сакав да го имам најдоброто и ја купив, не значи дека сум богаташ. И бидејќи е скапа направив доста истражувања пред куповина да видам што добивам за парите.Некако многу се скапи за наш стандард. А не верувам дека таа разлика во цена се исплати у период од 10 години рецимо. Освен ако си богат и парите не ти се битни.
Бравос, навистина си навлегол во „длабокото“, и убоо шо споделе, да си научиме и ние нешто.Скапи се точно. Последната Перфера од серија Непура беше најскапа клима што сум ја купил. Сакав да го имам најдоброто и ја купив, не значи дека сум богаташ. И бидејќи е скапа направив доста истражувања пред куповина да видам што добивам за парите.
Има доста технологија.
Внатрешна FTXTM30A има фул опрема. Прочистувач на воздух Flash Streamer, сите можни филтри за воздух, WiFi, сензор за пратење на движење...
Има две крилца кај отворот за издув кои овозможуваат да го исфрли воздухот подалеку без да има потреба да зголеми брзина на фан.
Daikin Eye ламбичката што мења боја во зависност од тоа дали е на греење, ладење, одвлажнување... Може да се димира или целосно исклучи ако е во спална и смета при спиење.
Го има новиот електро мотор без лагери. Турбината има магнет кој лебди врз моторот. Принцип Маглев, магнетна левитација, истиот принцип што се користи кај брзите возови кои лебдат над шините.
Тука малку повеќе за тоа:
Погледнете го атачментот 161899
Погледнете го атачментот 161897
Погледнете го атачментот 161898
Надворешна RXTM30A
Тежина 42кг
Фреон 0.97кг
Изненувач двореден. Цевките на изменувачот на надворешна и внатрешна се со внатрешни жлебови кои прават турбуленција на фреонот додека поминува низ нив. На тој начин размената на топлина е побрза и енергетски поефикасна.
Твин swing компресор. Додека другите брендови користат rotary Даикин има своја патентирана технологија на компресори.
Работи во опсег од 10Hz-130Hz или обртаи во секунда, 1Hz = 1RPS.
Поставен е на амортизери комбинација гума и метални спирали за да нема вибрација. Гумата кога е ладно се укрутува и не ги апсорбира добро вибрациите.
Нешто повеќе за тоа:
Погледнете го атачментот 161900Погледнете го атачментот 161901
Вентилатор V-cut. Едно парче во форма на латиница буква V е отсечено од секоја перка. Резултат подобар проток на воздух а идејата е добиена од формата на лебедовите крилја.
Погледнете го атачментот 161902Погледнете го атачментот 161903
Греач на тацна кој работи само при дефрост
Погледнете го атачментот 161904
Погледнете го атачментот 161905
DHH25A
Drain Hose Heater - греач на одвод црево со должина од 2.5метри.
Има моќност од 15W на метар или вкупно 37.5W
Контролиран е од истата логика како греачот на тацна.
Ете како изгледа и како се приклучува.
Погледнете го атачментот 161906
Погледнете го атачментот 161907
Како што реков има доста технологија па затоа е скапа.
Има и доста висока енергетска ефикасност SCOP 5.35
Погледнете го атачментот 161908
Кога има потреба може да повлече над 2000W од штекер и да даде висок капацитет на греење. Тоа се гледа од таблицата.
Погледнете го атачментот 161909
Комплет цена со монтажа јас платив 153,500 денари
Во цената е и тој греач DHH25A кој дополнително се порачува, ако сакаш, и кошта 11,000 денари.
Епа секој ќеф се плаќа![]()
Зошто бе бан, таман работа. Баш убоо аргументирано ти е сето.п.с. после оваа објава бев експресно баниран на жолтиот форум. Дали и тука би добил бан?
Да се прашувам јас, би те банирал на 100 години. Со кое право ми го потценуваш мојот краун кој работи потивко од трактор?п.с. после оваа објава бев експресно баниран на жолтиот форум. Дали и тука би добил бан?
Краун, нели е тоа моделот чија внатрешна е изработена од метал наместо пластика?Да се прашувам јас, би те банирал на 100 години. Со кое право ми го потценуваш мојот краун кој работи потивко од трактор?
HDD 3,5" 8TB WD RED PRO NAS 7200RPM 256MB 24x7 SATAIII WD8005FFBX
20.200,00 ден
SSD M.2 2TB TEAM GROUP MP33 NVMe, TM8FP6002T0C101
16.360,00 ден
EARPHONES WIRELESS XIAOMI Redmi Buds 8 LITE BLUETOOTH w/microphone, BLACK, BHR08OMGL
1.680,00 ден
CE SMART SENSOR HOME TEMPERATURE AND HUMIDITY MONITOR 3 MINI XIAOMI, White
640,00 ден
PHONE CHARGER XIAOMI HYPERCHARGE COMBO (USB-A) 90W (data cable Type-C 100cm included), BHR07ZBEU
1.480,00 ден
STEAM IRON EXTRALINK GARMENT 280ML
2.170,00 ден