DelphiUser
user
Од каде може да се купат?
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
Пробај железарија. Или автоделови од Рено 4 држач за ауспух ако најдеш
Од каде може да се купат?
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
Dali moze iskustvo za gree feri 5,5 inverterКодус колку што знам нудат вакви. Порано ги имаше во Вурт, и јас од таму имав земано за сите клими, меѓутоа сменето е таму се и веќе немаат и не нудат малопродажба на ништо.
Geee ferii Sega glesam IMA isti prrfomansi kako gree lceh 18Тие се многу слични. Искуство за ломо може да имаш ама за виола и фери неможе зошто се нови модели.
Уствари треба да се слични, со тоа што новиов има малце поголем компресор, малце поголема единица, еднореден изменувач а не двореден, појак надворешен вентилатор за да компензира и некои такви ствари. Мислам дека просечен човек нема да забележи некоја разлика кај моделиве.
Dali hanselot vo odnos na amberot kako sto citam pravi pomalce defrosti ovaaa amberov ubiva od defrosti vodenot znae IPO 10pati I vise .sakam date prasam stone poubavo amber ili Hansel 3,5Не се. Ханолот е најдбора избор од Грее. Секогаш и бил. Башка што сега е на промоција со коректната цена.
Само мора многу да се внимава со монтажата да е совршена и да се следи потрошувачката првите месец дена за да се осигураш дека е добро монтирана. Потоа ако е се во ред и си држи просек под 500-600w си свиркаш и уживаш.
I koja pusta poubava toplina fala pozzzDali hanselot vo odnos na amberot kako sto citam pravi pomalce defrosti ovaaa amberov ubiva od defrosti vodenot znae IPO 10pati I vise .sakam date prasam stone poubavo amber ili Hansel 3,5
Zdravo lokvan iskustva od amber I Hansel 3,5 se mislam koja e po tvoe podobrcitamtaБраво, убаво напишано. Пренесувај искуства зимава, интересно е да се види како ќе се држи климава на пониски температури.
Iskustvo za amber I Hansel citam amber rasura na mn kratki relacii defros
Мислам дека не ти е паметно да ставиш клима во трпезаријата како што ти предложија. Прво ќе ве дува директно во вас додека седите на маса(посебно непријатно силно ќе ве дува ако идеш со 5.5кв клима). Второ, ќе ти биде најтопло во трпезарија е на во дневната соба каде верувам поминуваш најголем дел од времето кога си дома (а не спиеш). Ако можеш да ја поставиш на ѕидот што го делиш со комшијата, тоа би било најефикасна опција. Но во било кој случај гледај да климата на дува директно таму каде најчесто седат луѓе (каучи, гарнитура за седење, итн).
Друго за изборот од клими, со што си греел досега и дали ~3.5 киловати ќе ти бидат доволни?
Пошто основната површина е 20м2 со додатни 9м2, јас би одел со 3.5кв - освен ако немаш големи топлотни загуби (заради тоа те прашав со што се грееше досега).
Пази само дека 18-ка (5.5кв) клима во 20м2 простор ќе дува непријатно силно. Освен тоа ризикуваш он-оф работење, односно чести (и бучни) исклучувања и вклучувања наместо постојано и релативно тивко работење. Затоа е важно да се обидеш што попрецизно да процениш колкави топлотни потреби имаш.
Во врска со брендовите, ако можеш да си дозволиш јапонска клима тоа би било најдобро. Од другите (поевтини) опции, јас лично би одел со Гри. Хансол моделот е докажано добра и квалитетна клима.
Moze iskustvo za Hansel I amber citam po mn forumi amberot rastura od defrost koja e po
Abe znaes kako? Shto povekje chitash i ucish za klimi toa povekje shube ti e. Za se e taka vo zivotot. Zena mi devetti mesec e trudna, vo tekov na celava bremenost ja karav da ne kisni po takvi forumi za majki, za bebinja i slichno, da ne chita za mozni komplikacii pri poragaj ili ne znam ti jas shto zatoa shto samo shube ke si napravi.
Taka i jas so klimive. Nemam nikakov problem so niv, ama te sega si vikam da ne ne mi gi vakumiraa dobro, da ne slucajno preblisku do tavan mi gi montiraa, da ne mic "crknat" brzo? Ko zena nekoja.
Јас би Хансол, ако бирам меѓу овие две.Zdravo lokvan iskustva od amber I Hansel 3,5 se mislam koja e po tvoe podobrcitamta
Во.врска со.дефростите на Амбер еве.видео од неколку часа со висока влажност на воздухот-дефрост немаDali hanselot vo odnos na amberot kako sto citam pravi pomalce defrosti ovaaa amberov ubiva od defrosti vodenot znae IPO 10pati I vise .sakam date prasam stone poubavo amber ili Hansel 3,5
Amber 3,5 trosi okolu 0,4kw prosek preku den ili 6 kw bo 24h za 35m2.Pustena non-stop od 7-21 22°c,nokta na 18 vo deloven prostor(vratata mnogu pati se otvora) Dosega vo 2meseci samo nekolku defrosti vidov na 3,5kw amber koga bese 2-3 stepeni i tie na 10 sati gi pravese, sega nema ne znam koj vi veli deka non stop ima defrosti? A 5,5 kw amber imam doma vo 45m2 neizolirani trosi 7-11kw zavisiod T dosega nemam zabelezano da zastani za da pravi defrost. I dvete mi se pusteni 24/7 noke na 18Kolku CE potrosi amber 3.5 akolku 5.5 mesecno moze za pomos
kaj mene imase baferi,onaa plastikata za vo zid sto se stava za estetika i rebrastoto crevoМоже да има гумици.
А може и да нема.
Бафери не одат со клими и се доплаќаат кај тој што ја монтира 300-500 денари.
Побарај на Google. Прв резултат Техномаркет - VIVAX COOL WIFI MODUL AEVI-AERI (999 денари)Здраво дечки...
Кај можам да купам wifi модул за VIVAX AERI и која цена е..
тенкју![]()
Одлично искуство има членот Xenon, потрошувачката зависи од просторот и се движи од 800 денари до 5000 денари месечно.Dali nekoj moze dami kazi za gree hansol 5,5 iskustvo I kolku IMA potrosna za eden mesec pozzz

Пиши буџет и стави една груба скица на станот + кажи колкава висина има плафонот.Ви благодарам однапред
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro PST LN, Low-Noise PWM, 450-2000 RPM, BLACK, ACFAN00343A
740,00 ден
Бесплатна достава
TOOL Extralink Turbo Jet Fan, Portable Multi-Function USB Blower
2.650,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 40X30X15 CM - KM02 COSMETIC BAG, BEIGE
1.460,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON BLACK MYTH WUKONG DELUXE EDITION 75% , Metal Body, HS, RGB, 2.4 GHz & BT, Pre-lubed TTC Golden Pink switch, w/knob, WKD-21
16.050,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON K3 MAX QMK/VIA LP RGB HS 75% Gateron Brown switch Multi-Device (Wired+Bluetooth), Black, K3M-H3
6.600,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C2 Pro 8K QMK RGB, Full Size, Super Brown switch, C2PX-M3
4.640,00 ден