Јас исто сакав да го порачам - за НГ Рајзен 5600 беше 118е . Па и 130 да е се исплати - ама после НГ го качија на 180 - па спуштија на 150е - си викам у Анхоч 5600х 10900 ден има - што да плаќам поштарини - да се замарам да се нервирам да чекам - па данок 5% да плаќам - вака имаш и гаранција и блиску е одма - го купив - го спарив со старата матична B350 - супер си работиСпоред цените на Computer Universe, со буџет од 150 евра најдобар процесор што можам да земам price / performance би бил Ryzen 5 5600x?
Во твојата ситуација најдоброто си направил што си земал од анхоч, само мене ми е проблемот што ми треба и матична за рузенот.Јас исто сакав да го порачам - за НГ Рајзен 5600 беше 118е . Па и 130 да е се исплати - ама после НГ го качија на 180 - па спуштија на 150е - си викам у Анхоч 5600х 10900 ден има - што да плаќам поштарини - да се замарам да се нервирам да чекам - па данок 5% да плаќам - вака имаш и гаранција и блиску е одма - го купив - го спарив со старата матична B350 - супер си работи
Инаку на прашањето да ти одговорам - во моментот кој е поевтин - тој купи го . Или 5600 или 5600х
Имам ваква GA-AB350-Gaming 3 (rev. 1.x) Key Features | Motherboard - GIGABYTE Global резерва..Во твојата ситуација најдоброто си направил што си земал од анхоч, само мене ми е проблемот што ми треба и матична за рузенот.
Јас исто сакав да го порачам - за НГ Рајзен 5600 беше 118е . Па и 130 да е се исплати - ама после НГ го качија на 180 - па спуштија на 150е - си викам у Анхоч 5600х 10900 ден има - што да плаќам поштарини - да се замарам да се нервирам да чекам - па данок 5% да плаќам - вака имаш и гаранција и блиску е одма - го купив - го спарив со старата матична B350 - супер си работи
Инаку на прашањето да ти одговорам - во моментот кој е поевтин - тој купи го . Или 5600 или 5600х
Разгледај си видеа па одлучи си - поквалитетен чип е 5600Х а и за 5-15% побрз - зависно дали ќе го оверклокуваш ако ти е за продуктивност земи Х - ако ти е за гејминг - 2-5 фрејма разлика нема да ти играат голема улога...Гледам на computer universe Ryzen 5 5600x TRAY e 140eur а Ryzen 5 5600 BOX е 125eur, подобро да земам 5600.. Плус најверојатно нема да има потреба кулер да купувам вака, освен ако не лади добро овој. Што викате?
Итекако, само што го земав, ќе пуштам benchmark деновиве
Сличен проблем имав, додуша не толку сериозен. После еден апдејт на то армори глупостите, почна да заебава светлото на рамот, пали гаси чуда. Сигурен сум дека ако само за РГБ ти е проблемот, има други решенија, мада шо мене ми се наоѓа колку толку софтверчето, па не го бришам.Користам ASUS ROG Strix Z790 и имаат нивни bloatware наречен Armory Crate, кога му треба update да напрај, трепка RGB-то као оди напрај, вчера имаше две работи шо се напраја Update (некој глупости небитни) и обично правам рестарт, не сакаше да крени после рестарт. Па скроз го исклучив после влезе као во Safe Mode ме натера во БИОС да влезам и излезам и после се стартова. Незнам кој има искуство најдов де-инсталер на нивниот сајт, се вика Armoury_Crate_Uninstall_Tool, ама од она шо читав на Reddit не се препорачва да се бриши ради шое дирек врзан со BIOS.
Можеби оф-топик сум со оглед на Gigabyte проблемот, ама и ASUS има shit софтвер шо би сакал да може да функционира без него.
Како корисник на Strix матична веќе скоро 2 години, можам да потврдам дека Armory Crate е тотално срање.Користам ASUS ROG Strix Z790 и имаат нивни bloatware наречен Armory Crate, кога му треба update да напрај, трепка RGB-то као оди напрај, вчера имаше две работи шо се напраја Update (некој глупости небитни) и обично правам рестарт, не сакаше да крени после рестарт. Па скроз го исклучив после влезе као во Safe Mode ме натера во БИОС да влезам и излезам и после се стартова. Незнам кој има искуство најдов де-инсталер на нивниот сајт, се вика Armoury_Crate_Uninstall_Tool, ама од она шо читав на Reddit не се препорачва да се бриши ради шое дирек врзан со BIOS.
Можеби оф-топик сум со оглед на Gigabyte проблемот, ама и ASUS има shit софтвер шо би сакал да може да функционира без него.
Апсолутно срање е алатката, единствен начин да се спасиш од глупавиот bloatware и сите проблеми е преинсталација на windows.се вика Armoury_Crate_Uninstall_Tool, ама од она шо читав на Reddit не се препорачва да се бриши ради шое дирек врзан со BIOS.
Бесплатна достава
CE SMART DESKTOP AIR CIRCULATION FAN XIAOMI, White, BPLDS10DM
6.120,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON R6 QMK Retro, RGB LED, Super Banana switch, Multi-Device (Wired+Wireless), Retro, R6-M4
5.450,00 ден
Бесплатна достава
MB AM5 B850-A GAMING WIFI 7 ASUS 4xDDR5 8000Mhz (O.C), DP, HDMI, 2xPCI-Ex16 5.0, 4xM.2, 2xSATA6, BT 5.4, 90MB1J50-M0EAY0
15.360,00 ден
Бесплатна достава
EXTERNAL SSD Kingston USB 3.2 Gen2 XS1000 2TB 1050MB/s, SXS1000R/2000G
14.840,00 ден
Бесплатна достава
PLAYING CARDS PALADONE STRANGER THINGS 5
790,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 45X20X30CM - KM03 2XCOSMETIC BAG, PINK
1.970,00 ден