Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Гејмерски столици во мк?

Harrabed

user
22 април 2013
1.370
1.542
Нема никој да ги донесе да ризикува пошто на 90 % од македонскиот народ ако му кажеш 500 евра столица за глава ќе се фане и ќе ти каже дека имаш ефтини од 2000/3000 денара. Ова од искуство го зборам.
Македончето поправо ќе даде 100/200 евра месечно за цигари/алкохол/лапачки/кафичи и остали сра*а отколку за било каква квалитетна инвестиција.

Инаку ова нова ли е серија на Dxracer? Многу ми се свиѓа тоа што доваѓат и со фут рест.

Ficiani

Multipotential
1 јуни 2012
515
969
Скопје
www.kordanovskifilip.com

Makedonec^

hello world
21 ноември 2012
169
123
Аман бе, од каде инфово ? Инаку јас пратив меил, уште немам одговор. Аку памтам добро, кај шо го пробав ми кажаа дека го донесле од Словенија за околу 500 евра. То беше пред околу година и нешто па дилема ми беше дали да одам со DXRacer/Maxnomic и слично до 350 евра максимум.

јас само да ги прашам сакам, после кажување на цена од 1100 еври за столот, само сакам да знаам до колку работат?

Не ми се верува како ги оформуваат цените.. 1200 евра столица.
Цела машина ќе склопиш за тие пари, а може и за биро да ти остане кусур.
Знaчи чуднo е aмa не сте седнaле зa дa спoредите кaј се крие цaкaтa зa висoкaтa ценa.;)
Инaку дa oбјaснaм нa крaткo, фoтељaтa е нa Steelcase мoдел Gesture(изгуглaјте).А нaшиве се oвлaстени увoзници(знaчи мoжнo е ценaтa дa биде и пoвисoкa кaј нaс).

Нa пример кaкo штo нa некoј му врши рaбoтa глупфoн сaмo зa aлo без никaкви трaкaтaнци, зa рaзликa oд некoи кoи штo мoрaaт дa гo имaaт нaјнoвиoт тел. oд 1000еу. Тaкa имa и луѓе штo ќе гo примети секoј детaл кaј фoтељaтa oд првиoт дo пoследниoт пршлен(oвa гo кaжувaм oд искуствo бидејќи си имaм мaкa сo бoлки) и нoрмaлнo би дaл и 1500еу кoгa се рaбoти зa здрaвјетo.

И сaмo дa нaпoменaм декa дoкoлку пoминувaте пoвеќе oд 8чaсa пред кoмпјутер, aкo требa и кредит пoдигнете или пoзaјмете се сaмo никaкo не купувaјте фoтељa испoд 300еу.

xenon

εικονοκλάστης
15 јануари 2011
4.793
12.803
Skopje
www.wemaxa.com
Steelcase Pleasе ви е најдобро седало:

please-1-b.jpg

Кај нас ги носат во (http://www.delightoffice.mk/). На лице место за поединци нудат солиден попуст, фирми и слично дерат.

Tajson

lurker
25 февруари 2016
655
864
Кој сака можам да издејствувам некој добар попуст за столче од Дилајт се знам и соработувам со Венцо. Инаку јас сум со позамашна тежина и габарит, многу над тоа што дозволува и стандардот на Стилкејс, ама можам да потврдам дека столчињата се нешто што добар гејмер и човек кој поминува многу саати во седење треба да си го приушти. ;):)

Harrabed

user
22 април 2013
1.370
1.542
Кој сака можам да издејствувам некој добар попуст за столче од Дилајт се знам и соработувам со Венцо. Инаку јас сум со позамашна тежина и габарит, многу над тоа што дозволува и стандардот на Стилкејс, ама можам да потврдам дека столчињата се нешто што добар гејмер и човек кој поминува многу саати во седење треба да си го приушти. ;):)
Какви столчиња? Кој е таа фирма Дилајт со што се занимава? Веб страна нешто нема да разгледаме каква понуда на столови има? Од која фирма?

Tajson

lurker
25 февруари 2016
655
864
Одете во салонот, видете, пробајте, добијте официјална цена, ќе видиме што може да се добие како цена со попуст. Инаку нема сериозна фирма во светот која не им купила на вработените вакви столчиња ;). Една компанија во Скопје на вработените им зема столчиња од кај Венцо кои коштаа по 2000+ евра комад, и нашиве тетки одма коментар ух ни донеле кинески столчиња налицкани и никакви за седење поубаво да си ги задржевме старите расклапани ама поарни беа од овие :confused:. Кога монтерите што го монтираа целиот мебел им кажаа цена на целиот сет за едно работно место и им направија презентација што се се подесува на столчето, кои функции и подршки ги има, теткиве се изгубиле у простор:minishock::speechless::supershock:, и сеуште неможат да разберат како Менаџерот има поефтина столица од нивните:suprised:. Ама Македонче неможе да разбере дека сериозна компанија вложува во својот вработен и во неговото здравје.
Се извинувам за офтопик.

architect

poweruser
27 ноември 2008
2.733
4.327
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 9800X3D / NZXT Kraken Elite 280 RGB (White)
Motherboard
Gigabyte X870E AORUS Elite WiFi 7 1.2 (White)
Storage
SSD 2 x Samsung M.2 990 PRO 1TB
PSU
Gigabyte PSU AORUS Elite P850W PG5 ATX 3.1 850W 80+ Platinum
RAM
Kingston 32GB 5600MHz DDR5 CL40 DIMM
Video card
Gigabyte nVidia GeForce RTX 5070 EAGLE 12GB 192BIT (White)
Case
NZXT H7 Flow RGB (2024) Case (White)
Mouse
Logitech G Pro X Superlight 2 (White) / Logitech G502 RGB / Deskpad World of Warcraft Shadowlands
Keyboard
EPOMAKER x AULA F75 / ROG STRIX SCOPE NX TKL Moonlight white
Audio
Logitech Z625 2.1 THX Speaker / Logitech G335 (White)
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64
Последна промена:

esquimaux

lurker
16 јануари 2016
621
1.039
Скопје

Не знам што се палите на DXRacer и слични на нив (не дека оваа од линков е добра, напротив). Нема да се тркаш, ќе седиш пред компјутер. Изгледот нема да ти ги скрати маките/болките/проблемите на долги стази. DXRacer се точно наменети за тие што не знаат подобро најчесто деца "гејмери", никаква ергономија згора на тоа огромни маржи за ефтина пластика. За тоа се знае ќе си платиш за Херман Милер, Олстил, Стилкејс итн.. Доколку ти е скупо дали од 100 евра од тука дали од 400 евра од бугарија DXRacer исти таков..

xenon

εικονοκλάστης
15 јануари 2011
4.793
12.803
Skopje
www.wemaxa.com
Oд 20000 ден. па нагоре се столици во дилајт. Please моделот во кожна варијанта (црна напа кожа) со бела позадина, наслони и хромирана база на пример е околу 1200Е.

Нема цени баш затоа што не се наменети за широка потрошувачка. Ги купуваат најчесто фирми, таму има други цени. Со физички лица немаат баш некоја јака соработка (услуживи се во салон и се тоа но на пример плаќање е на фактура, немаат наплата во салон и сл).

Се работи за оние фирми, ако цена е прво што прашуваш тогаш си го утнал дуќанот (иако е според мене ретардирано елитистичка политика ова срање на кое му се избројани деновите како бизнис модел).

marto

Баниран/a
25 јули 2013
166
171
Skopje
јас си ја купив оваа столица на саем со попуст за 4800 денари црна http://jugoexportstil.mk/Home/ProductDetails/1336 пред осум месеци и досега супер ме тера, Еве уште некој инересни модели, и мислам дека цениве се нормални.
http://jugoexportstil.mk/Home/ProductDetails/1335
http://jugoexportstil.mk/Home/ProductDetails/30247
http://jugoexportstil.mk/Home/ProductDetails/642

Harrabed

user
22 април 2013
1.370
1.542
Не знам што се палите на DXRacer и слични на нив (не дека оваа од линков е добра, напротив). Нема да се тркаш, ќе седиш пред компјутер. Изгледот нема да ти ги скрати маките/болките/проблемите на долги стази. DXRacer се точно наменети за тие што не знаат подобро најчесто деца "гејмери", никаква ергономија згора на тоа огромни маржи за ефтина пластика. За тоа се знае ќе си платиш за Херман Милер, Олстил, Стилкејс итн.. Доколку ти е скупо дали од 100 евра од тука дали од 400 евра од бугарија DXRacer исти таков..
За во зимо ќе си седеш пред компјутер убаво опуштено, ама во лето е тогаш ќе видеш каде се раѓа лебот со седење по 8 часа на кожа...

xenon

εικονοκλάστης
15 јануари 2011
4.793
12.803
Skopje
www.wemaxa.com
Столици каде потпирачите за раце се штрафени на базата како на пример:

China_antique_wood_office_chair201274922568.gif

се доста лоши, т.е. не издржуваат долготрајна употреба. Ок се за деца во предшколска возраст и за возрасни кои се свесни за недостатоците па никогаш не ставаат притисок на наслонот за раце, седат мирно т.е. не се навалуваат на наслонот за грб итн.
Затоа и ценовно се доста прифатливи, до кај 100тина евра. Kaj steelcase на пример целата статика е врзана на една греда, на пример кај Gesture:

C8918_1600x900_20150108-080.jpg

Запазете и лифтоматот каков е во споредба со кинеските:

31yTb4-IrgL._AC_UL320_SR172,320_.jpg

Реално, под 200Е добра столица нема. Најбитно е да се пази каде и како се врзани наслоните за раце. Директно штрафени во седиштето и случаеви каде самите наслони за раце се единствен мост меѓу седиштето и наслонот за грб, знајте дека се залудно потрошени пари и подобро дрвено столче за 1200 денари да си купите него превара офис столица за 4-5-6000 ден.

За квалитетот на самиот лифтомат да не правиме муабет..

gremlin

Octogenarian/2
18 октомври 2009
2.931
2.522
Скопје
gremlin's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 9700X
Motherboard
Gigabyte B850 Gaming Wifi6
Storage
WD SN850X 1TB
PSU
750W NZXT CX
RAM
32GB Kingston Renegade 6000Mhz CL30
Video card
Gigabyte RX 9070 16GB Gaming OC (3100Mhz, 240W+10%, -100mv, +400 core)
Case
CM H500 ARGB
Mouse
Logitech G703
Keyboard
SteelSeries TKL
Audio
Realtek
Monitor
27" Mi 2K 165Hz
OS
Windows 11 Pro 64Bit
Дали може некоја препорака за столица канцелариска/гејмерска бес тркала?

Искрено имам видено од најевтини до столици од 500 евра и сите крцкаат после некое време што е крано иритирачки така да сакам да си земам без тркала и механизам за втрење.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.571
3.208
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
За во зимо ќе си седеш пред компјутер убаво опуштено, ама во лето е тогаш ќе видеш каде се раѓа лебот со седење по 8 часа на кожа...
јас си ставам чаршафче и решен проблем :)

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.583
19.291
Апсолутен минимум треба да биде IKEA столица со декларирана тежина. Овие во Македонија се варијации на еден ист амортизер и различни седишта.
Амортизерите се со пластична пиксна од лоша пластика која отвора луфта и потоа балансираш со грбот.
Има кременадлите да ти отпаднат.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно