Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
Статус
Затворена за нови мислења.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.118
14.245
@gokica

И на вакви можеш да смоташ без проблем :)

174125342_6pcs_mini_precision_screw_driver_set_s.jpg

Ха, ха, да вака почнав. Првата намотка беше на синото штрафцигерче. 2мм не ме бендисуваше многу па пробав и други штрафцигерчиња. Потоа пукнав на професионалецот погоре. Арно ама немав нерва и на крај ме спаси ова.

fis1976

lurker
15 март 2016
674
1.299
Скопје
Од крајност во крајност :)

IMG_8758.JPG

Свиткав 316l SS , 9 намотки (пасент на декот), 2.5мм , излезе 1.08 оми

IMG_8759.JPG

Виткањето излезе супер и викувањето исто, вкусот поинтензивен дефинитивно :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

krema

OG
24 јуни 2009
15.757
15.845
youtu.be
Ха, ха, да вака почнав. Првата намотка беше на синото штрафцигерче. 2мм не ме бендисуваше многу па пробав и други штрафцигерчиња. Потоа пукнав на професионалецот погоре. Арно ама немав нерва и на крај ме спаси ова.
Треба да пробаш да моташ на куро, испаѓаат ептен профи.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.118
14.245

Аааххаха, не можеле подобро име за маркетинг да изберат. Мислам дека во МК да го донесат, ќе се продава како алва. Ќе се откажат многу од понежниот пол од цигарите.

fis1976

lurker
15 март 2016
674
1.299
Скопје
Аааххаха, не можеле подобро име за маркетинг да изберат. Мислам дека во МК да го донесат, ќе се продава како алва. Ќе се откажат многу од понежниот пол од цигарите.

погледнете слика погоре, Куро 25 :)

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.679
13.738
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@Jobel Фастек намерно ги одлепуваат налепниците од оригиналите за да не се знае преку кој канал ги набавиле (поради најчесто пониската цена на која се мршти производителот). Но знаат и да утнат, да не ја одлепат добро или воопшто. Но секогаш се оригинали ако пишува дека се.

@fis1976 Ај и официјално создравје и наздравје. :hay: Како и на сите други подновени. Јас ќе нарачувам само ако има купон (можно е да бапнат некој SUMMER, или следниот обично е LABOR DAY), но не важи со MAP, а само тој SXK доги е проверен за MTL... Тие поевтините клонови ми се сомнителни поради пластиката на резервоарот (критичен дел), кај SXK-то нема гајле повеќе од година (иако бев сигурен дека ќе има проблеми).

Ако ти удира воздух во памукот, поостро е (собира неиспарени капки). Значи, треба подолга намотка, Сирената изгледа е планирана за подебела жица. Супер ти е грејачот, со максимално раширени намотки што може (повеќе би било неефикасно, нема да загрева секаде исто). Иначе, и во должина не може да се оди до бесконечност, „гасениците“ ќе прават проблеми (во средината ќе се зажари, на краевите абер нема), но со раздвоени намотки е МНОГУ подобро.

fis1976

lurker
15 март 2016
674
1.299
Скопје
Почна да се лигави пустињата :)

Дали не ја стегнав убаво (читав дека сакала малце повеќе стискање од другите атомајзери) дали орингот си ја покажа мааната, не знам. Ја отворив, малку го скратив памукот (да не го допира декот), сменив орингови, стегнав поубаво па ќе видиме како ќе се понаша.

PS
510-ката ја стегнав уште првиот пат

Фала @Metuzalem !

mankanos

hello world
30 септември 2017
82
24
Dali moze da ocekuvam nesto od prefrluvanje na vaping od obicni cigari , nez dali e do toa ali eve cela den vejpam i sega kako da me boli nesto na gradi dali treba da se prilagodam nez..

fis1976

lurker
15 март 2016
674
1.299
Скопје
Dali moze da ocekuvam nesto od prefrluvanje na vaping od obicni cigari , nez dali e do toa ali eve cela den vejpam i sega kako da me boli nesto na gradi dali treba da se prilagodam nez..

Јас при префрлање од аналогни на вејпање немав никакви симптоми освен што ми се сушеше грлото. Првите 2-3 дена чувствував суво грло и потоа исчезна, малку повеќе вода ќе пиеш и тоа е тоа, а за стегањето во гради или си се "препушил" и количевството на никотин е зголемено, или ти е "до главата" :)

mankanos

hello world
30 септември 2017
82
24
Јас при префрлање од аналогни на вејпање немав никакви симптоми освен што ми се сушеше грлото. Првите 2-3 дена чувствував суво грло и потоа исчезна, малку повеќе вода ќе пиеш и тоа е тоа, а за стегањето во гради или си се "препушил" и количевството на никотин е зголемено, или ти е "до главата" :)
Mozno e ce vidam do sto moze da bide :)

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.118
14.245
Почна да се лигави пустињата :)

Дали не ја стегнав убаво (читав дека сакала малце повеќе стискање од другите атомајзери) дали орингот си ја покажа мааната, не знам. Ја отворив, малку го скратив памукот (да не го допира декот), сменив орингови, стегнав поубаво па ќе видиме како ќе се понаша.

PS
510-ката ја стегнав уште првиот пат

Фала @Metuzalem !

Сирената и догито се камен и капка не протекле кај мене никогаш до сега.

Излегувам на балкон попладне (западна страна). Сонце пече, течност цврчка, капки пот се лијат, сирената си ја гушкам а оваа не сака ни капка да потече. Танкот не се фаќа кога ќе се прибирам од балкон. За мене ова е тест за течење :) Може да е орингот кој беше скинат. Пред да затвораш, горниот постави го на отворот за течност а долниот на основата од декот. Не на стаклото. Исто забележи дека имаат горна и долна страна. Бар откако ќе легнат а не сум ги видел новите во кесичката. Припази да се секогаш така како што леглале. Знаеш дека треба да ги намачкаш со течност пред да затвориш после миење.

Ах, да и немој да се плашиш ако имаш повеќе памук. Не треба да се замараш како кај кајфунот па да шишаш, коси да кубеш и сл.

fis1976

lurker
15 март 2016
674
1.299
Скопје
@gokica се беше направено по ПС (и првиот и вториот пат, ај ќе видиме сега трета среќа :) ), јас истото може да го кажам за Прајмот, може да прогргори малку, да плукне, да пуцкета ама нема протечено ни капка.

Памукот (на 2,5 мм дијаметар) не е кратен, тримуван, само малку разбушавен

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.062
1.014
Пристај му памук кај каналите, да дојде по набиен или 3 мм пробај т.е. фабричката намотка.
@mankanos
Никотинот во течна форма некако е по ефикасен него тој во аналогните, може одеднаш ти дошол многу, пробај со помалце никотин или со ич никотин. Со вг/пг може да претераш ама ти треба повеќе од една ден освен аконе фатиш да ги пиеш :)
Што опрема имаше?

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.118
14.245
Да и јас мислам да стави малку повеќе памук. Ја возев на 2.5мм и не протече иако вообичаено ја викувам на 3мм со памук до дрт.

mankanos

hello world
30 септември 2017
82
24
Пристај му памук кај каналите, да дојде по набиен или 3 мм пробај т.е. фабричката намотка.
@mankanos
Никотинот во течна форма некако е по ефикасен него тој во аналогните, може одеднаш ти дошол многу, пробај со помалце никотин или со ич никотин. Со вг/пг може да претераш ама ти треба повеќе од една ден освен аконе фатиш да ги пиеш :)
Што опрема имаше?
ego aio zemav ,, izgleda zemav premnogu na nekolku pati ..

bicikle

poweruser
3 март 2018
2.062
1.014
Па на почетак немаш осет колку тргаш, а и ново лу ена организмот. Мислам дека 3-4,5 никотин ќе ти биде оптимално, до кај 6 негде, натака мислам дека е премногу.

fis1976

lurker
15 март 2016
674
1.299
Скопје
Ако пробам со 3 мм

Coil wrapping | Steam Engine | free vaping calculators

8-9 намотки (за кои мислам дека се идеални за големината на декот) ќе треба да се оди со 27 AWG Кантал, Heat capacity 35.23 mJ/K (ќе биде висок, спор грејач) и 25W и 6.1 V (што ќе биде исто така високо)

со SS-от што го имам (29AWG)

Coil wrapping | Steam Engine | free vaping calculators

ќе биде поприфатливо

Од крајност во крајност :)

Погледнете го атачментот 65571

Свиткав 316l SS , 9 намотки (пасент на декот), 2.5мм , излезе 1.08 оми

Погледнете го атачментот 65572

Виткањето излезе супер и викувањето исто, вкусот поинтензивен дефинитивно :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Да се самоцитирам и дообјаснам да не дојде до некоја забуна :rolleyes: , немој некој да помислил дека грајчот од првата слика е на декот :) одвиткан е неколку намотки да одговара на она што го пишав :hay:

Изменето од модератор:

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.118
14.245
Шо му се мислиш, стави еден од фабричките 26 AWG 1 ом 3мм кантал 7 намотки. Нацофцај го со памук па види.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.118
14.245
Ха ха, знам дека си ептен темелен и си ми идол за тоа. Но сепак можеби Дигифлејвор т.е. тие кои го направиле танкот имале некоја идеја кога ги ставиле фабричките грејачи. Јас на тоа мислев дека може и ќе ти се допадне таа идеја иако не е можеби по ПС.

krema

OG
24 јуни 2009
15.757
15.845
youtu.be
Статус
Затворена за нови мислења.
членови онлајн
мислења
теми
членови