Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Електрични велосипеди - за и околу

xenon

εικονοκλάστης
15 јануари 2011
4.692
12.532
Skopje
www.wemaxa.com
@null_ptr Ај плиз накратко цела постапка како иде нарачката и доставата од Краго, добра информација може да биде.

Купи си го од Тему не се смарај

kusib

read-only
4 август 2023
7
15
IMG_6546.jpeg
Друштво, да се пофалам дека се одлучив и го купив MSEnergy C101. Го зедов од supermart, таму беше 63000 за разлика од Ананас 70000.

Првичните импресии се ок, освен батеријата која мислам дека нема да држи повеќе од 60-70км.

Го немам пробано на угорнини, но на рамно како и што ми беше намената е супер.

xenon

εικονοκλάστης
15 јануари 2011
4.692
12.532
Skopje
www.wemaxa.com
Погледнете го атачментот 161009
Друштво, да се пофалам дека се одлучив и го купив MSEnergy C101. Го зедов од supermart, таму беше 63000 за разлика од Ананас 70000.

Првичните импресии се ок, освен батеријата која мислам дека нема да држи повеќе од 60-70км.

За ел. велосипеди/тротинети, обично реалната км се пресметува по декларирана/2. Со здравје да го служиш. Смени ги педалите само со други, со индустриски лагери, тие гратис што ги даваат со точакот се многу лоши.

Последна промена:

Mar tiN

lurker
2 јануари 2014
876
633
Mar tiN's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-12400F
Motherboard
ASUS PRIME B660M-A D4
Storage
SAMSUNG 500GB SSD 970 EVO Plus M.2 + Western Digital 4TB
PSU
Cooler Master B500 ver.2
RAM
Kingston HyperX FURY™ 64GB
Video card
ASUS Dual GeForce RTX™ 3050 OC Edition 8GB
Case
Cooler Master K350
OS
Windows 11 Pro x64
Погледнете го атачментот 161009

Ако може повеќе инфо како ти е монтирано детското седиште , баш гледам да купам и има неколку типови на монтажа.

kusib

read-only
4 август 2023
7
15
Ако може повеќе инфо како ти е монтирано детското седиште , баш гледам да купам и има неколку типови на монтажа.
Монтирано е на шипката од седиштето, а не на багажникот. Го купив од Outdoor. Дечкото беше премногу услужлив и тој го монтираше. Се на се некои 15 мин процес. Ги завртив сите продавници за точаци и нема нешто избор. Не најдов нитуедно што се монтира на багажник. Само Polisport и ова Hamax ги најдов како модели. Јас го одбрав Hamax бидејќи најдов попозитивни мислења на нет.

kusib

read-only
4 август 2023
7
15
Види Вектор ауто мк продаваат Thule нема да згрешиш
Ако можеш и сакаш да си го приуштиш тогаш Thule е најдобриот избор. Сепак 10500 за седиште мене ми беа премн. Ова е 4900, а е Норвешки бренд супер докажан барем од тоа што читав. Лично искуство ќе видам допражва :)

xenon

εικονοκλάστης
15 јануари 2011
4.692
12.532
Skopje
www.wemaxa.com
@Mar tiN - Имам исто седиште со ист тип монтажа, моите пораснаа така да можам да го отуѓам за доста фер цена, пиши ми пп.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.782
33.887
roka.mk
Обеќав исксутво посел месец дена поседување (имаше врнежливи денови и не го возев секој ден) и ~200км:

Најважно од се сум среќен додека возам, тоа мислам дека е доволна причина да кажам дека сум задоволен. Во саботата возев 30км од еднаш (на едно возење) тоа ми било најмногу без пауза и тука можам да кажам дека наидов на некои ствари што не ми се допаѓаат, но ајде прво што ми се допаѓа.

Позитивни страни:
1. Не е тежок, има околу 26кг мислам, но мене ми е ок за пренесување па дури и за возенње без струја, да иде тежко малце ама и да ме остави без батерија можам да го донесам до дома.
2. Задоволен сум од големината таман за мој раст.
3. Гумите се супер за град иако мислам дека треба малце поголемо внимавање на дупки.
4. Суспензија ОК, само Ок не е лоша не е ни екстремно добра Ми фали колче за седиште за да го доживеам подобро.
5. Батерија за поминати 200км во различни модови на работа (еко, нормал, павер) ја полнев 4 чати (има уште 40%).
6. Батерија се заклучува што можам да ја оставам на точак и да го заклучам, без да морам да ја вадам со мене.
7. Моторот е таман, со возење ме искачува од -3 без потешкотии.

Негативни страни:
1. Во едно ќе ги ставам педалите и седиштето, кои се менуваат и проблемот се решава, само сметам дека за точак од 2000 евра треба поквалтетни делови да ставаат.
2. Одговорот на мотор со педали кога е во понизок режим на работа е слаб. Ако стојам на семафори и моторото е на пример во 2-3 брзина на старт ми треба да направам поголем напор за да уклучи и почне д апомага моторот. Можда е ова кај сите така неам поима.
3. Задолжително е често менување на брзинте на шалтер за да добиам максимално искуство и перформанси, но читав дека кај сите точаци со среден мотор е така, мора да се тргнува со 1-2 брзина и потоа да се забрзуваш, како кај кола со рачен менувач. Не е страшно треба малце да се навкнам.
4. Кочниците се добри но на големи уздолнци, на пример кога се спуштам у гаража не сум опуштен и не им верувам во целост. АЛи и ова се менува така да... се што може да се купи со пари не може да преставува проблем.

Да сумираме, задоволен сум од машината што ја купив.

Поздрав.

xenon

εικονοκλάστης
15 јануари 2011
4.692
12.532
Skopje
www.wemaxa.com
@Fatal1ty_ - педали не следуваат со нов велосипед, тоа што даваат нешто пошто-зошто кај овие "ефтините" модели е баш да се скрпиш до првиот дуќан да ги смениш. На вистински скапи точаци 3000Е+ не следуваат педали. Добро е што сега има повеќе од одлични кинески верзии по 20-30Е наместо 100Е+.

Седлото е ствар на вкус и лесно се менува.

Карактеристиките на моторот исто се менуваат, земи си кабле од Али, апликација, и штелувај. Добро е што се работи за среден погон, погон на тркало на пример е неупотреблив за угорници и сл.

Кочниците и дисковите спомнав и јас ги заменив, 203мм дискови и 4-клипни кочници Shimano SLX и решен проблем, кочи и на најекстремни удолнини без проблем.

Alex3

hello world
20 декември 2018
212
251
@Mar tiN - Имам исто седиште со ист тип монтажа, моите пораснаа така да можам да го отуѓам за доста фер цена, пиши ми пп.
ова ќе беше одличен податок за мене да го споделеше пред две недели.

на тема МЅ точаците, батериите им се вадат нели? т.е. можам да ја земам со мене и да ја полнам каде сакам, не да треба да влечам кабли до точакот.

xenon

εικονοκλάστης
15 јануари 2011
4.692
12.532
Skopje
www.wemaxa.com
ова ќе беше одличен податок за мене да го споделеше пред две недели.

на тема МЅ точаците, батериите им се вадат нели? т.е. можам да ја земам со мене и да ја полнам каде сакам, не да треба да влечам кабли до точакот.

Да се вадат со клуче.

@Fatal1ty_ - скупо и брендирано има смисла да се плаќа само кога некој нуди добар сервис, поддршка, заменски делови итн. Кај нас тоа не е случај, и официјални претставници се обични трговци/препродавачи кои ја лапаат маржата и ништо друго. Многу од кинеските фабрики што произведуваат за Х бренд потоа го користат погонот да штанцаат и за ред други, ист квалитет, исти материјали, 15% од цената на надуваните западни брендови.

dreamson

hello world
8 ноември 2009
326
690
Сега во недела бев Скопје, од Кичево до Скопје точакот во кола, па низ Скопје во еден ден извозено 100 км.

И после не знам колку пати одам и до Водно. Башка и други тури кои никогаш не се помали од 80 км на ден.

200 км за еден месец се ситница, како што си извозел @Fatal1ty_

996Mn3P.jpeg

ZfkbPbM.jpeg

gdamjan

poweruser
3 април 2008
4.055
3.492
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
G. SKILL Ripjaws V Series 2x 16GB / DDR4 3200Mhz/CL16
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Anywhere 2S
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855)
OS
Arch Linux
Монтирано е на шипката од седиштето, а не на багажникот. Го купив од Outdoor. Дечкото беше премногу услужлив и тој го монтираше. Се на се некои 15 мин процес. Ги завртив сите продавници за точаци и нема нешто избор. Не најдов нитуедно што се монтира на багажник
јас земав од ПроСпорт. Исто ми го монтираа, исто на шипка. Тие за багажник мислам имаат помала носивост. Ова е до 22кг официјално.

Mar tiN

lurker
2 јануари 2014
876
633
Mar tiN's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-12400F
Motherboard
ASUS PRIME B660M-A D4
Storage
PSU
Cooler Master B500 ver.2
RAM
Video card
Case
Cooler Master K350
OS
Windows 11 Pro x64
јас земав од ПроСпорт. Исто ми го монтираа, исто на шипка. Тие за багажник мислам имаат помала носивост. Ова е до 22кг официјално.
Предлогот на acikaaa , Thule доста добро изгледа на youtube , некој модели имаат во вектор ауто а некој по нарачка , ќе поминам деновиве да ги видам .

Mar tiN

lurker
2 јануари 2014
876
633
Mar tiN's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-12400F
Motherboard
ASUS PRIME B660M-A D4
Storage
PSU
Cooler Master B500 ver.2
RAM
Video card
Case
Cooler Master K350
OS
Windows 11 Pro x64

eX3v1l

user
2 мај 2011
1.367
1.232
eX3v1l's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X
Motherboard
ASRock Fatal1ty X470 Gaming K4
Storage
Samsung 970 EVO 500GB
PSU
Cooler Master MWE 750w
RAM
32GB 3200MHz G.Skill Trident Z
Video card
RTX 3070 EAGLE
Case
Cooler Master K380
Mouse
G502
Keyboard
RIPJAWS KM570 MX-Brown
Monitor
Dell S2721DGF
OS
Windows 10
Јас земав Thule седиште од Вектор Ауто и многу се подобри во квалитет од останативе. Е сега цената е дупло ама мислам дека вреди. Има добра опција да се навали седиштето и убаво за спиење на дете. Мојов обавезно спие на возење. :D

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.278
11.752
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Се слагам со @petkotrajko, штрафовите се предолги, види дали има помали да ставиш да не се зезаш да сечеш. И со здравје да си вртиш. :)

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно