Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

back track 4

pilch@rd

user
22 август 2009
1.338
132
Епа нормално дека ке ја детектира како малициозна, ти како х(е)ацкер би требало да го знаеш тоа :)

Секоја програма за хакнување или кракирањје ја познава како малициозна . Јас го знам тоа,и е-то во заградата има друго значење, така да може ке помислиш дека ми е грешка.

DS

hello world
2 мај 2010
86
3
читав тутоијали за веп мрези, мозе некој да ми објасни како функционира за вап дали е на сииот начин? како , каде треба да се стави word lista :)

cobanin

read-only
2 февруари 2010
35
4
Дечки дали некој успеал да поврзе wireless картица -та со VirtualBox со BackTrack4 R1 ? Имам Atheros AR928.. мрежна па ако има некој искуство нека пише. Пробав инаку со bridged adapter и уште 20 опции но немам успех никако не ми ја регистрира мрежната а по форуми нешто пишува дека не може што и не верувам баш.
поздрав

pilch@rd

user
22 август 2009
1.338
132
Дечки дали некој успеал да поврзе wireless картица -та со VirtualBox со BackTrack4 R1 ? Имам Atheros AR928.. мрежна па ако има некој искуство нека пише. Пробав инаку со bridged adapter и уште 20 опции но немам успех никако не ми ја регистрира мрежната а по форуми нешто пишува дека не може што и не верувам баш.
поздрав

Зошто не пробаш со Wmvare ,колку што имам пробано со неа , (не баш со Backtrack ) конзолата туку со Линукс работеше најдобро.Пробај со друга програма за виртуелни машини.

Aleks

poweruser
18 мај 2007
5.748
289
Горе-долу многу е лошо да пробуваш ваков начин на работа затоа што увек ќе има некоја пречка. Најдобро бутирај си во лајв цдто и терај работа.

pilch@rd

user
22 август 2009
1.338
132
Горе-долу многу е лошо да пробуваш ваков начин на работа затоа што увек ќе има некоја пречка. Најдобро бутирај си во лајв цдто и терај работа.

Да имаш право,јас пробував летово да направам виртуелна машина од Backtrack ама безуспешно.Незнам зошто ама не ми креира виртуелна машина...додека dvd-то беше внатре работеше во виртуелна машина откако го извадив dvd-то подоцна не сакаше да се покрене од виртуелката.

cobanin

read-only
2 февруари 2010
35
4
Па сакав на виртуелна бидејки кога бутирам од CD-то ми јавува level 2... i grub> команда, и реално не знаев што да правам, а гледам дека се пушта преку VirtualBox со .iso -то само што не ја наоѓа картицата. Инаку најлесна варијанта е со VirtualBox и usb-wifi ама ...
п.с ова grub> има некое чаре или да си барам друг програм за виртуелки ?
поздрав

cobanin

read-only
2 февруари 2010
35
4
Се слагам директно бутирање од CD работи добро, ја наоѓа и мрежната. Инаку ова со grub> беше последица на лошо изрежано CD. Сепак некој ако направи виртуелна нека пише пак, сепак најинтересна варијанта е.
поздрав и фала.

ac1d

hello world
24 септември 2008
410
14
Ихааа машала ајде да почнам со куцање има доста за образложување во темава :)

No valid WPA Handshake found.

Тоа значи или дека не наога WPA мржи или па неможе да размени целосно пакети со нив.

Начин на комуникација на 2 мрежни уреди е со 3 Way Handshake protocol.

просто е вака, бт праќа барање за почеток на комуникација, ап потврдува, бт потврдува дека ја примил потврдата од ап

94_syn_fig1_lg.jpg

4-way handshake се користи. Повеќе инфо за ова еве ви овде:

http://en.wikipedia.org/wiki/IEEE_802.11i-2004

http://www.youtube.com/watch?v=kDD9PjiQ2_U&feature=fvw

Ако не фукнционира BT4, симни го BT3, и прати го туторијалов. Снифај повеќе податоци и ќе имаш 100% успех.

Што год да прави доколку го нема пасот во ворд листа нема да успее да ја пробие WPA енкрипцијата.

Мислам дека не ти треба листа на зборови, има начин за поефикасно крекување но мораш да начекаш вајрлес клиент закачен на вајрлес рутерот кој сакаш да го пробиеш. Односно треба да бидеш man in the middle. За детален опис на постапката имаш убава тема на hackforums.

Грешиш. Потребна му е ворд листа а доколку не користи вордлиста може да користи и брутфорсер но на крај пак се сведува на истото (dictionary- ако го имаш пасот во листа ќе го пробиеш, bruteforce- ако користиш правилен чарсет и имаш доволно јака машина ќе го пробиеш ) Затоа WPA кракирањето е базирано на зборот АКО и никогаш неможеш да бидеш 100% сигурен дека ќе го пробиеш. Друга работа е тоа што за да пробиеш WPA потребно ти е Handshake. За да го добиеш тој Handshake потребно е некој усер да се конектира на мрежата во моментот кога ти снифаш за пакети или пак да има веќе конектиран усер и ти да му направиш deauth и така да го земеш Handshake-от. Handshake-от не го содржи WPA клучот во себе но содржи делови од тој клуч кои можат да се споредат со клучеви од ворд листа и притоа со collision attack да се добие точниот клуч на мрежата.

читав тутоијали за веп мрези, мозе некој да ми објасни како функционира за вап дали е на сииот начин? како , каде треба да се стави word lista :)

Прво не е WAP него е WPA и воопшто не работи на исти принцип како што работи WEP. Ако сакаш да разбереш поубаво прогуглај или провиклај.

За шо ке ти е ворд листа?

Поради горе наведените причини односно поради тоа што неможе да се направи reverse algorithm на WPA и мора да се применува collision attack.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно