RagingDemon
senior
- 24 март 2009
- 6.490
- 5.607
Епа нормално дека ке ја детектира како малициозна, ти како х(е)ацкер би требало да го знаеш тоаШто би требало да значи ова кога че ја отвориш hackforums.net???
Епа нормално дека ке ја детектира како малициозна, ти како х(е)ацкер би требало да го знаеш тоаШто би требало да значи ова кога че ја отвориш hackforums.net???
Епа нормално дека ке ја детектира како малициозна, ти како х(е)ацкер би требало да го знаеш тоа![]()
читав тутоијали за веп мрези, мозе некој да ми објасни како функционира за вап дали е на сииот начин? како , каде треба да се стави word lista![]()
Дечки дали некој успеал да поврзе wireless картица -та со VirtualBox со BackTrack4 R1 ? Имам Atheros AR928.. мрежна па ако има некој искуство нека пише. Пробав инаку со bridged adapter и уште 20 опции но немам успех никако не ми ја регистрира мрежната а по форуми нешто пишува дека не може што и не верувам баш.
поздрав
Горе-долу многу е лошо да пробуваш ваков начин на работа затоа што увек ќе има некоја пречка. Најдобро бутирај си во лајв цдто и терај работа.
No valid WPA Handshake found.
Тоа значи или дека не наога WPA мржи или па неможе да размени целосно пакети со нив.
Начин на комуникација на 2 мрежни уреди е со 3 Way Handshake protocol.
просто е вака, бт праќа барање за почеток на комуникација, ап потврдува, бт потврдува дека ја примил потврдата од ап
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=kDD9PjiQ2_U&feature=fvw
Ако не фукнционира BT4, симни го BT3, и прати го туторијалов. Снифај повеќе податоци и ќе имаш 100% успех.
Мислам дека не ти треба листа на зборови, има начин за поефикасно крекување но мораш да начекаш вајрлес клиент закачен на вајрлес рутерот кој сакаш да го пробиеш. Односно треба да бидеш man in the middle. За детален опис на постапката имаш убава тема на hackforums.
читав тутоијали за веп мрези, мозе некој да ми објасни како функционира за вап дали е на сииот начин? како , каде треба да се стави word lista![]()
За шо ке ти е ворд листа?